reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja mam problemy z tarczyca.

Olasec a który masz dziś tydzień i dzień? Zarodek się pojawia Ok 5i5 z tego co pamietam. Ja z miesiączki mam dziś 6i1 a z owu tydzień do tyłu bo zawsze mam ok 21dc. Gin powiedział że najbezpieczniej jak przyjde 17.10. W drugiej ciąży byłam w 5i2 i był sam pecherzyk gin mówił ze ok. A się potem okazało puste jajo. Więc teraz nic już mi pewności nie da prócz zobaczenia bijacego serduszka. Nawet beta rosła prawidlo a nic z tego...

reklama
Oj tak, to picie glukozy w OGTT jest dramatem - i właśnie u mnie był taki myk, że test wyszedł bardzo dobrze, wróciłam do domu i miałam po kolejnej gidzinie hipoglikemię (z poceniem się, tachykardią, drżeniem rąk i osłabieniem) - dlatego nienawidzę tego testu ;) Ale mimo wszystko chyba jest to lepsze niż ta Twoja diagnostyka kilkudniowa w szpitalu - dlatego szczerze współczuję :D

W aptekach jest teraz glukoza cytrynowa. Prawdopodobnie o niebo lepsza[emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

czesc dziewuszki! Dołączam do was:) Moje piekne dwie kreski zobaczyłam 28 wrzesnia w dniu spodziewanej miesiaczki. Zero objawów oprócz sztucznie wyglądającego biustu:D Do położnej zapisze sie za jakies 2 tygodnie w 7 lub 8 tygodniu ciąży teraz jest 5.

No i nadrobić was sie postaram zaraz tylko ululam mojego pierworodnego.

czesc dziewuszki! Dołączam do was:) Moje piekne dwie kreski zobaczyłam 28 wrzesnia w dniu spodziewanej miesiaczki. Zero objawów oprócz sztucznie wyglądającego biustu:D Do położnej zapisze sie za jakies 2 tygodnie w 7 lub 8 tygodniu ciąży teraz jest 5.

No i nadrobić was sie postaram zaraz tylko ululam mojego pierworodnego.
Cześć! Rozgość się! I gratulacje [emoji4][emoji4]

Dziewczyny czy tylko ja się tak zle czuje? Cały dzień gnije w łóżku. Co się rusze to coś boli ciągnie kluje... Masakra jeszcze do tego mdłości. Ja nie wiem jak można nie wiedzieć że jest się w ciazy. Mój brzuch ciągle daje znaki nawet na chwilę nie można zapomniec. DObrze że cały dzień pada to nie muszę iść z mala na spacer.

@aantalea gratuluję i witam wśród nas:)

@ewa66 dzisiaj mam 5+4. Za tydzień kolejna wityta. Niby wszystko dobrze ale póki serducha nie ma to nie jestem szczęśliwa. Boje się bo 2 razy miałam puste jajo i raz poroniłam w skończonym 13 tygodniu. Beta rośnie, cyce bolą, mdłości są ale to i tak nie daje pewności, że będzie dobrze. Ehh czemu to wszystko takie trudne.

Ewcia mam koleżankę, że totalnie nic jej nie było w ciąży. Gdyby nie to, że jej brzuch rośnie i nie ma okresu to nie wiedziałby, że jest w ciąży. Zazdroszczę takim:)

Dziewczyny czy tylko ja się tak zle czuje? Cały dzień gnije w łóżku. Co się rusze to coś boli ciągnie kluje... Masakra jeszcze do tego mdłości. Ja nie wiem jak można nie wiedzieć że jest się w ciazy. Mój brzuch ciągle daje znaki nawet na chwilę nie można zapomniec. DObrze że cały dzień pada to nie muszę iść z mala na spacer.
Ewa ja w pierwszej ciązy przezywałam katusze, dodatkowo mam fizycną prace gdzie dzwigam czasami i zapierdzielam non stop chodząc, pracowałam wtedy 5 razy w tygodniu pamietam jak sie bałam ze cos jest nie halo. Bol okropny jakbym miesiaczke życia miała, plecy brzuch chodziłąm zgieta w poł dobry miesiac po tym jak sie dowiedziałąm że jestem w ciazy, a w teraz schizuje ze nie czuje nic, jakies tam delikatne pobolewanie pleców czasami a tak to narazie nic. Czytałam ze najwiekszy przyrost hormonu jest w 9 tygodniu i faktycznie z Tomkiem jak byłam w ciąży to od 8 tygodnia zaczeły sie mdlosci śmierdzidła wszechobecne leżałam w sypialni przez miesiac nie wchodziłam do kuchni do 4 miesiaca nie gotowałam nie sprzatałam nie robiłąm nic bo ciagle mdliło za to w pracy to haftałam na kazdym pokoju :p pozniej juz mi mejków nie dawali bo sie bali ze gość hotelowy akurat wejdzie jak bede zygac do jego kibla hehehehe

Mnie dziś naszło na zdrowy obiad. udka z kurczaka bez skóry i kości, z warzywami w środku (zdrowa mieszanka groszku marchewki i chyba bobu mrozona zdrowa mieszanka oczywiscie:p) i do tego papryka w paseczki pozawijałam pouklepywałam czosnku granulowanego co to zagnego E nie ma bo przeciez taki zdrowy! z kamisa! a świerzy wyszedł zielony do kubła na podwórze, pozwiedzać wyszedł bo nie był jeszcze. I do tego kasza gryczana prażona której nie trawią moje jelita bo mam ZJD. cóż zrobić jak uwielbiam kasze. no i zobaczymy jak to wyjdzie;D takie moje kulinarne wydziwiajstfa;P

A wy co macie na obiad?

reklama
Dziewczyny, ja jestem ciągle śpiąca. Piersi to tak delikatnie czuje i czasami coś na żołądku. Generalnie dobrze się czuje.

Do góry