reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

1512033865-4dbd2251f92adfae-aaaaaa.jpeg

Dziewczyny co macie dzieci z AZS czy to jest uczulenie? Na początku myślałam że tak, ale teraz mam coraz większe wątpliwości.

Dałam mu pomarańcze. Od dwóch dni nie je, ale dzisiaj rano i tak mu się pogorszyło.

Jutro jedziemy na chrzciny a na dzisiaj do lekarza się nie zapisze. Nie ma szans u nas [emoji22]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
mi też to nie wygląda na AZS ani uczulenie. jak masz dziecko z wysypką to powinni Cię przyjąć w przychodni poza kolejnością, bo to może być zakaźne przecież. ewentualnie całodobówka po 18. a macie inne objawy - gorączka na przykład?

reklama
No właśnie nic. I się cieszyłam dwa dni temu bo w końcu przeziębienie się skończyło i myślałam że jest w końcu zdrowy. Na początku miał takie czerwone plamy jak zawsze przy zapaleniu skóry ale od wczoraj mu takie krosty powychodziły. Kuźwa zaraz zacznę panikować. Oczywiście lekarz ma czas dopiero w pon. No zwariuję zaraz!!

Pyta ie do dziewczyn które odrzuca od mięsa.
Już wiecie o bedziecie mieć?
Mój wczoraj stwierdził ze może będzie dziewczynka skoro mnie odrzuca od mięsa.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie odrzuciło od mięsa odrazu i zwłaszcza przez pierwsze 10tyg jadłam tylko słodkie - teraz już więcej normalnych rzeczy jem - i wczoraj się dowiedziałam że będzie dziewczynka :)

Dzień dobry!

To ja jestem chyba jedną z nielicznych, którą od niczego nie odrzuca... Mięsa, makarony, naleśniki, owoce, warzywa, placki, słodycze, ogórki... Jem wszystko. Na szczęście od paru dni poskromiłam apetyt i się nie obżeram, bo było u mnie z tym kiepsko na samym początku.

Ja jeszcze pojęcia nie mam gdzie szukać ciążowych ciuchów ani w sumie potrzeby póki co. Kurtka zimowa będzie odpowiednia, w spodnie jeszcze się dopinam (jeśli nie mam wzdęć... :D ) bluzki są ok. Pewnie po nowym roku zrobię przegląd co w sklepach piszczy.

Właśnie miałam pytać dziewczyny, które są po usg genetycznym czy faktycznie się uspokoiłyście? Też tak sobie wmawiam, że jak już zrobię te badania i okaże się, że jest wszystko okej to zacznę się cieszyć tą ciążą a nie stresować,martwić i schizować, ale szczerze wątpię, że to mi się uda.
I tak z tego co zauważyłam, to najlepszym lekarstwem jest dla mnie zajmowanie sobie czasu jak najbardziej i ograniczenie neta (choćbym nie wiem jak unikała to i tak natrafiam na jakieś newsy, które burzą mój spokój)
Ja po prenatalnych byłam spokojna megaaaa przez jakieś 20h - bo o 7 rano następnego dnia dostałam krwotoku...także tego

No właśnie nic. I się cieszyłam dwa dni temu bo w końcu przeziębienie się skończyło i myślałam że jest w końcu zdrowy. Na początku miał takie czerwone plamy jak zawsze przy zapaleniu skóry ale od wczoraj mu takie krosty powychodziły. Kuźwa zaraz zacznę panikować. Oczywiście lekarz ma czas dopiero w pon. No zwariuję zaraz!!

Szukaj chodźby gdzieś dalej lekarza albo idź się wyklucac o miejsce bo nie wygląda to za ciekawie

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

jak był wcześniej przeziębiony to może być trzydniówka, wysypuje właśnie 3 dnia. ale na wszelki wypadek zapakowałabym dzieciaka i pojechała do przychodni i prosiła lekarza, żeby przyjął

Poczekam do 12 i zadzwonię do prywatnego. On jest najlepszy w okolicy. Tylko ma określone godziny przyjęć i telefonów. A jak nie będzie miał terminu to idę do przychodni i będę tam siedziała dopóki nas nie przyjmą.

Mnie strasznie odrzuca od mięsa....na początku nawet nie byłam w stanie dotknąć...mąż wszystko robił....teraz jest już lepiej, ale i tak wyciągam z obiadu bo mi nie siedzi. Nawet kotom jak nakładam puszkę to walczę sama ze sobą...
Nie biorę już duphastonu i bardzo się boje czy rozpieranie brzucha nie wróci...w poniedziałek wizyta u gina i genetyczne.
Przeprowadziliśmy się do nowego domu i mąż zobaczył pełno kup mysich na piętrze, więc już jestem "chora" i szukam ruszających się rzeczy. Schizofrenia murowana! Jadę po łapki :(
Chcę kupić jakąś maszynę z którą poradzi sobie początkujący, chce zacząć szyć bo ilość wolnego czasu mnie wykańcza!!!!

reklama
Effa dziewczyny mają rację, jeśli w rejestracji będą to ich problem to idź do lekarza i zapytaj czy Coś przyjemnie...
Moja córka miała 1,5 roku jak miała podobna wysypkę, na całym ciele, były to takie wystające grudki, dr stwierdziła że wirusowe.

Byłam dziś w ciucholandzie i kupiłam jeansy ciążowe i 2 sukienki, kt nadadzą się na rosnący brzuszek :)

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry