reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
https://m.************/wychowanie/dobre-rady-dla-mlodych-matek,10403,1 dzien ciekawostwk. Mojej strony;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

To moja pierwsza ciąża i pierwsze miesiące wiec jeszcze słabo korzystam ale myśle,ze sie sprawdzi zwłaszcza segregator jak wszystko w jednym miejscu bedzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

1509958701-53c0aa998593f9e1-aaaaaa.jpeg

Ja taki dostałam od ginekologa w pierwszej ciąży;) praktyczny. I dziewczyny pamietajcie zdjęcie usg i wyniki lekarz musi wam oddac zawsze a jak nie to niech sobie kopie robi. Bo w razie wypadku w sZpitalu wymagaja ostatniego zdjęcia usg i wynikow badan.

Szczesciara będziesz po jak ja będę może jeszcze czekać

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Zobaczymy ale jak tylko wyjdę to dam znac.
Ostatnio na usg nic nie bylo widac i mam straszne obawy ze i teraz nic nie bedzie widac. Dziaiaj snilo mi sie nawet ze bylam u lekarza i byla tylko czarna plama. Nic innego nie bylo widac.
Mam nadzieje ze bedzie innaczej ale strasznie sie stresuje.

Ja polecam wybrać taki szpital gdzie w razie powikłań i gdyby coś się działo z dzieckiem, bo przecież ono jest najważniejsze to będzie oddział neonatologiczny i nie będą musieli wywozić dziecka do innego szpitala.
Dodatkowo nie polecam osobnej pojedynczej sali bo znam przypadek gdzie mama zasłabła i nie dała rady wezwać pielęgniarki i niestety zmarła bo dostała krwotoku a jak ktoś jest na sali to zawsze jest z kim pogadać i w razie potrzeby będzie pomoc.
Popieram! Stasia rodziłam w prywatnej klinice, bo tam przyjmował mój doktor. Ile mnie to nerwów kosztowało to moje :( Miałam świadomość, że jak by się cokolwiek nagłego działo to będą nas musieli wieźć do kliniki - zaryzykowałam tylko dlatego, że ciąża przebiegała bezproblemowo. Teraz biorę pod uwagę wyłącznie szpital - nie dość że bliżej to w razie nagłych sytuacji będzie ratunek na miejscu. Wypasione warunki czy super jedzenie (tia, dania po porodzie wybierałam sobie z menu - do wyboru do koloru ;)) to sprawa drugorzędna :)
Hej dziewczyny witam w poniedzialek:) I mam pytanko - duzo tu o waszych zachciankach jedzeniowych :) a ja mam pytanie czy jakos specjalnie dbacie o diete w ciazy?
Ja jem wszystko na co mnie najdzie ochota. Jedno co można nazwać dietą to bardzo pilnuję żeby jeść często (7-8 razy dziennie) i mniejsze porcje, plus nie jem cukrów. Wynika to z mojej tendencji do niskich cukrów po posiłkach w pierwzej ciąży, z resztą teraz od 2 tygodni mam już to samo :( Taką dietę toleruję dobrze, a efektem ubocznym jest chudnięcie - tu widzę w praktyce jak jedzenie śniadań i wielu posiłków z ograniczeniem cukrów może być traktowane jak dieta, bo na serio nie ograniczam się ani troszkę- jem na co mam ochotę - a już 2kg mniej :D Ja mam się z czego cieszyć, bo ciążę zaczynałam z dużą nadwagą ;)

Ja taki dostałam od ginekologa w pierwszej ciąży;) praktyczny. I dziewczyny pamietajcie zdjęcie usg i wyniki lekarz musi wam oddac zawsze a jak nie to niech sobie kopie robi. Bo w razie wypadku w sZpitalu wymagaja ostatniego zdjęcia usg i wynikow badan.
Miałam podobny i był super, teraz dostałam taką kiepską papierową teczkę :(

A tak w ogóle to idę dziś na 15 do ginekologa i stresuję się przeokropnie! Byle do tego 23 tygodnia, albo chociaż do pierwzych ruchów - bo teraz bardzo kiepsko radzę sobie z tym życiem w niepewności czy wszystko jest ok :(

reklama

Super [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry