reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Popieram! Stasia rodziłam w prywatnej klinice, bo tam przyjmował mój doktor. Ile mnie to nerwów kosztowało to moje :( Miałam świadomość, że jak by się cokolwiek nagłego działo to będą nas musieli wieźć do kliniki - zaryzykowałam tylko dlatego, że ciąża przebiegała bezproblemowo. Teraz biorę pod uwagę wyłącznie szpital - nie dość że bliżej to w razie nagłych sytuacji będzie ratunek na miejscu. Wypasione warunki czy super jedzenie (tia, dania po porodzie wybierałam sobie z menu - do wyboru do koloru ;)) to sprawa drugorzędna :)

Ja jem wszystko na co mnie najdzie ochota. Jedno co można nazwać dietą to bardzo pilnuję żeby jeść często (7-8 razy dziennie) i mniejsze porcje, plus nie jem cukrów. Wynika to z mojej tendencji do niskich cukrów po posiłkach w pierwzej ciąży, z resztą teraz od 2 tygodni mam już to samo :( Taką dietę toleruję dobrze, a efektem ubocznym jest chudnięcie - tu widzę w praktyce jak jedzenie śniadań i wielu posiłków z ograniczeniem cukrów może być traktowane jak dieta, bo na serio nie ograniczam się ani troszkę- jem na co mam ochotę - a już 2kg mniej :D Ja mam się z czego cieszyć, bo ciążę zaczynałam z dużą nadwagą ;)

Miałam podobny i był super, teraz dostałam taką kiepską papierową teczkę :(

A tak w ogóle to idę dziś na 15 do ginekologa i stresuję się przeokropnie! Byle do tego 23 tygodnia, albo chociaż do pierwzych ruchów - bo teraz bardzo kiepsko radzę sobie z tym życiem w niepewności czy wszystko jest ok :(
Powodzenia
Daj znac co i jak po wizycie

Czy orientujecie się gdzie mogę dostać taki organizer z pregna?
Ten z mamaginekolog jak dla mnie ma za dużo bajerów, te torby i przyszywki to nie dla mnie.
Ja chodze prywatnie i nic takiego nie dostałam a chętnie gdzieś bym zakupiła czy coś :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

witam cieplutko po weekendzie:) trochę poczytałam co tam namalowalyscie. dobrze że już mdłości pomału przechodzą. No i witam nowe mamusie. ja też zaczynam dużo lepiej się czuć i nie jestem tak zmęczona po pracy jak wcześniej. organizm chyba się przyzwyczaja do podwójnej wydajności. co do jedzenia staram się jeść nie za dużo i w miarę zdrowo.mam słabość do słodyczy,uwielbiam ciasta,ciastka, no ale teraz jakoś mam jazdę na kwasnie. No i nigdy nie lubiłam fastfoodow.wiec nie ma problemu bo tym bardziej mnie nie ciągnie.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja chyba wlasnie upieke ciasto z jablkami bo za mna chodzi... I salatka warzywna tradycyjna :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry