reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

o rany, a czemu tak długo czekasz? współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok

BTW, nie wiem skąd powiedzenie "nudzić się jak mops" - mamy mopsa i on zawsze ma jakieś zajęcie, a jaki charakterny jest :)
Też nie wiem skąd to hasło, ale akurat mi wpadlo do głowy ;) a ja sie wysiedziałam prawie 5 godzin i co? I dostalam skierowanie na wtorek, bo amniopunkcje robia we wtorki. Tyle, że jak dzwonilam wcześniej to nikt mi tego nie powiedzial.. :/ no i znowu pare dni będę sie stresować... ech..

reklama
niedobrze, przecież i tak pewnie nerwy i stres, a tu jeszcze takie oczekiwanie? W szpitalu późnij Cię przetrzymają czy od razu do domu?
Nie, na szczęscie po zabiegu idzie sie do domu, ale ponoć należy odpoczywać :) Czyli leżę i pachnę, a mąż donosi herbatę i spełnia zachcianki ;)
@pea: Ze względu na obciążenie genetyczne .. Powiedzieli mi, że mogę ale nie muszę sie zgodzić na badanie. Ale wole je zrobić i mieć większą pewność, że z dzieckiem wszystko ok.

Też nie wiem skąd to hasło, ale akurat mi wpadlo do głowy ;) a ja sie wysiedziałam prawie 5 godzin i co? I dostalam skierowanie na wtorek, bo amniopunkcje robia we wtorki. Tyle, że jak dzwonilam wcześniej to nikt mi tego nie powiedzial.. :/ no i znowu pare dni będę sie stresować... ech..
byłaś na Kopernika? bo to brzmi jak u nich...

Coś jak kulki gejszy. Może łatwiej ćwiczyć mięśnie Kegla jak się ma coś w środku i to czuje. Nie wiem. Nie używałam. Na początku wiem że jest trudno, ale po 3-4 dniach już z automatu idzie [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie to nie sa kulki gejszy tylko taku balonik, którego obwód można powiększać z ćwiczenia na ćwiczenie i nalezy go mięśniami wypchac.
Slyszala któraś o tym ? A moze korzystała?

9ewnqqmzi7le71mi.png

Myślę, że przez kupne słoiki. Jak mąż je dokręcał, to niektóre wieczka juz puszczały.
Borówkę robiłam w słoiczkach po koncentratach i wszystko jest ok.

Janginizacja - lałam trochę wody na spód, dodawałam owoce, odrobinę soliłam (żeby puściły dużo soku) i gotowałam. Jedne krócej, inne dłużej. No i później przekladalam do wygotowanych słoików, jeszcze zagotowywalam i tyle.

Borówki robiłam latem i do tej pory są ok. Nie zepsuły się.
Z tym zamykaniem słoików tez bywało różnie, ale mam patent, ktory działa.
Po napełnieniu słoików nakładam na słoik kawałek folii (tnę woreczki śniadaniowe) i dopiero wtedy zakręcam.

To pewnie tak jak piszesz mogę mieć anemie bo wartości referencyjne hemoglobiny sa od 12 do 16 a ja mam 12,1. Ale anemia jest niebezpieczna w ciąży?
Powiedziałabym,że jest powszechnym zjawiskiem w ciąży bo dziecko wyciąga z mamy ile się da ;) Jeśli anemia jest duża lekarz wypisuje żelazo i to zazwyczaj pomaga. W każdym razie u mnie pomagało, a miewalam naprawdę ogromne niedobory

@ZUZA.80 Ja kupiłam biustonosz w La Vantil, mam akurat model EMILIA FULL, zapłaciłam 100 zł na wyprzedaży. Też miałam ten problem, ze w tych sztywniejszych było mi niewygodnie, a ten jest z takiej mięciutkiej gąbeczki, która dobrze dopasowuje się do ciała. W ogóle to mój pierwszy biustonosz z pełnymi miskami, do tej pory nosiłam half-cupy, ale jestem bardzo zadowolona, nigdzie się nie wrzyna i dobrze podtrzymuje.

O moje libido też zawsze blisko zera od zawsze. Najpierw brałam pigułki anty, potem ciąża zagrożona, potem znowu brałam pigułki, aż rzucilam to dziadostwo, bo życie nasze cierpialo na tym :) I już do nich nie wrócę.
A teraz też częściej mi dokuczają dolegliwości po cesarce, zrosty i codziennie budzę sie i zapypiam z bólem brzucha. O seksie nie ma mowy- już raz spróbowałam, bałam się, że zrobiłam sobie albo dziecku krzywdę, ból był okropny po..

reklama
O moje libido też zawsze blisko zera od zawsze. Najpierw brałam pigułki anty, potem ciąża zagrożona, potem znowu brałam pigułki, aż rzucilam to dziadostwo, bo życie nasze cierpialo na tym :) I już do nich nie wrócę.
A teraz też częściej mi dokuczają dolegliwości po cesarce, zrosty i codziennie budzę sie i zapypiam z bólem brzucha. O seksie nie ma mowy- już raz spróbowałam, bałam się, że zrobiłam sobie albo dziecku krzywdę, ból był okropny po..
To niedobrze jeśli boli, mówiłaś o tym lekarzowi?

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry