Czemu skierowali Cię na amniopunkcję? Chyba mnie ten wątek ominąłJa od 9 w szpitalu czekam na amniopunkcje. 4-tą godzinę! Przeczytalam w telefonie caly internet, zapomnialam książki i teraz nudzę się jak mops!.. :/
reklama
niedobrze, przecież i tak pewnie nerwy i stres, a tu jeszcze takie oczekiwanie? W szpitalu późnij Cię przetrzymają czy od razu do domu?Ja od 9 w szpitalu czekam na amniopunkcje. 4-tą godzinę! Przeczytalam w telefonie caly internet, zapomnialam książki i teraz nudzę się jak mops!.. :/
agata.a
Zaangażowana w BB
A my dzisiaj od rana biegamy po mieście narzeczony ma wolny dzień za 6 stycznia zrobilismy zakupy, bylismy w urzedzie zaklepac date slubu ma 14 kwietnia teraz chwila odpoczynku, obiad i na 15 30 do lekarza juz nie mogę sie doczekac wizyty bo na ostatniej bylismy tydzien przed swietami dzisiaj zaczynamy 20 tydzien
co do ubranek to na razie mam wiekszosc na 62, z rozmiaru 56 podjedyncze sztuki moze jutro uda nam sie jechac do Bydgoszczy na zakupy bo w swoim miescie mam az jeden sklep z ubrankami dla dzieci + sieciowki
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
co do ubranek to na razie mam wiekszosc na 62, z rozmiaru 56 podjedyncze sztuki moze jutro uda nam sie jechac do Bydgoszczy na zakupy bo w swoim miescie mam az jeden sklep z ubrankami dla dzieci + sieciowki
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
KikaRika
Moderatorka
Masz rację ćwiczenia mięśni Kegla są ważne.Druga rzecz. Ćwiczenia mięśni Kegla, które są ważne szczególnie w pierwszej ciąży.
Dzięki nim możecie ułatwić sobie poród, uniknąć nacięcia krocza a przede wszystkim utrzymać sprawność seksualną na normalnym poziomie. Po porodzie wszystko się tam rozłazi, tym bardziej po nacięciu. A jak jest luźno, to nie jest już tak przyjemnie. Wycwiczone mięśnie szybciej pozwolą wam wrócić do formy, może nawet takiej jak sprzed ciąży [emoji6]
Moim zdaniem od cw fiz ważniejsze są cw mięśni Kegla, które możecie wykonywać nawet w komunikacji miejskiej. Tylko może nie na samym początku [emoji6] Poczytajcie sobie na necie.
BTW jeden minus kp. Wasze libido będzie umierać [emoji23] Będzie na poziomie zero. Niestety natura stwierdziła, że dziecko jest ważniejsze od męża [emoji6]
Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Przydatny jest też masaż krocza przed porodem, nie pamiętam już od kt tyg się go robi, ale ja robiłam, a potem mąż jak mi brzuch przeszkadzał i uniknęłam nacięcia krocza.
Pękłam delikatnie na 2 szewski a wiadomo lepsze jest ono od nacięcie bo skóra pęka w miejscu najcieńszym a naconajom w "standardowym".
Także nie miałam wielkiego dyskomfort z tym związanego, nawet położna jak przyszła dzień po wyjściu ze szpitala zapytała czy byłam nacinana bo tak swobodnie sobie siedzę...
A co do luźności po porodzie, to ja nie narzekam, położna zszywając mnie stwierdziła że "będzie lepiej niż przed porodem" i faktycznie bylo ciaśniej.[emoji5]
Nie strasz dziewczyn o spadku libida przy kp, bo się zraża, a wiadomo że nie ma lepszego mleka niż mleko matki, wszystkie mleka modyfikowane są jednak mlekiem sztucznym, krowim/kozim, kt nie nie ma nawet 1/5 właściwości mleka kobiecego..
KikaRika
Moderatorka
Idź do salonu gdzie oferują usługi braffitingu i dopasują stanik idealny do Twojego rozmiaru, wtedy w usztywniany, do kt jesteś przyzwyczajona będzie Ci wygodnie..dziewczyny polećcie jakiś porządny miękki stanik z fiszbinami. ja kupuję usztywniane i nie mam za bardzo rozeznania w innych, a potrzebuję teraz kupić większy rozmiar. te usztywniane przestały być dla mnie wygodne...
KikaRika
Moderatorka
Może przez jego wyraz twarzy?[emoji6]o rany, a czemu tak długo czekasz? współczuję i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
BTW, nie wiem skąd powiedzenie "nudzić się jak mops" - mamy mopsa i on zawsze ma jakieś zajęcie, a jaki charakterny jest
ZUZA.80
Fanka BB :)
kupowałam w salonie z brafittingiem jakieś 1,5 miesiąca temu i własnie usztywniany się jednak nie sprawdziłIdź do salonu gdzie my ferują usługi braffitingu i dopasują stanik idealny do Twojego rozmiaru, wtedy w usztywniany, do kt jesteś przyzwyczajona będzie Ci wygodnie..
chyba coś w tym jestMoże przez jego wyraz twarzy?[emoji6]
KikaRika
Moderatorka
Co do przetworów to dobry pomysł, ale ja będę większość mrozić, bo moja córka była dzieckiem nie łyżeczkowym i nie papkowym, wszystko jadła w kawałkach od początku rozszerzaliśmy diete metoda BLW.
Mam nadzieję że ktosiek też będzie preferował ten sposób jedzienia.[emoji3]
Nam to pasowało bardzo i młodej też bo papkami pluła na odległość a jak dostawała to samo w słupku to się cieszyła i "zajadała".
Marchewke, buraka i inne warzywa kt zimują w piwnicy będziemy mieli od babci więc będą pod ręką a cukinie np spróbuję pomrozić a część w kawałkach zblanszuje dosłownie je i dam do słoiczków, spróbuję bez soli, żeby dzidzia miała bez niej.
Owoce typu maliny, truskawki też mroże zawsze więc będą pod ręką.
No więc myślę że jakoś damy radę.
Mam nadzieję że ktosiek też będzie preferował ten sposób jedzienia.[emoji3]
Nam to pasowało bardzo i młodej też bo papkami pluła na odległość a jak dostawała to samo w słupku to się cieszyła i "zajadała".
Marchewke, buraka i inne warzywa kt zimują w piwnicy będziemy mieli od babci więc będą pod ręką a cukinie np spróbuję pomrozić a część w kawałkach zblanszuje dosłownie je i dam do słoiczków, spróbuję bez soli, żeby dzidzia miała bez niej.
Owoce typu maliny, truskawki też mroże zawsze więc będą pod ręką.
No więc myślę że jakoś damy radę.
Effa84
A dlaczego się zmarnowalo?
Jak robisz borówkę bez cukru? Nie psuje się?
Ja owoce i niektóre warzywa mrożę.
Myślę, że przez kupne słoiki. Jak mąż je dokręcał, to niektóre wieczka juz puszczały.
Borówkę robiłam w słoiczkach po koncentratach i wszystko jest ok.
Janginizacja - lałam trochę wody na spód, dodawałam owoce, odrobinę soliłam (żeby puściły dużo soku) i gotowałam. Jedne krócej, inne dłużej. No i później przekladalam do wygotowanych słoików, jeszcze zagotowywalam i tyle.
Borówki robiłam latem i do tej pory są ok. Nie zepsuły się.
reklama
Effa84
Ja nie strasze[emoji4]Masz rację ćwiczenia mięśni Kegla są ważne.
Przydatny jest też masaż krocza przed porodem, nie pamiętam już od kt tyg się go robi, ale ja robiłam, a potem mąż jak mi brzuch przeszkadzał i uniknęłam nacięcia krocza.
Pękłam delikatnie na 2 szewski a wiadomo lepsze jest ono od nacięcie bo skóra pęka w miejscu najcieńszym a naconajom w "standardowym".
Także nie miałam wielkiego dyskomfort z tym związanego, nawet położna jak przyszła dzień po wyjściu ze szpitala zapytała czy byłam nacinana bo tak swobodnie sobie siedzę...
A co do luźności po porodzie, to ja nie narzekam, położna zszywając mnie stwierdziła że "będzie lepiej niż przed porodem" i faktycznie bylo ciaśniej.[emoji5]
Nie strasz dziewczyn o spadku libida przy kp, bo się zraża, a wiadomo że nie ma lepszego mleka niż mleko matki, wszystkie mleka modyfikowane są jednak mlekiem sztucznym, krowim/kozim, kt nie nie ma nawet 1/5 właściwości mleka kobiecego..
Lepiej żeby wiedziały niż przechodziły przez to co ja. Stwierdziłam że się do niczego nie nadaję, że nie mam czucia, że już jestem stara i inne tego typu rzeczy. Aż w końcu dotarłam do Hafiji i się dowiedziałam że to normalne. Od tamtej pory było mi o wiele lepiej psychicznie i mąż też bardziej rozumiał sytuację.
Podziel się: