reklama
Hej!
Moja wczorajsza wizyta to deprecha. Nie dosc, ze miedzy wizytami schudłam 1,5 kg. To szyjka tak jak w pierwszej ciąży zaczęła sie skracać. Teraz ma 26 mm. Dostalam wiec nakaz odpoczynku, Duphaston i polegliwy tryb zycia.
Zadnego podnoszenia czy chodzenia ponad sily.
W dodatku wdala sie tez infekcja bo przyszly wynili cytologii i tymbardziej musze uwazac.
Dostalam wiec L4.
Na szczescie przez to mialam dodatkowe USG i wszystko z Małą jest OK.
No nic. Trzeba zaopatrzyc sie w dobre ksiazki i seriale i przetrwac najblizsze 25 tygodni w calosci
Imiona - moja córka ma na imię Marysia. Na drugie Krystyna. I tylko dlatego, ze rodzina mi tą Krystyne na wszelkie mozliwe sposoby odradzala i baaardzo zaluje! Ja jestem fanką imion popularnych w Polsce, stąd mnie osobiście "nowomodne" imiona, ktore w moim pokoleniu nie wystepowaly nie kręcą
Ta druga będzie albo Basią albo Gabrysią. Na drugie bezwzględnie Celina.
Gdyby byl chlopak - bylby Tadziem lub Bartkiem.
Nauczona doswiadczeniem i obserwacja polecam rozwaznie przemyslec czy imie z nazwiskiem dobrze sie łaczy oraz jakie są zdrobnienia i czy się one podobają.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Moja wczorajsza wizyta to deprecha. Nie dosc, ze miedzy wizytami schudłam 1,5 kg. To szyjka tak jak w pierwszej ciąży zaczęła sie skracać. Teraz ma 26 mm. Dostalam wiec nakaz odpoczynku, Duphaston i polegliwy tryb zycia.
Zadnego podnoszenia czy chodzenia ponad sily.
W dodatku wdala sie tez infekcja bo przyszly wynili cytologii i tymbardziej musze uwazac.
Dostalam wiec L4.
Na szczescie przez to mialam dodatkowe USG i wszystko z Małą jest OK.
No nic. Trzeba zaopatrzyc sie w dobre ksiazki i seriale i przetrwac najblizsze 25 tygodni w calosci
Imiona - moja córka ma na imię Marysia. Na drugie Krystyna. I tylko dlatego, ze rodzina mi tą Krystyne na wszelkie mozliwe sposoby odradzala i baaardzo zaluje! Ja jestem fanką imion popularnych w Polsce, stąd mnie osobiście "nowomodne" imiona, ktore w moim pokoleniu nie wystepowaly nie kręcą
Ta druga będzie albo Basią albo Gabrysią. Na drugie bezwzględnie Celina.
Gdyby byl chlopak - bylby Tadziem lub Bartkiem.
Nauczona doswiadczeniem i obserwacja polecam rozwaznie przemyslec czy imie z nazwiskiem dobrze sie łaczy oraz jakie są zdrobnienia i czy się one podobają.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Just&yna
Fanka BB :)
Też mnie swedza Ale brzuch bardziej i tył pleców smaruje się dwa razy dziennie balsamem,olejem kokosowym..bo bym nie wyrobila od drapania mam czerwone pregi...dzidzia rośnie....mnie nie bolą, ale strasznie ostatnie dni swędzą. pewnie szykuje się zmiana stanika na większy...
Ja też męczę się z infekcja i pecherzem ...do poniedziałku (wizyta)mam używać tantum rosa i robię jutro badanie moczu...
W Sylwestra zaziembilam sobie zatoki dziś już zaczynam czuć że coś mnie bierze...więc już piję lipe z miodem
ZUZA.80
no dobra, w nerwowym oczekiwaniu na dzisiejszą wizytę i coby spożytkować jakoś czas pobawiłam się trochę w admina i założyłam dla Was nowe wątki :
Link do: Czerwcowa mama 2018 idzie do lekarza - nasze wizyty
Link do: Imiona
Link do: Wyprawka czerwcowej mamy
zachęcam do wpisywania się . sama się dopiszę wieczorkiem, bo za chwilę lecę na wizytę do gina
Link do: Imiona
Link do: Wyprawka czerwcowej mamy
zachęcam do wpisywania się . sama się dopiszę wieczorkiem, bo za chwilę lecę na wizytę do gina
ZUZA.80
mówisz i masz :Nie no wiadomo ze osobno każdy wątek. Bo zaraz będzie bałagan.
TERMIN PORODU:: 31.05.2018
KikaRika
Moderatorka
Mnie też znów swędzą, jak na początku...mnie nie bolą, ale strasznie ostatnie dni swędzą. pewnie szykuje się zmiana stanika na większy...
KikaRika
Moderatorka
Ja tak samoJa mam chrzesnice sandre[emoji5]
TERMIN PORODU:: 31.05.2018
To u mnie na odwrót - bardzo byliśmy nastawieni na chłopaka, a tu w Wigilię okazało się, że na 99% dziewczynka... Małżonek zachwycony - mówi, że tak naprawdę zawsze było Mu obojętne, a ja juz powolutku też przyzwyczajam się do tej myśli
Za to imię to istna enigma (dla chłopaka mieliśmy już wybrane) - żadne dziewczęce się nam wspólnie nie podobają
A jakie imie mieliście dla chlopca?
My dla dziewczynki Maja
reklama
Mecenasowa27
Moja koleżanka urodziła niecały rok temu chłopca i nazwała Grześ. U nas póki co jeszcze nie mamy jakiś typów. Mój by chciał Sebastian ale mi się nie podoba, obojgu nam się podoba za to Aleksander ale też jeszcze kwestia do rozważenia. Póki co to nawet się nie zastanawiamy, a do brzuszka mówię niuniek. Dla dziewczynki mieliśmy wybrane imię Basia :-)Mi się dużo imion dla dzieci podoba i chyba bym musiała mieć po kilka z każdej płci żeby się zdecydować, ale przez to że mąż też ma prawo głosu to pole się zawęża
Dla dziewczynki podoba mi się Aniela, Arleta, Dobrusia, Jadwiga, Matylda, Elena, Inka, Wanda, bedzie najpewniej Matylda.
Dla chłopca Cyryl, Edward, Hubert, Kosma, Ludwik, Ryszard, Witold. Miał być Ludwik, ale teraz stawiamy na Huberta
@Mecenasowa27 pamiętam że miałaś brać od lekarza zwolnienie wstecz, wystawił Ci bez problemu? Idę do lekarza we wtorek a potrzebuje zwolnienia od poniedziałku
Ja mam jakiś problem z zalogowaniem się by wypisać się w tym linku więc napiszę tutaj. Mam termin na 24 maja więc nie wiem czy chcecie mnie tam uwzględniać w liście.
Podziel się: