reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A ja mam pytanie czy tez macie większe upławy? Bo mi się wydaje ze chyba mam więcej nie wiem czy to normalne?

Tak, zauważylam też u siebie od kilku dni. Wydaje mi sie, że to normalne, w pierwszej ciąży miałam takie upławy, że biegałam do wc i sprawdzałam czy czasem mi jakieś wody nie lecą, do końca ciąży miałam.

reklama
Czyli na nasze dzieci będą miały kolo 65-70 cm :-)
No ogólnie w rozmiarówce chyba jest tak że:
0-3 = 56
3-6 = 62
6-9 = 68
9-12 = 74
12-18 = 80
18-24 = 86
Oczywiście w każdej firmie to trochę inaczej wygląda ;) W sensie, ze niektóre firmy mają zaniżoną a inne zawyżoną numerację :) Na Święta ja się nastawiam na ubranka 68, a życie to zweryfikuje :D

Dziewczyny ( ja to się dzisiaj rozgadałam :D )
Czy macie misia Szumisia? Nigdy nie miałam dla synka i żalowalam, że nie mam, bo każdy tak zachwalał, że taki super, czy te z bijącym serduszkiem misie czy te szumiące. Mojego synka nic nie uspokajało i tak z perspektywy czasu pomyślałam, że mogłam go mieć, ale i nie włączałam mu nawet szumów w tel..
Teraz sobie pomyślalam, że kupię, ale to ustrojstwo nie jest takie tanie..I pytam o zdanie mam, które może mialy z misiem styczność :)
Może to tylko niepotrzebny gadżet?
Ja mam, bo dostalam niedawno- koleżance sie nie przydał. Przy starszej corce nie używałam, bo wtedy (prawie 8 lat temu) nie bylo takiego wynalazku.. Ale slyszalam, ze nie na każde dziecko szumiś "dziala"- u koleżanki właśnie nie sprawdzil sie. Te oryginalne sa drogie, ale pamiętam ze kiedyś byly tańsze odpowiedniki chyba w Biedronce, więc jak któraś z Was chce kupić to ja bym na razie się wstrzymala.. Może "rzucą" na Wielkanoc albo Dzien Dziecka znowu, a jak nie to przed Dniem Dziecka na pewno w jakis sklepach internetowych beda promocje i będzie można kupić w dobrej cenie.
:)

Dziewczyny ( ja to się dzisiaj rozgadałam :D )
Czy macie misia Szumisia? Nigdy nie miałam dla synka i żalowalam, że nie mam, bo każdy tak zachwalał, że taki super, czy te z bijącym serduszkiem misie czy te szumiące. Mojego synka nic nie uspokajało i tak z perspektywy czasu pomyślałam, że mogłam go mieć, ale i nie włączałam mu nawet szumów w tel..
Teraz sobie pomyślalam, że kupię, ale to ustrojstwo nie jest takie tanie..I pytam o zdanie mam, które może mialy z misiem styczność :)
Może to tylko niepotrzebny gadżet?
my mamy i u nas bardzo się sprawdza :), do tej pory używamy a synek ma 26 miesięcy. tanie nie jest, ale fajny na prezent - może ktoś by chciał Wam sprawić ;)?

my mamy i u nas bardzo się sprawdza :), do tej pory używamy a synek ma 26 miesięcy. tanie nie jest, ale fajny na prezent - może ktoś by chciał Wam sprawić ;)?
Siostra twierdzi, że wygra znowu w konkursie jakimś dla nas :D ( ostatnio wygrała dla swojego malucha)
A jak nie, to zastanawiam się nad kupnem. Może faktycznie bliżej dnia dziecka trafi się jakies promo :)
Oglądam też używane, ale czy ja wiem..nie przemawia to do mnie.

Ja też uwielbiam szale i chusty.[emoji7]
Szczególnie jak dorwę coś w ciuchu, bo jak tu nie kupić pięknej chusty za 7 czy 12 złotych. Ale już próbuje się hamować w tej kwestii.
Ostatnio kupiłam komin wełniany na wyprzedaży, bo już nie miałam nic tak ciepłego, dużego.
Te w których nie chodzę dłuższy czas, albo mi się nie podobają już to oddaje np biedniejszej znajomej, jeśli coś sobie wybierze, albo do Caritasu, bo mogłabym utonąć w nich...

Torebki też uwielbiam, ale nie szaleje, staram się przynajmniej, wolę kupić jedną a porządna a nie 3 na pół sezonu..
Ostatnio kupiłam jedynie, małą listonoszkę przez neta, bo mam same duże torebki raczej, prócz wieczorowych, a nie wygodnie mi było teraz dźwigać dużą torbę.
Do tej wejdzie mi karta ciąży w tej małej teczce, kt dostałam, portfel, telefon. Ma dużo przegrodek więc i chusteczki i szminki, błyszczyki pochodzą i się nie płatają.
Pokazy pewnie pójdzie w odstawkę.
mamy chyba podobną garderobę, bo u mnie też królują duże torebki. u mnie kupowane są najczęściej przez męża jako prezenty urodzinowe lub świąteczne (po wskazaniu linku/ modelu oczywiście ;)), czyli średnio 2 do roku :)

Tak, zauważylam też u siebie od kilku dni. Wydaje mi sie, że to normalne, w pierwszej ciąży miałam takie upławy, że biegałam do wc i sprawdzałam czy czasem mi jakieś wody nie lecą, do końca ciąży miałam.
No właśnie tez tak mam ze czasem aż lecę do wc sprawdzić bo nie wiem co to :-) :)

reklama
Siostra twierdzi, że wygra znowu w konkursie jakimś dla nas :D ( ostatnio wygrała dla swojego malucha)
A jak nie, to zastanawiam się nad kupnem. Może faktycznie bliżej dnia dziecka trafi się jakies promo :)
Oglądam też używane, ale czy ja wiem..nie przemawia to do mnie.
ten szum można też nagrać i puszczać dziecku. u nas z wszystkich usypiaczy (a mieliśmy kilka, które dostaliśmy jako prezenty właśnie) tylko Szumiś się sprawdził. on ma jedna wielką przewagę nad innymi - świetnie wycisza hałasy

BTW - przypomniała mi się znajoma, której córka zasypiała tyko przy dźwięku odkurzacza, więc oni ten odkurzacz tak sobie włączali przy każdej drzemce/ śnie Młodej do momentu aż im przyszedł po miesiącu rachunek za prąd :D wtedy wpadli na pomysł nagrania odkurzacza :D

Do góry