reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja nie strasze[emoji4]

Lepiej żeby wiedziały niż przechodziły przez to co ja. Stwierdziłam że się do niczego nie nadaję, że nie mam czucia, że już jestem stara i inne tego typu rzeczy. Aż w końcu dotarłam do Hafiji i się dowiedziałam że to normalne. Od tamtej pory było mi o wiele lepiej psychicznie i mąż też bardziej rozumiał sytuację.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie od zawsze libido 0 wiec gorzej byc nie może [emoji23]

9ewnqqmzi7le71mi.png

U mnie nie długo wizyta tzn o 18.40 ale pewnie szybko i tak nie wejdę jak zwykle. Będę jechać już o 18. Trochę stresa już mam. Zobaczymy co powie o moim.wyniki afp, no i robiłam wczoraj morfologia i mocz to leuokoyty mam podwyzszone trochę a RBC i HCT trochę za niskie cokolwiek to znaczy. A w moczu chyba dość liczne baterie
Fajnie że ktoś tak uświadamia o ćwiczeniach mięśni kegla. To moja pierwsza ciąża więc jestem zielona.

Fajny pomysł ze sloiczkami, na pewno skorzystam chociaż nigdy nie robiłam to mam nadzieję że coś z tego wyjdzie

To Ci zazdroszczę [emoji17]

Ja nie ćwiczyłam. Moja ginekolog po porodzie na wizycie stwierdziła, że to nie nacięcie, tylko pocieli mnie jak prosię na rzeź. Także u mnie było ciężko i nie wróciłam do dawnej formy. Po porodzie ćwiczyłam 5 razy dziennie. I dzięki temu jest w miarę ok.

A piszę o tym nie żeby kogoś straszyć. Tylko żebyście wiedziały że nie zawsze jest super. Że warto ćwiczyć, żebyście uniknęły tego co mi się przytrafiło.

No u mnie powrót do formy równa się operacja.

No ja właśnie za bardzo nie ćwiczyłam, przed nacięciem uchronił mnie masaż krocza a w doznaniach po pomogło szycie...Nawet mąż stwierdził różnice [emoji4]
Ale wiadomo różnie to bywa...

U mnie nie długo wizyta tzn o 18.40 ale pewnie szybko i tak nie wejdę jak zwykle. Będę jechać już o 18. Trochę stresa już mam. Zobaczymy co powie o moim.wyniki afp, no i robiłam wczoraj morfologia i mocz to leuokoyty mam podwyzszone trochę a RBC i HCT trochę za niskie cokolwiek to znaczy. A w moczu chyba dość liczne baterie
Fajnie że ktoś tak uświadamia o ćwiczeniach mięśni kegla. To moja pierwsza ciąża więc jestem zielona.

Fajny pomysł ze sloiczkami, na pewno skorzystam chociaż nigdy nie robiłam to mam nadzieję że coś z tego wyjdzie
Powodzenia! :)
Podniesione leukocyty w ciąży to raczej norma, a obniżony hematokryt szczególnie w połączeniu z niską hemoglobiną oznacza anemię. Ale to też nie jest patologia ;) Ja przez wszystkie ciąże mam wysokie leukocyty i galopującą anemię, teraz mam przepisane żelazo :/

A co myślicie o tym ?
Tez sie boje tego nacięcia:/ i znalazlam cos takiego
Wiem zw czasem daja przed porodem zeby rozwarcie bylo większe, no ale ta to raczej po to, zeby sie rozciągnąć.
Msm zamiar kupic i kilka tyg przed zacząć
Link do: Aniball – Sposób na łatwiejszy poród.
Tez mi sie wydaje, ze mozna sie nauczyć dobrze przec bo yo tez ważne a jsk inaczej sie tego nauczyc jesli to np jest 1 poród? Ponoc to tez jest jeden z wiekszych i częstszych problemów ze dziewczyny nie potrafią dobrze przec
9ewnqqmzi7le71mi.png

Coś jak kulki gejszy. Może łatwiej ćwiczyć mięśnie Kegla jak się ma coś w środku i to czuje. Nie wiem. Nie używałam. Na początku wiem że jest trudno, ale po 3-4 dniach już z automatu idzie [emoji4]

reklama
Powodzenia! :)
Podniesione leukocyty w ciąży to raczej norma, a obniżony hematokryt szczególnie w połączeniu z niską hemoglobiną oznacza anemię. Ale to też nie jest patologia ;) Ja przez wszystkie ciąże mam wysokie leukocyty i galopującą anemię, teraz mam przepisane żelazo :/
To pewnie tak jak piszesz mogę mieć anemie bo wartości referencyjne hemoglobiny sa od 12 do 16 a ja mam 12,1. Ale anemia jest niebezpieczna w ciąży?

Do góry