reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Ja nie strasze[emoji4]

Lepiej żeby wiedziały niż przechodziły przez to co ja. Stwierdziłam że się do niczego nie nadaję, że nie mam czucia, że już jestem stara i inne tego typu rzeczy. Aż w końcu dotarłam do Hafiji i się dowiedziałam że to normalne. Od tamtej pory było mi o wiele lepiej psychicznie i mąż też bardziej rozumiał sytuację.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie od zawsze libido 0 wiec gorzej byc nie może [emoji23]

9ewnqqmzi7le71mi.png

U mnie nie długo wizyta tzn o 18.40 ale pewnie szybko i tak nie wejdę jak zwykle. Będę jechać już o 18. Trochę stresa już mam. Zobaczymy co powie o moim.wyniki afp, no i robiłam wczoraj morfologia i mocz to leuokoyty mam podwyzszone trochę a RBC i HCT trochę za niskie cokolwiek to znaczy. A w moczu chyba dość liczne baterie
Fajnie że ktoś tak uświadamia o ćwiczeniach mięśni kegla. To moja pierwsza ciąża więc jestem zielona.

Fajny pomysł ze sloiczkami, na pewno skorzystam chociaż nigdy nie robiłam to mam nadzieję że coś z tego wyjdzie

To Ci zazdroszczę [emoji17]

Ja nie ćwiczyłam. Moja ginekolog po porodzie na wizycie stwierdziła, że to nie nacięcie, tylko pocieli mnie jak prosię na rzeź. Także u mnie było ciężko i nie wróciłam do dawnej formy. Po porodzie ćwiczyłam 5 razy dziennie. I dzięki temu jest w miarę ok.

A piszę o tym nie żeby kogoś straszyć. Tylko żebyście wiedziały że nie zawsze jest super. Że warto ćwiczyć, żebyście uniknęły tego co mi się przytrafiło.

No u mnie powrót do formy równa się operacja.

No ja właśnie za bardzo nie ćwiczyłam, przed nacięciem uchronił mnie masaż krocza a w doznaniach po pomogło szycie...Nawet mąż stwierdził różnice [emoji4]
Ale wiadomo różnie to bywa...

U mnie nie długo wizyta tzn o 18.40 ale pewnie szybko i tak nie wejdę jak zwykle. Będę jechać już o 18. Trochę stresa już mam. Zobaczymy co powie o moim.wyniki afp, no i robiłam wczoraj morfologia i mocz to leuokoyty mam podwyzszone trochę a RBC i HCT trochę za niskie cokolwiek to znaczy. A w moczu chyba dość liczne baterie
Fajnie że ktoś tak uświadamia o ćwiczeniach mięśni kegla. To moja pierwsza ciąża więc jestem zielona.

Fajny pomysł ze sloiczkami, na pewno skorzystam chociaż nigdy nie robiłam to mam nadzieję że coś z tego wyjdzie
Powodzenia! :)
Podniesione leukocyty w ciąży to raczej norma, a obniżony hematokryt szczególnie w połączeniu z niską hemoglobiną oznacza anemię. Ale to też nie jest patologia ;) Ja przez wszystkie ciąże mam wysokie leukocyty i galopującą anemię, teraz mam przepisane żelazo :/

A co myślicie o tym ?
Tez sie boje tego nacięcia:/ i znalazlam cos takiego
Wiem zw czasem daja przed porodem zeby rozwarcie bylo większe, no ale ta to raczej po to, zeby sie rozciągnąć.
Msm zamiar kupic i kilka tyg przed zacząć
Link do: Aniball – Sposób na łatwiejszy poród.
Tez mi sie wydaje, ze mozna sie nauczyć dobrze przec bo yo tez ważne a jsk inaczej sie tego nauczyc jesli to np jest 1 poród? Ponoc to tez jest jeden z wiekszych i częstszych problemów ze dziewczyny nie potrafią dobrze przec
9ewnqqmzi7le71mi.png

Coś jak kulki gejszy. Może łatwiej ćwiczyć mięśnie Kegla jak się ma coś w środku i to czuje. Nie wiem. Nie używałam. Na początku wiem że jest trudno, ale po 3-4 dniach już z automatu idzie [emoji4]

reklama
Powodzenia! :)
Podniesione leukocyty w ciąży to raczej norma, a obniżony hematokryt szczególnie w połączeniu z niską hemoglobiną oznacza anemię. Ale to też nie jest patologia ;) Ja przez wszystkie ciąże mam wysokie leukocyty i galopującą anemię, teraz mam przepisane żelazo :/
To pewnie tak jak piszesz mogę mieć anemie bo wartości referencyjne hemoglobiny sa od 12 do 16 a ja mam 12,1. Ale anemia jest niebezpieczna w ciąży?

Do góry