reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
1509963518-fa541868ba042522-aaaaaa.jpeg

1509963535-2c2723a7299314d5-aaaaaa.jpeg

Ja dostane znowu taka książeczkę w niej jest opisana każda wizyta. Najważniejsze badania dalej są tez wpisy od położnej która przychodziła jak i opis porodu + wszystkie informacje o dziecku po porodzie. Zawsze ja mam przy sobie w razie w. Ta jest z pierwszej ciąży jescze. Plus do tego dostaje grubsza książkę o taka:
1509963629-f773d2f576d781c1-aaaaaa.jpeg

I tam jest oddzielnie podzielone na tygodnie i miesiące i mogę pisać swoje spostrzeżenia, pytania do lekarki czy położnej, nawet lista co do szpitala mam brać tam jest. Dlatego ja nie szukam dodatkowych segregatorow. A liczyłam i z pierwszej ciąży mam 14 zdjęć usg tylko ze nie raz z jednej wizyty 3 zdjęcia mam

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Czy orientujecie się gdzie mogę dostać taki organizer z pregna?
Ten z mamaginekolog jak dla mnie ma za dużo bajerów, te torby i przyszywki to nie dla mnie.
Ja chodze prywatnie i nic takiego nie dostałam a chętnie gdzieś bym zakupiła czy coś :)
Znalazłam właśnie taki DIY: Link do: Organizer na dokumenty DIY - ARCHISTACJA.PL
Jak w tym tygodniu nie uda mi się znaleźć fajnego segregatora/organizera (ten z mamaginekolog niestety średnio mi się podoba) to sama sobie zrobię :D

Hej dziewczyny witam w poniedzialek:) I mam pytanko - duzo tu o waszych zachciankach jedzeniowych :) a ja mam pytanie czy jakos specjalnie dbacie o diete w ciazy?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja tak bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę. I odrazu trzymam diete jak wtedy.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

A jak mialas Ja zdiagnozowana? Bo Ja poki co jeszcze nie mialam zadnych badan :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam krzywą cukrowa 2 razy bo wyniki sie gin nie podobaly . I polozyli mnie na 3 dni do szpitala . Tam monitorowali cukier,wlaczyli diete, spotkania z diabetolog. I efekt taki ze dieta i 4 razy dziennie inaulina w udo. Nigdy wiecejjjj

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Czy orientujecie się gdzie mogę dostać taki organizer z pregna?
Ten z mamaginekolog jak dla mnie ma za dużo bajerów, te torby i przyszywki to nie dla mnie.
Ja chodze prywatnie i nic takiego nie dostałam a chętnie gdzieś bym zakupiła czy coś :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dostałam taki sam organizer z pregna przy zakładaniu karty ciąży w przychodni. Prywatne gabinety też powinny dostawać takie rzeczy od przedstawicieli farmaceutycznych, może zapytaj na wizycie czy mają takie segregatory?
Co do diety to zdaje sobie sprawę z tego, że teraz nie dostarczam wszystkich składników odżywczych do organizmu bo dość mało jem i od wielu rzeczy mnie odrzuca, ale na szczęście od tych niezdrowych, fastfoodow, smażonego, słodkiego też. Liczę, że nadrobię później, a tym czasem wcinam grejpfruta i flipsy kukurydziane :)

A może same spróbujcie sobie zrobić takie segregatory? Wtedy możecie w nich umieścić co tylko chcecie. Można też zostawić miejsca na pamietnik ciążowy itp.

Np. tym można się zainsporować: Link do: DIY - Pamiętnik ciążowy - scrapbooking dla zielonych - Maly Wredny Mis

Ja akurat nie mam cierpliwości do tego ale może któreś z was lubią takei rzeczy.

Mi sie bardzo cos takiego podoba ale mysle zeby polaczyc to z pierwszym rokiem zycia :) macie kobietki moze jeszcze jakies inne takie inspiracje? Moze jak wybiore sie na zwolnienie bedzie co robic ;)

reklama
Co do mojego pytania wiem ze moge sobie poszukac w googlach ale czasem ma sie jakies takie perelki pozapisywane w ulubionych ;)

Co do diety to jedyna zmiana to taka ze zaczelam jesc sniadania i odstawilam kawe. Wczesniej dzien zaczynalam od kawy a pierwszy posilek po godzinie jedenastej. A tak poza tym to staram sie jesc sporo owocow i warzyw :) ale zadnych przyjemnosci typu cos slonego, slodkiego nie odmawiam sobie :)

Do góry