reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Nie przejmuj się. Ja też nie jestem gesslerowa.. Ale co nie zzrobie to słyszę mamusia to robi tak i tak... a ja wtedy to do mamusi jak nie odpowiada. Ja robią wersję takie jak moja mama robi bo mi smakuje. A jak jemu nie odpowiada to niech nie je.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu doborze że moja teściowa nie jest super kucharka bo bym nie zniosła takiego gadania...ja też nie jestem Gesslerowa ale grzebie w necie i próbuje fakt nie zawsze jest super ale mój to wszystkozerny jest[emoji12] Fakt czasami jak mu nie pasuje to powie że coś mu nie pasi ale to rzadko i zawsze zjada...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mama gotuje najlepiej, choć czasem myślę że ja niektóre rzeczy robię lepsze niż ona ;) Z jedzeniem jestem francuski piesek , nienawidzę niedoprawionego, takiego bez smaku jedzenia, a moja teściowa tak gotuje i wiele osób które znam. Uwielbiam używać przypraw , ziół , w ogole uwielbiam gotować i zawsze musi być takie dopieszczone jedzenie :)

Ale w tym roku nie robię pierniczków, bo zawsze najdłużej leżą, stawiam na jakieś korzenne kruche ciasteczka teraz, widziałam ktoś wrzucił przepis na imbirowe to coś dla mnie będzie :)

A ja dziś po genetycznych - wszystko jest dobrze - prawie 8 CM synuś :) trochę mi stresik przeszedł i jestem spokojniejsza :D teraz muszę zająć się wyborem prezentu mikolajkowego dla mojej 3 tygodniowej (przyszłej) chrześnicy. Myślę nad jakimś bujaczkiem bo jeszcze nie mają - możecie coś polecić ? ( swoją drogą spędzanie całych dni z tym maleństwem motywuje mnie w tej ciąży i już nie mogę się doczekać aż przytulę swoje ! - chociaż potrenuje zanim mój bąbel się urodzi ) :D. Aa i nakrecilyscie mnie na te pierniki - chyba jutro zrobię :D

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam Fisher Price Rainforest z małpkami. Jak kupowałam rok temu to kosztował ok 100zl. Jest ok. Bez żadnych bajerów, ale wydają mi się one niepotrzebne. Tym bardziej że dziecko nie powinno długo w nim leżeć, bo mięśni brzucha nie ćwiczy.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepsze ciasto do pierogow jest z maki goracej wody i soli do smaku :) moge podac proporcje :)

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
I ja poproszę :-)
A ja dziś po genetycznych - wszystko jest dobrze - prawie 8 CM synuś :) trochę mi stresik przeszedł i jestem spokojniejsza :D teraz muszę zająć się wyborem prezentu mikolajkowego dla mojej 3 tygodniowej (przyszłej) chrześnicy. Myślę nad jakimś bujaczkiem bo jeszcze nie mają - możecie coś polecić ? ( swoją drogą spędzanie całych dni z tym maleństwem motywuje mnie w tej ciąży i już nie mogę się doczekać aż przytulę swoje ! - chociaż potrenuje zanim mój bąbel się urodzi ) :D. Aa i nakrecilyscie mnie na te pierniki - chyba jutro zrobię :D

Super ze wszystko w pożądku, który tydzień u Ciebie? Ja jak byłam na peenatalnych w tamtym tygodniu to mały miał 7,5 cm i 13+5

Dziewczyny jeszcze tak z innej beczki trochę. Nie wiem czy wiecie więc podzielę się z wami informacja bo może ktoś nie wie, ale kobietom pracującym które zawiadomiły pracodawcę o ciąży przysługuje wolne na badania. Ja osobiście z tego skorzystałam właśnie jak byłam na prenatalnych, wystarczy wziąść zaświadczenie od ginekologa o odbytej wizycie i pracodawca musi za ten dzień normalnie zapłacić. Mamy do tego prawo. Teraz 15grudnia też mam wizytę o 16 a do pracy na 14 wiec biorę sobie wolne na wizytę. Tak a propo bo może ktoś nie wie a nie było tutaj o tym mowy :-)

Mecenasowa27 - 13+4 z usg i co wizytę termin porodu się przyspiesza [emoji14] jeszcze majowe będzie :D

Mecenasowa27 - 13+4 z usg i co wizytę termin porodu się przyspiesza [emoji14] jeszcze majowe będzie :D

U mnie było 30maja najpierw, później 27 maj a teraz 24 maj. Trzy wizyty i na każdej inna data ciekawe jaka data będzie teraz na kolejnej wizycie :-)

Choć sobie teraz tak o tym myślę to jest jednak coś od czego mnie odrzuca, a mianowicie są to wszelkiego rodzaju herbaty.. jedyne na co mam ochotę z ciepłych rzeczy to kawa, ale wiadomo w ciąży sporadycznie.. a jak Wy dziewczyny podchodzicie do tematu kawy? Bo mi ginekolog powiedziała, że spokojnie 1 małą, słabą kawę mogę wypić codziennie.. a wszędzie głosy na ten temat są podzielone..
Ja piłam ale przestała mi smakować, więc nie pije. Ale jak miałam ochotę to jedna dziennie jak najbardziej :))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie było 30maja najpierw, później 27 maj a teraz 24 maj. Trzy wizyty i na każdej inna data ciekawe jaka data będzie teraz na kolejnej wizycie :-)
U mnie też różnie ale zawsze maj... 25 potem 22 i potem 26 bo zwolniła ze wzrostem...ciekawe co teraz będzie

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry