reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny, tyle zmartwień te ciąże przynoszą.. W sumie nie dziwne, bo każda ma już w serduchu troskę o nienarodzone dzieciątko, ja dzisiaj też mam jakieś brunatne pasma śluzu.. Liczę, że to po wczorajszym badaniu u gin bądź po stosunku.., pozostaje obserwować.
A tak dla poprawy apetytu załączam moje smaki tygodnia ;)

reklama
Ja dzisiaj narzekam. Byłam u gin. No i zaczęła pytać o tą przezierność (nie jestem w najniższej gr ryzyka, tylko tej następnej ) i pytała o PAPPA, którego nie zrobiliśmy. Pyta czy coś jeszcze było nie tak. My że tylko to. No to ona, że w takim razie jest jeszcze ok.

No i mi o to jej "jeszcze" chodzi. Zasiała ziarno niepewności i teraz się boję. Mam mdłości, ale to chyba ze strachu [emoji22]

Mam pytanie. Co mi da jeśli się dowiem że PAPPA będzie nieprawidłowy? Czy będzie można pomóc jakoś dziecku czy chodzi tylko o naszą świadomość że coś może być nie tak?

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak PAPPa bedzie nie tak, to mozesz zrobić amniopunkcję, żeby wykluczyć wady. PAPPa to tylko statystyka, ja miałam ryzyko skorygowane dla ZD 1:9, a wyniki biopsji potwierdziły, ze jest zdrowy. Ja tez miałam wrażenie, ze wszyscy lekarze boja sie dać mi fałszywa nadzieje, dopiero Roszkowski zabronił histeryzować. Ja moze nie Roszkowski, ale tez zabraniam!

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a czy któraś z Was będzie miała amniopunkcję lub może już miała? Czy to jest bolesne, czy da radę wytrzymać? Czeka mnie to po Nowym Roku i trochę mam cykora....

Ja miałam. Nie boli wcale. Jest takie wrażenie, jakbyś balonik igła przebijała, bo sie powłoki trochę uginają, ale nie ma bólu. U mnie robił w końcu biopsje trofoblastu i trochę ruszał juz wbita igła, ale to tez nie bolało tylko było dziwne. W dniu badaniu i jeden dzień po zostałam w domu, dużo leżałam. Potem przez tydzień spokojniejszy tryb życia, a potem juz były wyniki [emoji1]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, a czy któraś z Was będzie miała amniopunkcję lub może już miała? Czy to jest bolesne, czy da radę wytrzymać? Czeka mnie to po Nowym Roku i trochę mam cykora....
może tradycyjnie jak ukłucie komara, bo znieczula trochę skórę, ale ma cienka igłę i za bardzo nie boli. Robi to pod kontrolą usg, ale proszę by nie patrzeć lub by mieć zamkniete oczy. Kilka minut po wyciągnięciu igły robi ponownie usg, by zobaczyć czy wszstko w porządku, czy nic się nie sączy. Do tego też kazali brać nospę przez kilka dni.

Mam dziś w pracy wigilię i po prostu jak pech to pech - chyba najgorsze samopoczucie od początku ciąży! Jesyem słaba jak mu ha, a nudności mam takie, że będąc na zakupach na serio już rozglądałam się za jakimś woreczkiem/pojemnikiem czy czymkolwiek :( Ale za to kupiłam resztę prezentów i wino 0,0% czerwone, wytrawne :D Plus mrożone hamburgery z polędwicy wołowej - w składzie 99,3% polędwica wołowa i reszta sól + pieprz - już się nie mogę doczekać jak sobie usmażę :D
Miłego dnia!

Cześć dziewczyny.
Ale miałam fart umyłam 3 okna dzisiaj bo miałam przypływ energii, a do pół h zaczęło sypać śniegiem.
Córka happy na ten widok za oknem, więc już zabawę na dworze zaliczyliśmy [emoji2]
Mąż wróci to powiesi firanki.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry