reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D

A kto powiedzial ze TRZEBA isc na @L4 ? Mozna przeciez pracowac normalnie - ciaza to nie choroba ;) jakbym mogla to bym poszlam moze jakos 2 miesiace przed porodem zeby sie dobrze przygotowac, ale wczesniej? Czy Ja wiem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Książki, spacery, SEN, seriale... to co zawsze chciałaś robić a na co nie miałaś czasu !
Ja wiem, że nie będę się nudzić bo śpię dużo i doby mi zostaje mało [emoji14] ale dbam i siebie i robię to, na co mam ochotę. Spotykam się ze znajomymi, z rodziną, więcej czasu poświęcam mężowi i wszystkim do okola .
A przede wszystkim dbam o sobie i o dzieciątko a to jest najważniejsze.
Będąc w domu mogę przypilnowac diety, lepiej się odzywam, często a mało.. Ja tam widzę same + W tym l4.. I wiem że ten czas przeleci... już teraz jestem w 8tyg! Zaraz bd 10, potem polowa i już do porodu!
Będzie dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam słowa AgaRS90 :) mi już mijają trzy tygodnie na L4, za pracą jakoś nie tęsknię, chociaż zaraz jadę zawieźć L4 i zaświadczenie o ciąży, trochę posiedzę z dziewczynami i przywitam się z dzieciakami ale na odległość - w żłobku zawsze znajdzie się jakaś zaraza :D Jeszcze nie pomyślałam, że się nudzę.
Wczoraj kupiłam pierwszą gazetkę Mamo to ja :D aż 99 groszy, szok! :p
Poza tym jestem mile zaskoczona bo zarejestrowałam sie na stronie bebiklub i przysłali mi termofor z pestkami wiśni. Polecam :)

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D
Ja na L4 planuje iść na koniec lutego a nawet marca. Lubię swoją pracę i chciałabym pracować jak najdłużej. Przez 2 miesiące w domu poprostu odpocznę. Chyba że będę źle się czuła wtedy oczywiście na zwolnienie pójdę wcześniej.

A kto powiedzial ze TRZEBA isc na @L4 ? Mozna przeciez pracowac normalnie - ciaza to nie choroba ;) jakbym mogla to bym poszlam moze jakos 2 miesiace przed porodem zeby sie dobrze przygotowac, ale wczesniej? Czy Ja wiem...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale avent jest weterynarzem i jej praca ma wiecej przeciw wskazań niz inna praca na etacie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Potwierdzam słowa AgaRS90 :) mi już mijają trzy tygodnie na L4, za pracą jakoś nie tęsknię, chociaż zaraz jadę zawieźć L4 i zaświadczenie o ciąży, trochę posiedzę z dziewczynami i przywitam się z dzieciakami ale na odległość - w żłobku zawsze znajdzie się jakaś zaraza :D Jeszcze nie pomyślałam, że się nudzę.
Wczoraj kupiłam pierwszą gazetkę Mamo to ja :D aż 99 groszy, szok! [emoji14]
Poza tym jestem mile zaskoczona bo zarejestrowałam sie na stronie bebiklub i przysłali mi termofor z pestkami wiśni. Polecam :)
Ja już jestem od 16.10 i też się cieszę. Ż l4 pojadę dopiero po 25tym to tak jak Ty - wysciskam dziewczyny i moje dzieci na odległość;p choc już nie moje no wychowawstwo oddałam:) pracuję w przedszkolu

Ale avent jest weterynarzem i jej praca ma wiecej przeciw wskazań niz inna praca na etacie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie. Każda z nas musi wiedzieć co jest najważniejsze. Specyfika pracy też ważna, no i zdanie lekarza! Najważniejsze;)
Mam znajomą co pracuje w sekretariacie - raczej siedzi, nie dźwiga, są tam we 2 więc ma przerwę kiedy chce na siku czy jedzenie. Praca idealna by się wydawało do pracy w ciąży.
Wszyscy jej mówili idź na l4 też za Ciebie ktoś przyjdzie - Nie, ona chce pracować. Termin na koniec stycznia, wylądowała w szpitalu i zakaz chodzenia ruszania się bo ryzyko przedwczesnego porodu... boi się że do świąt nie pociągnie w 2paku.. Teraz idzie dnia na dzień w najgorszym okresie, w robocie inne teraz mają 5razy więcej na głowie i swiezak jakis przyjdzie dopiero po 30dniach jej nieobecności.
Szef ja zestresowal i proszę.
Niestety w pracy zawsze jest ryzyko, choćby stresu...
Ma 40 lat i pluje sobie w brodę bo teraz się martwi czy ciążę donosi..
Warto się zastanowić, przemyśleć to i podjąć decyzję.. Bo kto wie, może gdyby była na l4 to by też się to tak skończyło? Wizyta w szpitalu itd? Tylko tego ona już się nie dowie, a nie daj Boże poroni to "będę sobie plula w brodę do końca życia że mogłam o siebie lepiej zadbac". Bo warunki mamy super, l4 płatne i pracę do 60rż więc jeszcze wydaje mi się że się napracujemy w życiu:p no ale to jest moje zdanie ;) I każdy ma prawo się z nim nie zgadzać

Ja w pierwszej ciąży zaczęłam uczyć się szyć na maszynie :) i do puki synek spal spędzalam każda wolna chwile przed maszyna. A teraz? Juz nie pamiętam kiedy przy niej siedzialam. Ale czekam aż synek pójdzie od kwietnia do szkoły to wyprawkę dla malucha sobie po szyję :D

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w pierwszej ciąży zaczęłam uczyć się szyć na maszynie :) i do puki synek spal spędzalam każda wolna chwile przed maszyna. A teraz? Juz nie pamiętam kiedy przy niej siedzialam. Ale czekam aż synek pójdzie od kwietnia do szkoły to wyprawkę dla malucha sobie po szyję :D

Super![emoji7]
Zazdroszczę umiejętności [emoji173]

reklama
Wiesz do porodu jeszcze sporo czasu możesz się na uczyć ;) nic trudnego jak ma.sie chęci ;)

Czy ja wiem;D
Może gdybym miała maszynę... na kupno brak kasy bo oczyszczacz powietrza mi się marzy... Bo mieszkam w mieście gdzie chyba jest jeden z gorszych wyników;/ jeśli chodzi o smog..
Ale może kiedyś się skuszę;D kto tam wie :)

Do góry