Just&yna
Fanka BB :)
Cześć wszystkim przyszłym czerwcowym mamom ☺. Pozwolę sobie dziś do Was dołączyć, chociaż z pewną dozą nieśmialości bo ja to już 8 tc licząc od daty ostatniej miesiączki. A jeszcze nie widziałam swojego maleństwa ani nie słyszałam bicia serduszka bo na piewszej wizycie byłam jak test pokazał mi dwie kreseczki☺ a lekarz widział sam pęcherzyk i powiedział, że to mu wygląda na 4tc (wg ostatatniej miesiączki 5t4d)i wyznaczył następną wizytę na 23.10 (wg niego to będzie 8tc) więc jeszcze trochę muszę poczekać... Znalazłam dziś wasze forum i prześledziłam wszystkie strony! Szczerze was kobietki podziwiam, że wy takie zorientowane jesteście w tym wszystkim Odrazu napiszę, że to moja pierwsza ciąża i mam 33 lata. Dzieciątko było można powiedzieć planowane ale tak szczerze nie wierzyłam,że nam sie uda bo od grudnia zeszłego roku leczyłam lekką nadczynność i przygotowywałam się do operacji tarczycy...no ale szczęśliwie nam się udało. Teraz tylko pozostaje mi czekać do wizyty.
Aaa z takich dolegliwosci to odczuwam na pewno piersi...kiedyś były małe teraz są ładniejsze ale bardziej wrażliwe (coś za coś) czasami pobolewa mnie podbrzusze ale rzadko bardziej męczą mnie wzdęcia, ktore są okropne i mam je już 3 tygodnie codziennie....wieczorem jak wracam z pracy mój brzuch wygląda jakbym była już 5 miesiącu( tak strzelam ) biorę na to espumisan dwa razy dziennie po dwie tableki i szczerze mówiąc nic mi nie pomaga. Poza tym nic nie biorę oprócz kw. foliowego. Bo endokrynolog odstawił mi 2 tygodnie temu tyrazol a kontrolę mam 25.10.
Proszę o rady ..nie mam z kim porozmawiać bo nikomu poza moją mamą i siostrą nie mówiliśmy.
Ufff trochę się rozpisałam....
Aaa z takich dolegliwosci to odczuwam na pewno piersi...kiedyś były małe teraz są ładniejsze ale bardziej wrażliwe (coś za coś) czasami pobolewa mnie podbrzusze ale rzadko bardziej męczą mnie wzdęcia, ktore są okropne i mam je już 3 tygodnie codziennie....wieczorem jak wracam z pracy mój brzuch wygląda jakbym była już 5 miesiącu( tak strzelam ) biorę na to espumisan dwa razy dziennie po dwie tableki i szczerze mówiąc nic mi nie pomaga. Poza tym nic nie biorę oprócz kw. foliowego. Bo endokrynolog odstawił mi 2 tygodnie temu tyrazol a kontrolę mam 25.10.
Proszę o rady ..nie mam z kim porozmawiać bo nikomu poza moją mamą i siostrą nie mówiliśmy.
Ufff trochę się rozpisałam....