reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

To akurat na FB jak radziłaś, co prawda wypowiedź producenta, ale o tym niby niebezpiecznym składniku, kt jest często mylony czytałam kiedyś już, nie mogę teraz znaleźć...
No producent raczej nie napisze, że któryś ze składników może być szkodliwy ;)
To co ja czytałam to "czepiali się" oktenidyny dichlorowodorku.

A fiolet? Albo nadmanganian potasu jako alternatywa?

reklama
Po wizycie.raczej nic z tego nie będzie.na usg nie było widać serduszka a jak miałam usg 31.10 to widziałam miganie na ekranie.mam brać duphaston 3x dziennie.jak będzie więcej krwi to mam jechać do szpitala.mam się znów pokazać gin w piątek gdyby nic do tego czasu się nie dzialo.widać że ciąża się nie rozwija.w 2013 roku straciłam ciąże w 8tc,dziś to mój 8t6dc.zapowiada się powtórka

Trzymaj się mocno, miejmy nadzieję że wszystko skończy się dobrze

@mi.nu jesteśmy z Tobą. Przykro nam bardzo.

Co do pielęgnacji noworodka, pieluch itd, to moja młodsza córka ma azs i ona była długo kąpana czystą wodą. Bez żadnych emolientów. Jedynie w ciągu dnia po dwójce miała pupę mytą mydełkiem dla alergików.
A jak już wspominałam wcześniej planuję stosować system mieszany w pieluchowaniu - w domu wielorazowe, na dłuższe wyjścia jednorazówki ekologiczne.

Od jutra jestem na L4. Musiałam zmienić ginekologa prowadzącego ciążę i dzisiaj nowa pani dr stwierdziła, że z takimi wynikami krwi to ja mam leżeć w domu, jeść i odpoczywać. I prawdopodbnie do pracy wrócę dopiero w wakacje 2019 ;)
No i słusznie. lez w domu i odpoczywaj. czasem to wam normalnie dziewczyny na l4 zazdroszczę. ale myślę nad jakimś zwolnionkiem na święta. ż 10-14 dni. jakiś ból pleców czy coś. bo mi się nie uśmiecha w święta pracować

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@mi.nu trzymamy kciuki za Was
A ja na l4 ide od 18.12 wtedy kończy mi sie macierzyńskie i od razu zwolnienie ogólnie mialo byc bez powodu ale ze krwiaka mam to zakaz pracy znowu.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny siedze w poczekalni i czekam na wizytę, jakoś mam obawy poprosić już lekarza o L4, Wam dawli bez problemu? Jakich argumentów użyć ;)

No ja od lekarza na NFZ nie dostałam, bo powiedział, że nie wyglądam na umierającą mimo, że bolał mnie brzuch, mdlości..
A lekarz prywatnie powiedział, że da mi zwolnienie jak założymy kartę ciąży, bo on musi mieć jakąś podstawę. Generalnie daje od 20 tyg ale w czwartek ma mi dać już zwolnienie :)

Dziś odbierałam wyniki badań , tokso, cytomegalie i inne ale te, ciężko mi było rozszyfrować . Ale chyba wszystko w porządku , w środę wizyta to zobaczymy co lekarz powie.
Ja planuje L4 od Nowego Roku, męczy mnie praca, mam tam za dużo stresów. Mam nadzieję, że tak się uda chociaż szef jak to powiedział liczy że do porodu będę pracować....

@mi.nu tak mi przykro ...trzymam kciuki żeby było ok

No ja też już po wizycie ...dzidzia rozwija się prawidłowo...oglądałam z tym ginekologiem tej mojej cytologii i mnie trochę uspokoił...znowu przesunął i się termin z 22 na 27.05 więc z tygodnia na tydzień skacze...może będzie dzień matki jednak [emoji12] zagadalam też czy widać płeć i powiedział że mu wygląda na dziewczynkę A ma opinię ze rzadko się myli ...miałam przeczucie że chłopak ale było mi obojętnie...może trochę bardziej na dziewczynkę liczyłam ze względu na partnera i siostrę bo oni za dziewczynką...no i jest moja Pola [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] tylk teraz muszę imię wywalczyć ...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

No ja też już po wizycie ...dzidzia rozwija się prawidłowo...oglądałam z tym ginekologiem tej mojej cytologii i mnie trochę uspokoił...znowu przesunął i się termin z 22 na 27.05 więc z tygodnia na tydzień skacze...może będzie dzień matki jednak [emoji12] zagadalam też czy widać płeć i powiedział że mu wygląda na dziewczynkę A ma opinię ze rzadko się myli ...miałam przeczucie że chłopak ale było mi obojętnie...może trochę bardziej na dziewczynkę liczyłam ze względu na partnera i siostrę bo oni za dziewczynką...no i jest moja Pola [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7] tylk teraz muszę imię wywalczyć ...

Gratuluję dobrych wynikó :)
Ja mam przeczucie że chłopak, chociaż zawsze marzyłam o córeczce ;) Co ciekawe to imię dla chłopczyka mamy dawno wybrane, a u dziewczynki nie mamy zielonego pojęcia kilka póki co wchodzi w grę, ale żadne nas nie wzięło jak dla chłopca.

reklama

No ja też już po wizycie ...dzidzia rozwija się prawidłowo...oglądałam z tym ginekologiem tej mojej cytologii i mnie trochę uspokoił...znowu przesunął i się termin z 22 na 27.05 więc z tygodnia na tydzień skacze...może będzie dzień matki jednak
emoji12.png
zagadalam też czy widać płeć i powiedział że mu wygląda na dziewczynkę A ma opinię ze rzadko się myli ...miałam przeczucie że chłopak ale było mi obojętnie...może trochę bardziej na dziewczynkę liczyłam ze względu na partnera i siostrę bo oni za dziewczynką...no i jest moja Pola
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png
emoji7.png
tylk teraz muszę imię wywalczyć ...

Gratuluję udanej wizyty
Mnie się marzy dziewczynka , z kolei mężowi chłopczyk hehe
Dla dziewczynki imię wybrane, nad chlopczykiem jeszcze myślimy .

Do góry