reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja dzis zwloklam sie do pracy. Ta sennosc mnie wykancza. Codzien tocze ze soba boj l4 czy dalej praca... na razie wygrywa praca.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja spałam nawet dobrze ale teraz aż mi kiszki skręca z nerwów przed ta wizytą...do 15 chyba padne

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Ja np mało pisze, bo zaglądam tu 2-3 razy dziennie. Wtedy już jest tyle postów , że ciezko na cokolwiek odp. Ew. ostatni, jeśli mnie dotyczy. Ale bardzo lubię czytać. Bo po pierwsze czuje ze nie jestem z tym sama, po drugie często czyt o czymś nowym, a po trzecie wiem, że jak będę miała problem, to mogę się tu odezwać i dostane wsparcie.

BTW, czy którąś męczą jeszcze mocno mdłości? Mnie po każdym jedzeniu, w trakcie jedzenie i z głodu tez. Rano wstaje - mdli, wieczorem się kładę - mdli. No masakra. I jeszcze osłabienie. Ciężko jest mi się synem zajmować. A najgorsze jest stanie przy garach [emoji37][emoji15]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam;0

Dziś wizytuje się ja;p spać nie mogę a że strachu boli mnie brzuch;( dziś mój 7 tydz 0 dzien. Co myślicie . Zobaczę już coś?

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam dzis wizyte. U mnie 6+6 i tez jestem ciekawa co bedzie widac bo do tej pory to tylko ciemność

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D

Dziewczyny gratuluje raz jeszcze udanych wizyt! Ja na swoja caly czas czekam [emoji33]
Jesli chodzi o zachcianki to czesto chce mi sie owocow :) ale to raczej dobrze bo zdrowo :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja też pomarańcze pochłaniam kilogramami [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, A ja mam za tydzień badanie prenatalne genetyczne, bo dostałam skierowanie od pierwszego lekarza u którego byłam i mimo, że mój lekarz prowadzący też mi je będzie robił - wizytę mam u niego 23.11, to stwierdziłam, że skoro są na NFZ to nie zaszkodzi zrobić. Myślę, że każda z Was by tak zrobiła? Nie zaszkodzą a ja na pewno poczuję się bezpieczniejsza.
Tylko czy któraś wie jak długo trwa to badanie i wyniki dostaję od razu? Chyba nie będzie pytać o lekarza prowadzącego itp? Bo nawet mu nie wspominałam że idę dodatkowo sobie na takowe...

Nie mam właściwie żadnych objawów ciążowych :frown: muszę dotykać piersi żeby upewnić się że nadal pobolewają. Może dla wielu to wymysł ale stresuję się tym, bo koleżanka mi mówiła, że nagłe ustanie objawów źle wróży. U niej akurat na badaniach dowiedziała się, że serduszko nie bije, była w 12tc.

Pozdrawiam!

Jak bedziesz myslala takimi kategoriami to sie zadreczysz. Zyj jak dawniej i mysl ze wszytko bedzie dobrze. Co do znajdowania sobie zajęcia lepiej pomyśleć no tym za wczasu bo pozniej jak zostaniecie w domu to na początku o jak fajnie a po pewnym czasie oszalec idzie. Ja mam moje male zajecie ktore nawet spać mi nie daje. Ale ma wszytko przyjdzie czas;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis zwloklam sie do pracy. Ta sennosc mnie wykancza. Codzien tocze ze soba boj l4 czy dalej praca... na razie wygrywa praca.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Listopad fakt - najgorszy miesiąc !
Ja na szczęście na l4 już - w końcu mogę przystopowac i skupić się na sobie :) odpoczywam, czytam dużo, jak jest ładnie to spaceruje, śpię do 10 i mam kilka drzemek w ciągu dnia.. polecam każdej z Was [emoji173]:)

reklama
Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D
Książki, spacery, SEN, seriale... to co zawsze chciałaś robić a na co nie miałaś czasu !
Ja wiem, że nie będę się nudzić bo śpię dużo i doby mi zostaje mało [emoji14] ale dbam i siebie i robię to, na co mam ochotę. Spotykam się ze znajomymi, z rodziną, więcej czasu poświęcam mężowi i wszystkim do okola .
A przede wszystkim dbam o sobie i o dzieciątko a to jest najważniejsze.
Będąc w domu mogę przypilnowac diety, lepiej się odzywam, często a mało.. Ja tam widzę same + W tym l4.. I wiem że ten czas przeleci... już teraz jestem w 8tyg! Zaraz bd 10, potem polowa i już do porodu!
Będzie dobrze :)

Do góry