reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

dziewczyny, co Wy z tą kawą? wiadomo, że w nadmiarze zawsze szkodzi, ale jedna lub dwie dziennie, to przecież można. ja sobie nie wyobrażam poranka bez dobrej kawy z mlekiem :)

reklama
co do terminu porodu, to podobno najbardziej wiarygodne jest określanie wg usg, ale tylko do 13 tc, bo w tym okresie maluszki rosną prawie identycznie. później to już różnie
ja mam termin na 9 czerwca wg OM, wg prenatalnych na 4 -5 czerwca,a znając życie to urodzę w maju, bo żaden z moich chłopaków nie chciał siedzieć dłużej niż to konieczne i wyskakiwali jak tylko skończył się 37tc :)

Dziekuje

Szybkiego powrotu do zdrówka dla dzieciaczka, biedactwo. I dla Ciebie zdrówka byś się nie zarazila

Dziewczyny podajcie sprawdzony dobry przepis na pierniki żeby nie były na drugi dzień jak kamień :-)

Na biegunie zimna też w końcu zrobiło się pięknie biało, pada cały dzień ale jest chlapa bo tylko 0 stopni. Szkoda tylko że ma być tak biało do Mikołajek
1512058478-3fa8eae7a2b75133-aaaaaa.jpeg
U nas też dzisiaj zasypało [emoji7]
Jechałam przyjaciółkę odwiedzić i cała drogę robiłam zdjęcia [emoji23]
1512077372-29494351dd144188-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co do pierniczków to mam sprawdzony patent żeby szybko zmiękły..
Do puszki/pojemnika z piernikami wkładamy kawałki przekrojonego jabłka.

Ja mam przepis na pyszne ciastka z masłem orzechowym, jakbyście chciały;)

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

.
Albo skórki od chleba! Też sprawdzony patent :)

Jezu doborze że moja teściowa nie jest super kucharka bo bym nie zniosła takiego gadania...ja też nie jestem Gesslerowa ale grzebie w necie i próbuje fakt nie zawsze jest super ale mój to wszystkozerny jest[emoji12] Fakt czasami jak mu nie pasuje to powie że coś mu nie pasi ale to rzadko i zawsze zjada...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom
Moja teściowa ma 51 lat i jest ewenementem na skalę światową - w życiu nie ugotowała nawet jednego obiadu czy choćby ziemniaków[emoji23] więc mnie z nikim na szczęście mąż nie porównuje;p

@Mecenasowa27 calr Podlaskie jak tak białe ;))u mnie dzis pieknie pruszy caly dzien.

Ciasto na pierogi moge podac jutro mamy zapytam;) aluray jutro robi z kapusta i grzybkami. Bo adwent jest na szczescie my poscic nie musimy ;)

Kawa 2 razy dziennie moim zdaniem za duzo. Max 1 i to slabsza z mlekiem. To jednak kofeina.

Ja osobiście sporo gotuje tesciowa jest wsciekla ze taka siksa jal ja zrobie drozdzowe kruche strucle z serem itp i wychodzi mi ;)

A my nadal na wiosce. Mała zabkuje wyje jak glupia az nerw bierze. Brzuch dzis mnie rozbolal od noszenia tej froski. Ale byle do soboty wtedy wkracza tata a ja uciekam jak najdalej;) a ogolnie mam lenia i zmęczona ciągle jestem nic nie pomagam itp az mi glupio. Ale mama nie komentuje wie jaka jest sytuacja i ze duzo ryzykuje nosząc ciągle franie.

też jem wszystko i zapachy nie przeszkadzają, tylko jeszcze
I ja poproszę :-)

Super ze wszystko w pożądku, który tydzień u Ciebie? Ja jak byłam na peenatalnych w tamtym tygodniu to mały miał 7,5 cm i 13+5

Dziewczyny jeszcze tak z innej beczki trochę. Nie wiem czy wiecie więc podzielę się z wami informacja bo może ktoś nie wie, ale kobietom pracującym które zawiadomiły pracodawcę o ciąży przysługuje wolne na badania. Ja osobiście z tego skorzystałam właśnie jak byłam na prenatalnych, wystarczy wziąść zaświadczenie od ginekologa o odbytej wizycie i pracodawca musi za ten dzień normalnie zapłacić. Mamy do tego prawo. Teraz 15grudnia też mam wizytę o 16 a do pracy na 14 wiec biorę sobie wolne na wizytę. Tak a propo bo może ktoś nie wie a nie było tutaj o tym mowy :-)

tak, ale na badania to całego dnia chyba nie przeznaczasz? u mnie w pracy po prostu zgłaszam i wychodzę na tyle ile potrzebuję, ale na pewno nie na cały dzień

reklama
Ciasto na pierogi :)
1kg mąki
1łyżka soli
2szkl wrzątku
1szkl zimnej wody
Do miski dajecie mąkę i sól, a w osobnym naczyniu mieszacie wrzątek i zimną wodę. Wlewacie do mąki okolo 3/4 wody i mieszacie z mąką, potem zagniatamy. Ciasto musi byc miękkie, delikatne. :)
Z tej porcji wychodzi mi około 90 pierogów. :)

Ciocia, ktora pracuje jako kucharka podała mi ten przepis i korzystam z niego juz bardzo długo:) wczesniej robilam z jajkiem ale ciasto po rozwalkowaniu strasznie "ściągało się" do środka :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry