reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Zazdroszczę Wam tych zarodków i serduszek, ja swojego zobaczę dopiero za 10 dni i już nie mogę się doczekać. Ale stres jest czy wszystko ok. Mam pytanie czy usg w 12tyg robi się przez powłoki brzuszne czy dopochwowo?
Dziś z racji dnia wolnego zrobiłam coś dla siebie i poszłam do fryzjera na ostre cięcie. Portfel chudszy, ale i samopoczucie lepsze ;)

reklama
Witam, dołączam do grona przyszłych mam[emoji4]termin mam wyznaczony na 3 czerwca 2018 r. Jestem już po dwóch wizytach, pierwsza,nieplanowana po nieszczęsnym dwudniowym plamieniu z powodu którego brałam luteinę i duphaston. To był 5tydzien, bylo widać jedynie pęcherzyk. Podczas kolejnej wizyty po dwóch tygodniach widziałam i słyszałam już serduszko [emoji4]najpiękniejsze uczucie w życiu. Luteine odstawiłam ,biorę wciąż duphaston. Mimo, ze na ostatniej wizycie wszystko było ok,wciąż jestem pełna obaw o dzidziusia. Chciałabym mieć USG codziennie żeby wiedzieć że wszystko ok. Na następną wizytę muszę poczekać jeszcze dwa tygodnie...

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewcia witaj rozgość sie:)

Aga to USG robi się przez powłoki, pamiętam jakie to super uczucie dzidziuś na ekranie taki duży był a dr mówi że ma kilka cm dopiero...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

W końcu przeczytałam 10 stron zaległości.
Ja na l4 wybieram się od 1.stycznia, pracą może nie jest stresująca ale 8h praktycznie cały czas na nogach stoję i trzeba też dźwigać ciężkie rzeczy chociaż odkąd dałam zaświadczenie mniej już dźwigam. Kwestia pójścia na l4 zależy od charakteru pracy tak mi się wydaje a nie tego ze ktoś jest wygodny i korzysta z tego "przywileju".
Jeśli chodzi o czas wolny na l4 to myślę że też nadrobie zaległości w książkach i filmach :-)

Justyna jak tam po wizycie tak w ogóle? Mam nadzieję że dobre wieści :-) ja swoją mam za tydzień w sobotę i z jednej strony doczekać się nie mogę a z drugiej się stresuje :-)

Witam, dołączam do grona przyszłych mam[emoji4]termin mam wyznaczony na 3 czerwca 2018 r. Jestem już po dwóch wizytach, pierwsza,nieplanowana po nieszczęsnym dwudniowym plamieniu z powodu którego brałam luteinę i duphaston. To był 5tydzien, bylo widać jedynie pęcherzyk. Podczas kolejnej wizyty po dwóch tygodniach widziałam i słyszałam już serduszko [emoji4]najpiękniejsze uczucie w życiu. Luteine odstawiłam ,biorę wciąż duphaston. Mimo, ze na ostatniej wizycie wszystko było ok,wciąż jestem pełna obaw o dzidziusia. Chciałabym mieć USG codziennie żeby wiedzieć że wszystko ok. Na następną wizytę muszę poczekać jeszcze dwa tygodnie...

Witamy :-) ja też termin na 3 czerwca :-)

Ewcia witaj rozgość sie:)

Aga to USG robi się przez powłoki, pamiętam jakie to super uczucie dzidziuś na ekranie taki duży był a dr mówi że ma kilka cm dopiero...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki za odpowiedź, przyszły tatuś chce iść ze mną na to usg, ale jakby miało być dopochwowe to by na pewno zwiał z gabinetu :D
Ja na L4 planuje iść z końcem listopada, to będzie już początek 4 miesiąca. Praca w aptece do najlżejszych nie należy, ciągle stanie, wspinanie się i schylanie, a sezon grypowo/przeziębieniowy w pełni.

reklama
Dzięki za odpowiedź, przyszły tatuś chce iść ze mną na to usg, ale jakby miało być dopochwowe to by na pewno zwiał z gabinetu :D
Ja na L4 planuje iść z końcem listopada, to będzie już początek 4 miesiąca. Praca w aptece do najlżejszych nie należy, ciągle stanie, wspinanie się i schylanie, a sezon grypowo/przeziębieniowy w pełni.
Mój był ze mną na USG. Został poproszony przez Pana doktora kiedy ja już leżałam[emoji4]pytałam czy coś widział odpowiedział że nie [emoji4]nich po prostu spogląda na ekran [emoji16]

Do góry