reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U nas imiona dawno wybrane. Chłopiec będzie Jan Antoni lub Jan Władysław/Romuald (to jeszcze niepewne), ale napewno będzie Janek ;) a dziewczynka Jagoda Antonia.

Jenyyy, ale.mi dzisiaj głowę rozsadza. I jalaś taka niespokojna jestem, czuję takie drżenie. To pewnie zmęczenie, bo jestem na nogach od 5 i cały dzień mega aktywnie. Padam na twarz. A moje dzieciaki mają jakieś turbo doładowanie.

reklama
U nas imiona dawno wybrane. Chłopiec będzie Jan Antoni lub Jan Władysław/Romuald (to jeszcze niepewne), ale napewno będzie Janek ;) a dziewczynka Jagoda Antonia.

Jenyyy, ale.mi dzisiaj głowę rozsadza. I jalaś taka niespokojna jestem, czuję takie drżenie. To pewnie zmęczenie, bo jestem na nogach od 5 i cały dzień mega aktywnie. Padam na twarz. A moje dzieciaki mają jakieś turbo doładowanie.
U nas też jeśli chłopak to będzie Jan, a co do dziewczynki to nie wiemy, dopiero myślimy nad tym.
Mąż zaproponował Stefanie po babci, bo 1sza córka też po babci imię ma.
A Jan też byłoby po dziadku. Kolejny dziadek był Stanisław i też nam się podoba.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja już też po wizycie.
Wszystkie wyniki ok, chociaż mam iść do internisty skonsultować FT4, bo mam na poziomie 8, a podobno w ciąży powinno być na poziomie 10, miała tak któraś?
No i wyszły bakterie w moczu, ale mam pobrać jeszcze raz bo może źle pobrałam, jak nie to dostanę coś na infekcje.
Dzidzia 3,7 cm. A 04.12 mam prenatalne, koszt ogromny. Usg 280 zł a PAPPA 180 zł. Kurcze...nie wiem czy ten Pappa robić....

@mi.nu bardzo mi przykro :(

Ja już po USG genetycznym, ale w obliczu tej smutnej wiadomości jakoś mi głupio sie cieszyć...

Niemniej w skrócie: wszystko ok!
Przezierność prawidłowa, pozostałe markery też, termin pozostał bez zmian.
No i z dużym prawdopodobieństwem chłopak :cool2:
jr.jpg

Załączniki

• jr.jpg
    jr.jpg
    76,8 KB · Wyświetleń: 400
Gratuluję udanej wizyty [emoji7]

Mi się dla chłopca bardzo podoba Fabian ale mężowi wcale :( a za to jakby jednak była dziewczynka to nie miałabym żadnego pomysłu.

Wrocilyscie się do imion i przypomniało mi się, że miałam na pisać jak mam na imię jak juz powiem wszystkim o ciąży :D

Moje imię to WIRGINIA. Wiele osób które nowo poznawałam myślałam że to moje przezwisko [emoji14] teraz mogę wam na pisać bo w razie gdyby ktoś tu był bądź podczytywal z mojego otoczenia to szybko by fakty po łapał ;)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkie wyniki ok, chociaż mam iść do internisty skonsultować FT4, bo mam na poziomie 8, a podobno w ciąży powinno być na poziomie 10, miała tak któraś?
No i wyszły bakterie w moczu, ale mam pobrać jeszcze raz bo może źle pobrałam, jak nie to dostanę coś na infekcje.
Dzidzia 3,7 cm. A 04.12 mam prenatalne, koszt ogromny. Usg 280 zł a PAPPA 180 zł. Kurcze...nie wiem czy ten Pappa robić....
Mi lekarka powiedziała, że prawidłowo zrobione USG daje 92% pewności, z testem PAPPA wzrasta do 95%, więc niewiele w sumie zmienia. Ja w pierwszej ciąży robiłam, w pozostałych, po zgłębieniu tematu, już nie :)

Wszystkie wyniki ok, chociaż mam iść do internisty skonsultować TS4, bo mam na poziomie 8, a podobno w ciąży powinno być na poziomie 10, miała tak któraś?
Ja nie robiłam bo stwierdziłam że najpierw zrobię usg i jak lekarza coś zaniepokoi to wtedy zrobię i dziś miałam robione i nie potrzebuję tego wyniku

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarka powiedziała, że prawidłowo zrobione USG daje 92% pewności, z testem PAPPA wzrasta do 95%, więc niewiele w sumie zmienia. Ja w pierwszej ciąży robiłam, w pozostałych, po zgłębieniu tematu, już nie :)
Dlatego ja też jestem zdania że najpierw USG a jak coś wyjdzie nie tak to test Pappa.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, dostałam L4 ;) poza tym chyba wszystko ok, chociaż zmartwilam się, że dostałam skierowanie na prenatalne i na ten test PaPpa tak was tu czytałam i w sumie mało się orientowalam o co chodzi, bo jakoś nie zamierzałam sama od siebie robić, ale skoro lekarz chce.. Mam nadzieję, że to tak bez podstawnie żeby było. Jutro idę na ten test, a w przyszłym tygodniu na prenatalne- tyle dobrze, że z NFZ.. Spokojnej nocy ;) PS. Nasza fasolka ma 5,28 cm

Do góry