reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Czasami chyba nie warto czytać co piszą w Internecie bo można tylko niepotrzebnie się denerwować , najlepsza wiedzę ma twój lekarz ale niestety trzeba trochę poczekać na wizytę. Każda z nas czeka na nią z niecierpliwością by zobaczyć swoje małe serduszko :-)
U mnie już 7t3d a w 9 tygodniu idę zrobić badania które mi zalecił lekarz i później z wynikami na konsultacje, mam nadzieję że zrobi mi wtedy też usg i będę mogła zobaczyć nasze maleństwo :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czasami chyba nie warto czytać co piszą w Internecie bo można tylko niepotrzebnie się denerwować , najlepsza wiedzę ma twój lekarz ale niestety trzeba trochę poczekać na wizytę. Każda z nas czeka na nią z niecierpliwością by zobaczyć swoje małe serduszko :-)
U mnie już 7t3d a w 9 tygodniu idę zrobić badania które mi zalecił lekarz i później z wynikami na konsultacje, mam nadzieję że zrobi mi wtedy też usg i będę mogła zobaczyć nasze maleństwo :-)

zgadza się w 100%. dlatego nie czytam "internetow" cieszę się swoim odmiennym stanem i wierzę że wszystko będzie dobrze i za 8 m-cy przywitamy nasze kochane zdrowe maleństwo:) zamartwianie się i niepotrzebny stres nic dobrego nie przyniesie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A macie jakieś objawy oprócz apetytu ? Ja nawet tego specjalnie nie mam , cycki bez zmian , kompletnie nic ....
W pierwszej ciazy spałam z miska pod łóżkiem bo poranki były tragiczne , cycki urosły mi od tazu ze 2 rozmiary i bolały jak diabli. W zasadzie pierwsza ciaZe przeżyłam na lodach i herbatnikach

Dzięki dziewczyny
A wiec daje uszy do góry !
W pierwszej ciazy nawet nie wiedziałam co to beta , teraz zrobiłam bo się naczytałam internetow.
Ja w pierwszej ciazy slyszalam o becie ale nie latalam jej mierZyć test mi wystarczyl a pozniej usg i serduszko ;) a co do neta jak cos cZytasz to z pewna doza rozumku i dystansu bo jak zacznies w to wierzyć to w 20 tc bedziesz myśleć ze rodzisz;) i najwazniejsze dla mlodych MAM nie ogladajcie filmow typu porodowka i innych seriali z porodow bo tylko sie przestraszycie. Na bierzecie do głowy i później stres. A prawda jest taka ja jako matka i ciężarówka powiem wiem ze nie pamietam jak bolalo nie pamietam sily skurczy. Po tym jak juz dostalam mala do rak zapomnialam o wszytskim;)
A macie jakieś objawy oprócz apetytu ? Ja nawet tego specjalnie nie mam , cycki bez zmian , kompletnie nic ....
W pierwszej ciazy spałam z miska pod łóżkiem bo poranki były tragiczne , cycki urosły mi od tazu ze 2 rozmiary i bolały jak diabli. W zasadzie pierwsza ciaZe przeżyłam na lodach i herbatnikach
U mnie ból piersi i powiekszenie znaczne apetyt w normie senność racEj też ale suszy mnie jak bym kaca miała stąd do oazy na pustyni ;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A my idziemy za chwilę do rodziców moich na obiad a raczej kolację i właśnie dziś im powiemy o ciąży :-)
Każda ciąża jest podobno inna i w jednej dziewczyny mają mega objawy a w drugiej nie więc nie ma się czym.sugerować. Ja póki ci praktycznie też bez objawów. Jedynie powiększone delikatnie piersi i wrażliwe na dotyk, problemy trawienne, też w sumie więcej piję i dziś jakoś częściej do toalety zaczęłam chodzić . Mdłości? Raz mnie zemdlilo dwa tygodnie temu i dalej cisza :-)

Ja na szczęście puki co zero objawów. Mam nadzieje ze będzie tak dalej. W pierwszej ciąży piersi mi się rozszalaly ze z rozmiaru 75B weszłam na 80G... co ja się dobrych biustonoszy wtedy na szukałam. Teraz ze względu na problemy z piersiami moge nosić jedynie sportowe wiec się nie martwię ze skali mi braknie [emoji23]

@TamiSu w sumie ja w pierwszej ciąży naogladalam się sporo dziwnych filmów z porodowkami w roli głównej ale jak już na nią jechałam z pełnym luzem ;)
I ja jestem tą jedną z nielicznych która pamięta swój poród jakby to było wczoraj łącznie z bólem ale poród do lekkich nie należał ale mimo to nie boje się kolejnego bo przecież każdy prod jest inny ;)

Internetów tez kompletnie nie czytam. Chodź jak coś mi wpadnie ciekawego to czasem przeczytam ale nie biorę wszystkiego do siebie,jakby nie było w internecie prawie każdy objaw to nowotwór [emoji23]

A co do bety to jak w pierwszej tak i w tej ciąży nie robie. Zrobiłam test wyszedł pozytywny to jest radość a potem podglądanie i serduszko [emoji7]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, podczytuję Was od tygodnia i w końcu zebrałam się, żeby napisać, choć jeszcze nie mam odwagi cieszyć się ciążą.
Termin mam na 6 czerwca, w domu dwóch synków 10 i 12 lat (ja z dinozaurów ;-). Dwa lata temu i rok temu poroniłam w 11 i 8 tygodniu, więc teraz w stresie jestem, choć wszystko na razie wygląda dobrze. Zaklinałam się, że tym razem nie będę biegała na betę, a do lekarza pójdę dopiero najwcześniej w 8 tygodniu, żeby oszczędzić sobie rozterek czy jest pęcherzyk, zarodek, czy bije serce... Ostatecznie musiałam jednak iść już teraz, wczoraj na usg widać było prawidłowych rozmiarów zarodek i bijące serduszko, trochę odetchnęłam :-) Dostałam mnóstwo leków i zlecenie na dużo badań, czuję się średnio - mdłości, senność, zmęczenie, ale jest dobrze :-)

Cześć, podczytuję Was od tygodnia i w końcu zebrałam się, żeby napisać, choć jeszcze nie mam odwagi cieszyć się ciążą.
Termin mam na 6 czerwca, w domu dwóch synków 10 i 12 lat (ja z dinozaurów ;-). Dwa lata temu i rok temu poroniłam w 11 i 8 tygodniu, więc teraz w stresie jestem, choć wszystko na razie wygląda dobrze. Zaklinałam się, że tym razem nie będę biegała na betę, a do lekarza pójdę dopiero najwcześniej w 8 tygodniu, żeby oszczędzić sobie rozterek czy jest pęcherzyk, zarodek, czy bije serce... Ostatecznie musiałam jednak iść już teraz, wczoraj na usg widać było prawidłowych rozmiarów zarodek i bijące serduszko, trochę odetchnęłam :-) Dostałam mnóstwo leków i zlecenie na dużo badań, czuję się średnio - mdłości, senność, zmęczenie, ale jest dobrze :-)
Głowa do góry na stres meliska lub dobra czekolada ;) i zostań z Nami do czerwca ;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny z racji pracy i rozdabiajacych dzieciaków trochę mi się zaległości porobiło od forum ale dzielnie czytam.
Witam i gratuluję nowym mamuśka.
Trochę dopadło mnie objawy, od piątku mdłości w sumie przez cały dzień a nasilajace się wieczorem mam nadzieję że mi szybko przejdzie i jeszcze dziś straszny ból miednicy nie mogę chodzić ani stać ni siedzieć z lezeniem też kiepsko i strasznie męczą mnie gazy może macie jakieś sposoby na poprawę trawienia i pozbycie się gazów bo zwarjuje.

Do góry