ZUZA.80
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
założenie jest takie, żeby po połówkowych przenieść informacje na arkusz, do którego dostęp będą miały wszystkie dziewczyny - link będzie w poście startowym. można wtedy dopisać dodatkowe informacje takie jak: miasto, imię, posiadane już dzieci, wiek, itp , ale to już każda będzie mogła uzupełniać, co będzie chciała z tych ekstra danycha może jeszcze napisać miejsce zamieszkania? jeśli, któraś dziewczyna nie chce dokładnie to nawet województwo. Zawsze to fajnie wiedzieć, która dziewczyna jest po sąsiedzku
Dałam tylko pietruszkę, wystarczyło
No jestem już po - miałam na 16, ale weszłam coś koło 17A na ktora masz dziś wizyte?
Ale mi ochotę robisz! Za miesiąc tłusty czwartek to i ja pogrzeszę U mnie jest ten minus, że znów (tak samo jak w poprzedniej ciąży) mam reaktywne spadki cukru, więc słodycze praktycznie zabronione Zwłaszcza, że w przeciwieństwie do cukrzycy, jeśli przy spadku bym zjadła cukier to bym miała jeszcze większy spadek - takie badziewie mnie dopadło... Ehh, także oczy nacieszę, bo oponki wyglądają CUDOWNIE! Smacznego!Grzesze....Zobacz załącznik 834229
Niewyobrażalne jest dla mnie, że babcia może nie przyjść na pogrzeb wnuczki... Dlatego rozumiem dlaczego taką decyzję co do imienia podjęłaś.My dawalismy drugie imie po babciach. Pierwsza córka dostała po mojej mamie, ktorej niestety zabrakło, bo zmarła 7 lat wcześniej.. Chciałam tym samym w pewnym sensie uczcić jej pamieć.. Więc mąż stwierdził, że druga corka dostanie drugie imie po jego mamie. Niestety w bardzo trudnych chwilach po jej narodzeniu szanowna teściowa nie wykazala żadnej chęci pomocy, nie mówiąc o dodaniu nam otuchy, czy wsparcia. Na pogrzeb nawet nie przyjechala, do dziś nie wiem dlaczego co tak mnie podkurzyło, że szkoda słów... Zero empatii! I teraz powiedzialam, że nie damy dziecku drugiego imienia, a pierwsze jak zwykle wymyślimy sami! Nie będzie gadania, ze czyjaś rodzina wyróżniona, a druga nie- tu mam takie samo zdanie jak przedmówczyni
Ja teżJa man zamrożony lubczyk od teściowej [emoji6]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię bardzo podobnie. Najlepszy rosół robi moja mama, choć mnie ostatnio też wyszedł mega dobry.ja robię zawsze z porcji rosołowej z kurczaka + kawałek wołowiny + kawałek indyka, do tego mnóstwo warzyw (na duży garnek - nie wiem taki 8 lub 10 l daję 4-5 duże marchewki, 2-3 duże pietruszki, 1 duży seler, 1 por). sekretem jest: opalana cebula dodawana na końcu (metoda mojej babci), dobrze odszumowane mięso, które gotuję najpierw, później dorzucam warzywa, gotowanie na małym ogniu przez min 2 godziny i doprawianie na końcu. jak mam to na koniec dorzucam kilka gałązek świeżego lubczyku związane z natką pietruszki/ selera, jak nie ma świeżego to daję suszony lubczyk zawinięty w gazę, żeby nie pływał po całym rosole
Uwielbiam!!!