reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D

A kto powiedzial ze TRZEBA isc na @L4 ? Mozna przeciez pracowac normalnie - ciaza to nie choroba ;) jakbym mogla to bym poszlam moze jakos 2 miesiace przed porodem zeby sie dobrze przygotowac, ale wczesniej? Czy Ja wiem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Książki, spacery, SEN, seriale... to co zawsze chciałaś robić a na co nie miałaś czasu !
Ja wiem, że nie będę się nudzić bo śpię dużo i doby mi zostaje mało [emoji14] ale dbam i siebie i robię to, na co mam ochotę. Spotykam się ze znajomymi, z rodziną, więcej czasu poświęcam mężowi i wszystkim do okola .
A przede wszystkim dbam o sobie i o dzieciątko a to jest najważniejsze.
Będąc w domu mogę przypilnowac diety, lepiej się odzywam, często a mało.. Ja tam widzę same + W tym l4.. I wiem że ten czas przeleci... już teraz jestem w 8tyg! Zaraz bd 10, potem polowa i już do porodu!
Będzie dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam słowa AgaRS90 :) mi już mijają trzy tygodnie na L4, za pracą jakoś nie tęsknię, chociaż zaraz jadę zawieźć L4 i zaświadczenie o ciąży, trochę posiedzę z dziewczynami i przywitam się z dzieciakami ale na odległość - w żłobku zawsze znajdzie się jakaś zaraza :D Jeszcze nie pomyślałam, że się nudzę.
Wczoraj kupiłam pierwszą gazetkę Mamo to ja :D aż 99 groszy, szok! :p
Poza tym jestem mile zaskoczona bo zarejestrowałam sie na stronie bebiklub i przysłali mi termofor z pestkami wiśni. Polecam :)

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D
Ja na L4 planuje iść na koniec lutego a nawet marca. Lubię swoją pracę i chciałabym pracować jak najdłużej. Przez 2 miesiące w domu poprostu odpocznę. Chyba że będę źle się czuła wtedy oczywiście na zwolnienie pójdę wcześniej.

A kto powiedzial ze TRZEBA isc na @L4 ? Mozna przeciez pracowac normalnie - ciaza to nie choroba ;) jakbym mogla to bym poszlam moze jakos 2 miesiace przed porodem zeby sie dobrze przygotowac, ale wczesniej? Czy Ja wiem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale avent jest weterynarzem i jej praca ma wiecej przeciw wskazań niz inna praca na etacie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam słowa AgaRS90 :) mi już mijają trzy tygodnie na L4, za pracą jakoś nie tęsknię, chociaż zaraz jadę zawieźć L4 i zaświadczenie o ciąży, trochę posiedzę z dziewczynami i przywitam się z dzieciakami ale na odległość - w żłobku zawsze znajdzie się jakaś zaraza :D Jeszcze nie pomyślałam, że się nudzę.
Wczoraj kupiłam pierwszą gazetkę Mamo to ja :D aż 99 groszy, szok! [emoji14]
Poza tym jestem mile zaskoczona bo zarejestrowałam sie na stronie bebiklub i przysłali mi termofor z pestkami wiśni. Polecam :)
Ja już jestem od 16.10 i też się cieszę. Ż l4 pojadę dopiero po 25tym to tak jak Ty - wysciskam dziewczyny i moje dzieci na odległość;p choc już nie moje no wychowawstwo oddałam:) pracuję w przedszkolu

Ale avent jest weterynarzem i jej praca ma wiecej przeciw wskazań niz inna praca na etacie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie. Każda z nas musi wiedzieć co jest najważniejsze. Specyfika pracy też ważna, no i zdanie lekarza! Najważniejsze;)
Mam znajomą co pracuje w sekretariacie - raczej siedzi, nie dźwiga, są tam we 2 więc ma przerwę kiedy chce na siku czy jedzenie. Praca idealna by się wydawało do pracy w ciąży.
Wszyscy jej mówili idź na l4 też za Ciebie ktoś przyjdzie - Nie, ona chce pracować. Termin na koniec stycznia, wylądowała w szpitalu i zakaz chodzenia ruszania się bo ryzyko przedwczesnego porodu... boi się że do świąt nie pociągnie w 2paku.. Teraz idzie dnia na dzień w najgorszym okresie, w robocie inne teraz mają 5razy więcej na głowie i swiezak jakis przyjdzie dopiero po 30dniach jej nieobecności.
Szef ja zestresowal i proszę.
Niestety w pracy zawsze jest ryzyko, choćby stresu...
Ma 40 lat i pluje sobie w brodę bo teraz się martwi czy ciążę donosi..
Warto się zastanowić, przemyśleć to i podjąć decyzję.. Bo kto wie, może gdyby była na l4 to by też się to tak skończyło? Wizyta w szpitalu itd? Tylko tego ona już się nie dowie, a nie daj Boże poroni to "będę sobie plula w brodę do końca życia że mogłam o siebie lepiej zadbac". Bo warunki mamy super, l4 płatne i pracę do 60rż więc jeszcze wydaje mi się że się napracujemy w życiu:p no ale to jest moje zdanie ;) I każdy ma prawo się z nim nie zgadzać

Ja w pierwszej ciąży zaczęłam uczyć się szyć na maszynie :) i do puki synek spal spędzalam każda wolna chwile przed maszyna. A teraz? Juz nie pamiętam kiedy przy niej siedzialam. Ale czekam aż synek pójdzie od kwietnia do szkoły to wyprawkę dla malucha sobie po szyję :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciąży zaczęłam uczyć się szyć na maszynie :) i do puki synek spal spędzalam każda wolna chwile przed maszyna. A teraz? Juz nie pamiętam kiedy przy niej siedzialam. Ale czekam aż synek pójdzie od kwietnia do szkoły to wyprawkę dla malucha sobie po szyję :D

Super![emoji7]
Zazdroszczę umiejętności [emoji173]

reklama
Wiesz do porodu jeszcze sporo czasu możesz się na uczyć ;) nic trudnego jak ma.sie chęci ;)

Czy ja wiem;D
Może gdybym miała maszynę... na kupno brak kasy bo oczyszczacz powietrza mi się marzy... Bo mieszkam w mieście gdzie chyba jest jeden z gorszych wyników;/ jeśli chodzi o smog..
Ale może kiedyś się skuszę;D kto tam wie :)

Do góry