reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja też mam tendencje do rozstępów i wiem, że nic mi nie pomoże:p
To wszystko geny wg mnie :)
Witam się z rana :)
Mąż poleciał do sklepu po rzeczy na śniadanko a ja po siku wracam do łóżka [emoji1] dziś u nas też poparło :)
1511940389-1e087d780802d6cb-aaaaaa.jpeg

Miłego dnia dziewczyny !
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczny mama mama mama a ojcowie i och siostry matki??? To też geny wiec ciekawe jak u nich. Moja matka urodzila 6 dzieci a ma lepszy brzuch niz ja po 1

Mi się wydaje ze geny nie mają nic do tego. To raczej zależy od skóry. Moja mama po 3 ciazach nie miała ani jednego. Moja siostra po dwóch ttez ani jednego. Ja po jednej mam takie ze mój brzuch wygląda jak zebra.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Moje geny - to co ja mam zapisane.
Mój tyłek mimo że w ciąży nigdy nie byłam wygląda jak zebra, na piersiach też mam trochę rozstępów więc ja jestem podatna na rozstępy, dlatego uważam, że na brzuchu też mieć je będę:(
Coś na ten temat od mamyginekolog :)
Link do: Rozstępy w ciąży - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

W cudowne działanie zapobiegające rozstępom też nie wierzę :) Bardziej miałam na myśli nawilżenie i natłuszczenie skóry, która strasznie mi się przesusza. Oliwki mają fajne działanie za to nie mogę wytrzymać tego uczucia lepkości. Poza tym myślę, że stosowanie nawet jakiegoś balsamu jeśli nie pomoże to też nie zaszkodzi :D

Wow Śnieg! Zazdroszczę :)

W cudowne działanie zapobiegające rozstępom też nie wierzę :) Bardziej miałam na myśli nawilżenie i natłuszczenie skóry, która strasznie mi się przesusza. Oliwki mają fajne działanie za to nie mogę wytrzymać tego uczucia lepkości. Poza tym myślę, że stosowanie nawet jakiegoś balsamu jeśli nie pomoże to też nie zaszkodzi :D

Wow Śnieg! Zazdroszczę :)
To Tak, jak najbardziej - na suchą skórę oczywiście oliwka czy krem wskazany, ale na rozstępy moim zdaniem nic nie pomoże

ja się smaruję tym, czym zwykle i nie zamierzam kupować nic specjalnie dla kobiet w ciąży. moim zdaniem ciążowe specyfiki nie różnią się specjalnie od zwykłych balsamów. oliwek nie używam

reklama
Cześć, ja od 4 miesiąca stosuję Elancyl krem zapobiegający rozstępom dla kobiet w ciąży. Sama bym go pewnie nie kupiła, bo jest drogi, ale dostałam więc smaruję ;) Ogólnie bardzo dobra apteczna marka, kiedyś używałam ich preparatu na cellulit i też był ok. No i pieknie, delikatnie pachnie. Tak jak dziewczyny napisały genów się nie oszuka, ale warto regularnie nawilżac ciało bo mnie teraz sucha skóra swędzi i myślę że wtedy jest bardziej podatna na rozstępy.

Do góry