reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
teraz chyba nie ma za bardzo małych Grzesiów, ja przynajmniej żadnego nie spotkałam. tych, których znam są w przedziale 30-40 lat i więcej.
my z mężem ustaliliśmy że nie będziemy dawać imion "po kimś", żeby żadna rodzina nie czuła się wyróżniona, ale sam pomysł bardzo mi się podoba :)
My dawalismy drugie imie po babciach. Pierwsza córka dostała po mojej mamie, ktorej niestety zabrakło, bo zmarła 7 lat wcześniej.. Chciałam tym samym w pewnym sensie uczcić jej pamieć.. Więc mąż stwierdził, że druga corka dostanie drugie imie po jego mamie. Niestety w bardzo trudnych chwilach po jej narodzeniu szanowna teściowa nie wykazala żadnej chęci pomocy, nie mówiąc o dodaniu nam otuchy, czy wsparcia. Na pogrzeb nawet nie przyjechala, do dziś nie wiem dlaczego co tak mnie podkurzyło, że szkoda słów... Zero empatii! I teraz powiedzialam, że nie damy dziecku drugiego imienia, a pierwsze jak zwykle wymyślimy sami! Nie będzie gadania, ze czyjaś rodzina wyróżniona, a druga nie- tu mam takie samo zdanie jak przedmówczyni :)

Cześć dziewczyny,
ja niestety od 7 dni na antybiotyku, zaczęło się niewinnie bo miałam mały ból gardła a potem już poszło i wdała się infekcja. Domowe sposoby nic nie pomagały, tantum verde też nie :( lekarz długu wstrzymywał antybiotyk ale z krwi miałam dużo leukocytów i neurocytów ponad normę i dostałam antybiotyk. W dodatku jestem uczulona na penicylinę i wybranie antybiotyku graniczy z cudem....CRP miałam w normie. Ale od kilku dni na poziomie 29 i nie spada. Do jutra mam antybiotyk, weekend już bez i zobaczymy co w poniedziałek. Jednak nie widzę poprawy specjalnej w samopoczuciu. Boję się odstawienia że objawy wrócą bo infekcja jest skoro CRP takie wysokie, nie wiem co robić ale zdam się na lekarza.
Z dzidzią chyba wszystko ok, od paru dni czuję lekkie pukanie :)
My dla chłopca chcemy Leona, dla dziewczynki podoba mi się Nadia, Gaja lub Nela. Mężowi niestety Zosia :( będzie dyskusja w razie co.
Dopiero 15.01 mam wizytę a gdzieś na początku lutego połówkowe...

Cześć dziewczyny,
ja niestety od 7 dni na antybiotyku, zaczęło się niewinnie bo miałam mały ból gardła a potem już poszło i wdała się infekcja. Domowe sposoby nic nie pomagały, tantum verde też nie :( lekarz długu wstrzymywał antybiotyk ale z krwi miałam dużo leukocytów i neurocytów ponad normę i dostałam antybiotyk. W dodatku jestem uczulona na penicylinę i wybranie antybiotyku graniczy z cudem....CRP miałam w normie. Ale od kilku dni na poziomie 29 i nie spada. Do jutra mam antybiotyk, weekend już bez i zobaczymy co w poniedziałek. Jednak nie widzę poprawy specjalnej w samopoczuciu. Boję się odstawienia że objawy wrócą bo infekcja jest skoro CRP takie wysokie, nie wiem co robić ale zdam się na lekarza.
Z dzidzią chyba wszystko ok, od paru dni czuję lekkie pukanie :)
My dla chłopca chcemy Leona, dla dziewczynki podoba mi się Nadia, Gaja lub Nela. Mężowi niestety Zosia :( będzie dyskusja w razie co.
Dopiero 15.01 mam wizytę a gdzieś na początku lutego połówkowe...
Trzymam kciuki żeby po weekendzie było już lepiej ! Wiadomo zawsze jest strach przed antybiokami ale czasami lepiej brać niż bardziej zaszkodzić

Hej!
Ja już po dzisiejszej wizycie :) wszystko z maluchem ok, niestety bardzo się wykręcał abyśmy nie zobaczyli kim jest ;) mąż bardzo się nastawiał na dziewczynkę a lekarz w końcu powiedział że można przypuszczać że to chłopak ;) pępowina zasłaniała a maluszek zaciskał nogi i nie chciał ich wyprostować, wstydzioch jakiś ;)
Także dziewczynka miała dostać moje drugie imię czyli Anielka a chłopiec drugie imię męża czyli Antek. Chociaż nigdy nie byłam za popularnymi imionami ale Antek nam się obojgu jakoś podoba, no zobaczymy jeszcze, może jednak Aniela będzie :)
Pozdrawiam!

reklama
Dziewczyny ja tak całkiem z innej beczki. Chodzi o ponoć najprostszą zupę - rosół. Mi i mężowi zawsze wychodzi jakieś paskudztwo.

Macie jakiś sprawdzony przepis? I jeśli tak, to proszę o dokładnie wypisane składniki (z ilością wody włącznie ) [emoji4]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry