reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Dziewczyny, nie martwcie się u mnie ciąża młodsza o prawie 2 tygodnie względem miesiączki.

Ja zamierzam pracować jak najdłużej. Minimum to do końca marca, a jeśli będę się dobrze czuła to do końca kwietnia. Jeśli będę czuła, że mi się nudzi czy coś to jeszcze popracuję zdalnie w maju. Ja w pracy nie mam stresu, nie muszę się niczym martwić.
A gdzie pracujesz tak z ciekawości zapytam?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ile średnio trwały Twoje cykle?

Dzieciaczki rosną nierówno. Teraz może być do tyłu, a na następnej wizycie może się okazać, że nadrobił. U mnie między wizytami minęło 3 tygodnie, a przewidywany termin porodu zmienił sie o 5 dni (tzn dziecię nadgoniło).
Mój syn na pierwszym USG był mniejszy o w2 tygodnie. Haha także napewno nadrobi

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

@ookatkaoo1993 będzie dobrze.dokładnie tak samo było u mnie.na początku tylko zarodek był a za tydzień już biło serduszko.piszesz że masz długie cykle więc pewnie ciąża młodsza niż wg @.

Ja jestem na l4 od początku ciąży bo raz poronilam a poza tym w sierpniu miałam usunięta tarczyce.w sumie na l4 jestem od połowy sierpnia.mam stresująca pracę i na razie nie myślę wracać.w pierwszej ciąży pracowałam praktycznie do samego końca.teraz na pewno tak nie zrobię.

reklama
W pierwszych dwóch ciążach na zwolnienie poszłam jakoś w 4 m-cu, teraz szybciej. Ale wtedy pracowałam w szkole, a teraz w przedszkolu w grupie 3-4 latków, a to wiele zmienia ;) Finansowo tez wyjdę korzystniej będąc na L4, bo w zeszłym roku szkolnym miałam sporo nadgodzin a teraz goły etat, więc średnia powinna byc ładna. No i odejda mi koszty dojazdów.

Nudzić na pewno sie nie będę. Juz mam w głowie kilka pomysłów do zrealizowania.

Nad jakimś kursem też myślę, bo po macierzyńskim zamierzam zmianić zawód, tylko jeszcze nie wiem na jaki ;)

Do góry