reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U mnie dziś 5t2d i tez brzuch boli okresowo. Aż dziwne. Bo wcześniej tylko przy zagnieżdżeniu miałam ten ból. Ale miałam dziś niezłego stresa wiec podejrzewam ze kropkowi się to nie spodobało i daje mi to do zrozumienia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witam nowe mamusie, mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwie dotrwamy do czerwca.
U mnie dieta pełną parą, cukrzyca się rozgosciła na dobre. Po posiłkach jakoś ogarniam ale wyniki na czczo fatalne.
O ciąży mężowi nie mówiłam w jakiś wyjatkowy sposób za każdym razem natychmiast wyskakiwałam z testem, tym razem nawet go obudziłam z pytamiem co widzi, bo myślałam, że mam zwidy
@sjokolade w poprzedniej ciąży lekarz mi od razu powiedział na pierwszej wizycie, że nie jest dobrze, ze mamy 50%szans. Myślę, że jeżeli nic nie poeiedział to znaczy, że jest ok.
Do mnie właśnie dziś doszedł glukometr, więc od dziś też zaczynam się pilnować ;) W sumie narazie będę tylko mierzyć poziomy i starać się jeść dużo małych posiłków, a zobaczymy jak to rozwinie się w miarę upływu czasu :)

Do mnie właśnie dziś doszedł glukometr, więc od dziś też zaczynam się pilnować ;) W sumie narazie będę tylko mierzyć poziomy i starać się jeść dużo małych posiłków, a zobaczymy jak to rozwinie się w miarę upływu czasu :)
Życzę żeby jednak się nie rozwinęło, masakra przetrwać tak 9mcy. Chociaż będę walczyć o dietę, jakby weszła insulina to czeka mnie poród 80km od domu.

Życzę żeby jednak się nie rozwinęło, masakra przetrwać tak 9mcy. Chociaż będę walczyć o dietę, jakby weszła insulina to czeka mnie poród 80km od domu.
U mnie problem z cukrem w ciąży (przynajmniej pierwszej, a jak wiadomo każda jest inna ;)) polega na tym, że mam tendencję do hipoglikemii reaktywnej - czyli w sumie praktycznie nie obawiam się za wysokich cukrów (raczej nie miewałam) a obawiam się za niskich. Zobaczymy jak tym razem :D

Witam nowe mamusie!

Ja nie mam mdłości. Mnie okropnie wysypało, siusiak co chwilę i mam okropne wzdęcia.. czyli tak samo jak w poprzedniej ciąży..

Czytam Was i mam wrażenie, że nic nie wiem o tej ciąży.. brakuje mi czasu żeby przeżyć na tak jak pierwsza..

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki Olasec ze zechciałas sie wypowiedzieć. To miłe ze chociaż Ty jedna :)
Tak myśle i myśle i chyba wymyśliłam. Mam cykle regularne 34dni. Ciąża powinna byc zatem młodsza o około tydzien niz by liczyć normalnie. Wiec powinno byc chyba Ok.

może jeszcze nie wszystkie były u gina i nie wiedzą :) jak ja :)

Do góry