reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Właśnie miałam trochę czasu i znalazłam wszystkie malutkie ubranka po mojej Julce. Az mi sie przypomnialo jakbyla takim okruszkiem [emoji7]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo. Wiecie powiadomienia mi sie nie wyświetlają. U mnie dzis placki po węgiersku;) bo zachcianke miałam. Co do usg w pierwszej ciąży byłam ok 13 tygosnia na prenatalnych polowkowe zrobiła mi moja ginekolog zaznaczając ze jezeli mam ochote i kase moge isc tez gdzie indziej;) co do iloaci usg ja w pierwsEj ciazy miedzy hm... 11 a 13tc mialam je wykonywane z 5 razy ( 3 razy w szpitalu raz polowkowe ktore wykazalo ze krwiak byl mega wielki a w sZpitalu malusi no i 5 raz u lekarza bo sam musiał to obejrzeć) więc lekarze widzą co robią i ja tego sie trzymam bo niestety jak sie idzie np. Do ginekologa to trEba mniec do niego mega zaufanie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejo. Wiecie powiadomienia mi sie nie wyświetlają. U mnie dzis placki po węgiersku;) bo zachcianke miałam. Co do usg w pierwszej ciąży byłam ok 13 tygosnia na prenatalnych polowkowe zrobiła mi moja ginekolog zaznaczając ze jezeli mam ochote i kase moge isc tez gdzie indziej;) co do iloaci usg ja w pierwsEj ciazy miedzy hm... 11 a 13tc mialam je wykonywane z 5 razy ( 3 razy w szpitalu raz polowkowe ktore wykazalo ze krwiak byl mega wielki a w sZpitalu malusi no i 5 raz u lekarza bo sam musiał to obejrzeć) więc lekarze widzą co robią i ja tego sie trzymam bo niestety jak sie idzie np. Do ginekologa to trEba mniec do niego mega zaufanie

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie . Moja gin mi osobiście zrobiła usg raz. Do tego mialam prenatalne i polowkowe u innego i 2 razy w szpitalu. Ale to dlatego ze nic sie nie dzialo. A kolezanka ktora do niej tez chodzila miala malo wód i cos tam.jeszcze to na kazdej wizycie sprawdzala.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

USG prenatalne wykonują w 2D, a także w 3 i 4D jeśli ktoś chce.. Przeważnie wykonuje się USG a potem jak coś jest nie tak to robią test Pappa

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
nie do końca jest tak jak piszesz, badanie prenatalne te gwarantowane w Polsce, to usg i test pappa, a jak coś jest nie tak to badanie inwazyjne typu amnio ...

nie do końca jest tak jak piszesz, badanie prenatalne te gwarantowane w Polsce, to usg i test pappa, a jak coś jest nie tak to badanie inwazyjne typu amnio ...
Test pappa dla wszystkich gwarantoany? Od kiedy? Z tego co pamietam tylko dla grup ryzyka - kobiety po 35rz, jakies wady/poronienia w wywiadzie , nieprawidlowosci wlasnie w usg 11-13.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny, czuję się masakrycznie, dzis rano wstała, a tu nos zawalony, oczy bolą i głowa pęka, potem okazało się, że mam 38,6 gorączki, czuję się strasznie. próbuję się kurować czosnkiem, sokiem z cebuli i herbatą z malin jeszcze jakieś propozycje?
aha, próbowałam zrobić inhalację z solą - nic nie dało, jakby nos zaczął ważyć z 5 kilo :(

Test pappa dla wszystkich gwarantoany? Od kiedy? Z tego co pamietam tylko dla grup ryzyka - kobiety po 35rz, jakies wady/poronienia w wywiadzie , nieprawidlowosci wlasnie w usg 11-13.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
nie napisałam, ze dla wszystkich, npisałam, ze prenatalne te gwarantowane od 35 roku życia lub ze wskazań to bardzo dokładne usg + test pappa.
w podlaskiem jeśli dobrze sie orientuję to lekarze wysyłają do dwóch jednostek w białym - ja miałam robione dwa lata temu w Mastermedzie.

reklama
A no może i tak:) Ja w 1s,ej ciąży nie miałam wskazań więc robiliśmy sobie we własnym zakresie to ok 11 o potem te tzw połówkowe ok 20 tc... Wszystko było ok więc żadnych innych testów nie robiliśmy...
Teraz na prenatalne będę miała skierowanie o gin no już mi zapowiedziała z uwagi na poronienie, więc zobaczę dopiero czy samo USG zrobią czy Papa też.. Choć wydawało mi się że testy robią jak coś jest nie tak.

Znajomi niedawno byli na USG w tym 11 tc, bez skierowania, płacili a że coś tam wyszło nieznacznie podwyższone i dr powiedziała że raczej mają się nie obawiać bo powinno być ok, ale dla pewności od razu zrobili im ten test Pappa. I w tej klinice kazali iść do gina poprosić o skierowanie, bo skoro wyszło coś nie tak to się ono należy. Wrócili tam za jakość,as że skierowaniem i zwrócili im pieniądze za cenę badanie i test Pappa i to USG.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry