reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

PAPPA to czysta statystyka. Nie udzieli 100% odpowiedzi na pytanie czy dziecko jest zdrowe, czy nie. Taką pewność da tylko badanie inwazyjne jak np. amniopunkcja lub test NIFTy, ale ten z kolei jest bardzo drogi. No i co ważne PAPPA określa tylko ryzyko trisomii, a podwyższona przezierność może mieć także inne przyczyny. A co najważniejsze, wysoka przezierność może występować u zupełnie zdrowych dzieci :)

Ojej dzięki, że to napisałaś. [emoji26] Postaram się o tym już nie myśleć.

Mi się w końcu udało zaszczepić małego na szczepionkę, która powinien mieć zrobiona 3 mce temu. Tylko ciągle chorował. Ehh

Mam nadzieję, że nic mu nie wyskoczy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
ja w poprzedniej ciąży robiłam krzywą cukrową 3 razy... bo w tym czasie zmieniły się normy i moja gin kazała mi powtarzać, bo wg nowych norm było ok, a wg starych miałabym lekką cukrzycę. masakra, aż mnie trzęsie jak sobie przypomnę...
[emoji32]3 razy? O matko [emoji33]

Ps. U mnie maleństwo coraz bardziej ruchliwsze się robi. Co jakiś czas czuje jak tam mnie smyra.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Codziennie czekam wieczorkiem aż poczuje, czasem sama już nie wiem co sobie wmawiam a co prawdą, [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj w klubie. Też piłam trzy razy bo się normy zmieniły. Za pierwszym razem było ok. Myślałam ze za drugim razem też tak bedzie. Ale jeden wynik miałam chyba 226. Więc od razu skierowanie do szpitala. I tam trzeci raz piłam. Tam też wynik 119. W szpitalu mówią ze jest dobrze a lekarka mówi ze jeszcze trochę za wysoki. I była dieta. A dzień przed wyjściem co 2 H chyba byłam kuta w palce i sprawdzali cukier.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE
mnie moja nadgorliwa ginekolog wysłała wtedy nawet do diabetologa na konsultacje, bo ciągle jej coś nie pasowało. pan jak spojrzał na moje wyniki, to zapytał po co przyszłam, bo wyniki są dobre :D
teraz podobno ta glukoza jest o smaku cytrynowym i podobno smakuje lepiej, tak mi przynajmniej mówiła babeczka w przychodni, gdzie chodzę na badania, zobaczymy...

Codziennie czekam wieczorkiem aż poczuje, czasem sama już nie wiem co sobie wmawiam a co prawdą, [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam to samo. Ciągle się zastanawiam czy to co czuję, to ruchy czy wzdęcia [emoji28]

A ponoć przy drugim łatwiej odróżnić.

mnie moja nadgorliwa ginekolog wysłała wtedy nawet do diabetologa na konsultacje, bo ciągle jej coś nie pasowało. pan jak spojrzał na moje wyniki, to zapytał po co przyszłam, bo wyniki są dobre :D
teraz podobno ta glukoza jest o smaku cytrynowym i podobno smakuje lepiej, tak mi przynajmniej mówiła babeczka w przychodni, gdzie chodzę na badania, zobaczymy...
Ja już pisałam wcześniej, że można wlać sobie do tego wcześniej wyciśnięty sok z cytryny [emoji6]

Mąż ma cukrzycę i musiał sobie jakoś radzić od małego [emoji1]

mi się już kilka razy wydawało, że czuję maluszka, ale na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że łożysko jest na przedniej ścianie i te ruchy mogą być wyczuwalne później, więc sama już nie wiem... raz czułam na pewno :) nie do pomylenia z niczym innym :)

ja jutro rano wyjeżdżam już na święta do rodziców, więc pewnie nie będę miała kiedy do Was tu zaglądać przez ten czas, może coś tam na telefonie zerknę tylko ;)
także już dziś chciałam Wam życzyć spokojnych i udanych Świąt, wypoczywajcie i cieszcie się swoimi bliskimi :)

Dziewczyny, a czy któraś z Was będzie miała amniopunkcję lub może już miała? Czy to jest bolesne, czy da radę wytrzymać? Czeka mnie to po Nowym Roku i trochę mam cykora....

reklama
Tak wszystko jest w porządku oprócz tego, że ' brak kości nosowej'. Tak mam napisane. W głowie tysiąc myśli, ale nie chce się załamywać może faktycznie tak jak piszecie jest jeszcze za mały. Dzięki dziewczyny życzę Wam miłego dnia :*

Jeżeli to jest jeden parametr tylko, to idź potwierdzić do innego lekarza. A brak kości nosowej współwystępuje przy ZD, ale nie oznacza tego w 100%. Wiem przez co przechodzisz, wiec zrób cała diagnostykę, która spowoduje, ze sie uspokoisz. Jeżeli przy przeziernosci 5.4 można mieć w brzuchu zdrowe dziecko, to przy niezauważonym nosku też! Życzę odnalezienia noska i spokoju!

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry