reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

o rany, a czemu tak długo czekasz? współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

BTW, nie wiem skąd powiedzenie "nudzić się jak mops" - mamy mopsa i on zawsze ma jakieś zajęcie, a jaki charakterny jest :)
Też nie wiem skąd to hasło, ale akurat mi wpadlo do głowy ;) a ja sie wysiedziałam prawie 5 godzin i co? I dostalam skierowanie na wtorek, bo amniopunkcje robia we wtorki. Tyle, że jak dzwonilam wcześniej to nikt mi tego nie powiedzial.. :/ no i znowu pare dni będę sie stresować... ech..

reklama
niedobrze, przecież i tak pewnie nerwy i stres, a tu jeszcze takie oczekiwanie? W szpitalu późnij Cię przetrzymają czy od razu do domu?
Nie, na szczęscie po zabiegu idzie sie do domu, ale ponoć należy odpoczywać :) Czyli leżę i pachnę, a mąż donosi herbatę i spełnia zachcianki ;)
@pea: Ze względu na obciążenie genetyczne .. Powiedzieli mi, że mogę ale nie muszę sie zgodzić na badanie. Ale wole je zrobić i mieć większą pewność, że z dzieckiem wszystko ok.

Też nie wiem skąd to hasło, ale akurat mi wpadlo do głowy ;) a ja sie wysiedziałam prawie 5 godzin i co? I dostalam skierowanie na wtorek, bo amniopunkcje robia we wtorki. Tyle, że jak dzwonilam wcześniej to nikt mi tego nie powiedzial.. :/ no i znowu pare dni będę sie stresować... ech..
byłaś na Kopernika? bo to brzmi jak u nich...

Coś jak kulki gejszy. Może łatwiej ćwiczyć mięśnie Kegla jak się ma coś w środku i to czuje. Nie wiem. Nie używałam. Na początku wiem że jest trudno, ale po 3-4 dniach już z automatu idzie [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie to nie sa kulki gejszy tylko taku balonik, którego obwód można powiększać z ćwiczenia na ćwiczenie i nalezy go mięśniami wypchac.
Slyszala któraś o tym ? A moze korzystała?

9ewnqqmzi7le71mi.png

Myślę, że przez kupne słoiki. Jak mąż je dokręcał, to niektóre wieczka juz puszczały.
Borówkę robiłam w słoiczkach po koncentratach i wszystko jest ok.

Janginizacja - lałam trochę wody na spód, dodawałam owoce, odrobinę soliłam (żeby puściły dużo soku) i gotowałam. Jedne krócej, inne dłużej. No i później przekladalam do wygotowanych słoików, jeszcze zagotowywalam i tyle.

Borówki robiłam latem i do tej pory są ok. Nie zepsuły się.
Z tym zamykaniem słoików tez bywało różnie, ale mam patent, ktory działa.
Po napełnieniu słoików nakładam na słoik kawałek folii (tnę woreczki śniadaniowe) i dopiero wtedy zakręcam.

To pewnie tak jak piszesz mogę mieć anemie bo wartości referencyjne hemoglobiny sa od 12 do 16 a ja mam 12,1. Ale anemia jest niebezpieczna w ciąży?
Powiedziałabym,że jest powszechnym zjawiskiem w ciąży bo dziecko wyciąga z mamy ile się da ;) Jeśli anemia jest duża lekarz wypisuje żelazo i to zazwyczaj pomaga. W każdym razie u mnie pomagało, a miewalam naprawdę ogromne niedobory

@ZUZA.80 Ja kupiłam biustonosz w La Vantil, mam akurat model EMILIA FULL, zapłaciłam 100 zł na wyprzedaży. Też miałam ten problem, ze w tych sztywniejszych było mi niewygodnie, a ten jest z takiej mięciutkiej gąbeczki, która dobrze dopasowuje się do ciała. W ogóle to mój pierwszy biustonosz z pełnymi miskami, do tej pory nosiłam half-cupy, ale jestem bardzo zadowolona, nigdzie się nie wrzyna i dobrze podtrzymuje.

O moje libido też zawsze blisko zera od zawsze. Najpierw brałam pigułki anty, potem ciąża zagrożona, potem znowu brałam pigułki, aż rzucilam to dziadostwo, bo życie nasze cierpialo na tym :) I już do nich nie wrócę.
A teraz też częściej mi dokuczają dolegliwości po cesarce, zrosty i codziennie budzę sie i zapypiam z bólem brzucha. O seksie nie ma mowy- już raz spróbowałam, bałam się, że zrobiłam sobie albo dziecku krzywdę, ból był okropny po..

reklama
O moje libido też zawsze blisko zera od zawsze. Najpierw brałam pigułki anty, potem ciąża zagrożona, potem znowu brałam pigułki, aż rzucilam to dziadostwo, bo życie nasze cierpialo na tym :) I już do nich nie wrócę.
A teraz też częściej mi dokuczają dolegliwości po cesarce, zrosty i codziennie budzę sie i zapypiam z bólem brzucha. O seksie nie ma mowy- już raz spróbowałam, bałam się, że zrobiłam sobie albo dziecku krzywdę, ból był okropny po..
To niedobrze jeśli boli, mówiłaś o tym lekarzowi?

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry