reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

My mamy wesele mojej siostry 4 sierpnia, czyli maluszek bedzie miał jakies 6-7 tygodni. Już patrzyłam na słuchawki dla malucha, na sukienki eleganckie do karmienia i juz wiem jaką chustę będę chciała na tą okazję kupić.

Na wakacje wybieramy się w lipcu gdzieś nad morze. Być może w sierpniu po weselu też pojedziemy nad morze. Zobaczymy.
Na bank sporą część wakacji spędzimy u teściów na wsi.

Chyba wraca mi energia ;) dzisiaj ciut więcej udało mi się zrobić w domu i na obiad były placki ziemniaczane :) wczoraj mieliśmy akcję czyszczenia ściany okiennej w sypialni z pleśni, potem wietrzenie pokoju przez kilka godzin i jak się kładłam spać było niecałe 18 stopni w sypialni. Całą noc okno rozszczelnione, rano było 18.5 stopnia. Rany, jak mi się dobrze spało ;) od dzisiaj tak chcę zawsze :)
Między Krakowem a Katowicami
A gdzie dokładnie masz tą rodzinę, jeśli mogę zapytać?

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też uwielbiam spać przy niższych temperaturach i czuć w pokoju świeże powietrze ale jest już trochę zimno i nie chcemy się pochorowac, ja i tak już jestem lekko przeziebiona, ale zazdroszczę ci spania w takiej temp :-) :-)

reklama
Dziewczyny ja też nie mam już takich spadków energii jak wcześnie, jeszcze czasem, ale minimalnie ;)
Piersi też już nie odczuwam, tylko sutki mam wrażliwe.
Dziś piekłam ciasta i ogarniam na spółkę z mężem dom, bo jutro mamy gości.

Na kolacje zjadłam pyszna wędzoną makrele, całą na spółkę z córką, kt się ucieszyła jak je zobaczyła:)
A teraz mąż mi nalał szklaneczkę podpiwku.

@Gosia101318 łącze się w bólu z plesnia.. my tydzień temu robiliśmy preparatem i przez tydzień spaliśmy na materacach u synka w pokoju... nam co jakiś czas wychodzą jakieś niespodzianki w tym domu bo kupiliśmy go nie dawno...

Ja dzisiaj na obiad ruskie pierogi zrobiłam bo wieki nie jadłam [emoji14]
Na kolacje mąż mi kupił śledzie w śmietanie z ogórkiem i cebulka to zjadłam ale jakoś nie za specjalnie mi podeszły. Zrobiliśmy dzisiaj zakupu żeby jutro nie jeździć to mam w planach dokończyć parę rzeczy na święta. Po sprzatamy sobie na spokojnie dom a po południu jakiś spacerek zrobimy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosia101318 łącze się w bólu z plesnia.. my tydzień temu robiliśmy preparatem i przez tydzień spaliśmy na materacach u synka w pokoju... nam co jakiś czas wychodzą jakieś niespodzianki w tym domu bo kupiliśmy go nie dawno...

Ja dzisiaj na obiad ruskie pierogi zrobiłam bo wieki nie jadłam [emoji14]
Na kolacje mąż mi kupił śledzie w śmietanie z ogórkiem i cebulka to zjadłam ale jakoś nie za specjalnie mi podeszły. Zrobiliśmy dzisiaj zakupu żeby jutro nie jeździć to mam w planach dokończyć parę rzeczy na święta. Po sprzatamy sobie na spokojnie dom a po południu jakiś spacerek zrobimy.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

My wczoraj też najpierw preparatem, potem octem i na koniec domestosem i na to po godzinie nałożony preparat. Z jedną ścianką jest problem, to taki jakby słupek między oknami dwóch pokoi. Zdjęłam też zasłony i mam nadzieję, że już nie wróci.

My wczoraj też najpierw preparatem, potem octem i na koniec domestosem i na to po godzinie nałożony preparat. Z jedną ścianką jest problem, to taki jakby słupek między oknami dwóch pokoi. Zdjęłam też zasłony i mam nadzieję, że już nie wróci.
Na pleśń podobno dobre jest savo.

To my na szczęście mamy tylko jedno wesele (siostry) i to w sierpniu, 130km od nas, więc powinno być ok - choć dopiero jak wszystkich poinformujemy to będziemy pytali czy jest opcja wykupienia noclegu przy sali weselnej ;)

A jeszcze w kwestii wakacji - najpierw we wrześniu Chorwacja (to już pisałam), potem w zimie może jakieś narty, a na taką wisienkę na torcie, na maj 2019 mamy ustalony 12 dniowy rejs po Norwegii - z naszym Stasiem od maleńkości podróżujemy i zawsze wszystko szło jak po maśle, więc póki co nie zakładamy, żeby z tym bąbelkiem miało być inaczej - no a życie pokaże jak będzie :D
Staś pierwsze kroki stawiał w Chorwacji, jako 11 miesięczny brzdąc - i to był jego pierwszy wypad pod namiot (teraz jest już po 9)- nigdy nie myślałam, że dzieci tak świetnie aklimatyzują się do każdych warunków :) Jak miał 3 miesiące to pojechaliśmy z Rodzicami do Krynicy na narty i też było super - tylko zamienialiśmy się opieką nad nim, żeby każdy mógł choć trochę pojeździć na nartach ;)

Ogólnie myślę, że każdy rodzic pojedzie ze swoim dzieckiem na wakacje wtedy kiedy będzie się czuł spokojnie z podjęciem tej decyzji - i tak daleko jak będzie uważał za słuszne. Każdy zna siebie i swoje dziecko - i tak jak jeden pojedzie z noworodkiem a drugi z dwulatkiem: każda decyzja jest dobra :)

O, a co do pleśni to bardzociekawa jestem waszych sposobów - na szczęście już mnie to nie dotyczy, ale przez 3 lata mieszkaliśmy w mieszkaniu, gdzie pleśń była dosłownie zmorą! Cała jedna ściana była chyba źle izolowana i w obu pomieszczeniach na tej samej ścianie mieliśmy szalejącego (dosłownie) grzyba :( To było okropne, bo co byśmy nie robili to efekt był tylko chwilowy... doraźnie używaliśmy Pufasa, działał super, ale za jakiś czas grzyb znów wracał - okropieństwo! Dlatego trzymam kciuki, żeby przynajmniej Wam walka poszła dobrze! :)

myllenne- szybkiego powrotu do zdrowia!

Dzień dobry w Sobotę! Wczoraj zapomniałam powiedzieć... Kocham Grudzień! :D

Parę godzin mnie tu nie było, a widzę, że jesteśmy już na etapie Wakacji 2018 a nawet 2019 :D Myślałam, że to ja jestem mistrzynią planowania, organizowania itd. ale chyba jednak nie. :p Ja sobie póki co nawet nie wyobrażam wyjazdu na wakacje z takim małym dzieciątkiem. Samochód, lato, upał, klima, karmienie, przewijanie, bagaże, pies, stres... O nie :) Nie na moje nerwy, zwłaszcza, że te pierwsze miesiące raczej posłużą mi do nauki "obsługi" maluszka i wolałabym je spędzić w domowych, bezpiecznych warunkach. Pewnie pierwszy wspólny wyjazd to dopiero na Święta w przyszłym roku. Was mamuśki podziwiam! :)

Nie pospałam dzisiaj jak widać... Pić mi się chciało okrutnie. W ogóle się zorientowałam,że strasznie mało piję. Potrafię cały dzień przeżyć na jednej kawie i dwóch herbatach. Dużo pijecie dziewczyny? I co pijecie? Ja z wodą mineralną średnio się lubię w okresie jesienno-zimowym, herbaty owocowe też mi nie smakują , kawę ograniczyłam, soków owocowych z kartonu też niekoniecznie...
A skoro o piciu to idę po kawę i się budzę do życia :)

reklama
Cześć dziewczyny.
Jak pije dużo wody, samej, albo z cytryną, miętą...
Herbatę to 1-2 dziennie, a kawę 1-2 x w tyg i to z mlekiem bo mi przestała smakować.
Choć może teraz jak zaczęłam 2gi trymestr i jestem mniej wrażliwa na zapachy to już mi przeszło, muszę sprawdzić ;)

Miłego dnia;)

Do góry