reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Walcz o to bo ja przez wlasnie takie gadanie stracilam jedna ciaze.Kezeli za jakies badania badz leki chcesz miec zwracane z AOK to musisz miec recepte badz rachunek za nie.U mnie naa liscie femibion 1 jest refundowany (popros u siebie w AOK o liste lekow refundowanych) za femibion 2 musialam placic sama placilam jakos 50 euro

Ja jestem w troche innej sytuacji bo jestem po wielokrotnych poronieniach wiec odrazu dostaje L4

Z praca tutaj jest tak ze jezeli ciaza nie jest zagrozona i lekarz nie wystawi L4 to musisz pracowac tyle ze jak pracujesz fizycznie pracodawca musi dostosowac Ci odpowiednio stanowisko pracy badz zmienic jej warunki tak zeby nie byly dla Ciebie zagrazajace.

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

Bardzo Ci współczuję :( Mam to na uwadze, to moja pierwsza ciąża i też nie zamierzam się przesilać, bo zdrowie a nawet życie nie jest warte jakiejkolwiek pracy. Fajna sprawa z tym AOK, skorzystam chętnie, bo faktycznie ten femibion kosztuje tu około 30e czyli całkiem sporo.

Mhm, czyli najpierw porozmawiam z ginekologiem, a potem poinformuję pracodawcę i zobaczymy co on na to. Aha, jak rozumiem muszę też pracodawcy przedstawić zaświadczenie o ciąży, tak?

reklama
Ostatnia edycja:
@AgaRS90 W Twojej klinice żaden lekarz nie ma certyfikatu FMF, więc nie ma pewności, że będzie umiał prawidłowo przeprowadzić to badanie, ale lekarz polecony przez @KikaRika ma ten certyfikat.
Myślę, że warto o to zadbać, szczególnie jeśli robisz to badanie prywatnie. Po co masz wydać kasę na badanie i nie mieć pewności prawidłowego wykonania?
No ale co mam mu powiedzieć? "Wybacz pan ale nie jest Pan uprawniony i chce iść gdzie indziej"?
Jak Wy to rozgrywacie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Femibion 1 bo 2 jest drozsza ;)
Ja kupuje w tej aptece
Link do: Femibion Schwangerschaft 2 D3 + DHA + Folat 400 µg 2 x 96 Tabletten u. Kapseln Kombipackung
Tak ja przedstawialam zaswiadczenie i L4 odrazu dalam

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

Baaardzo Ci dziękuję za informacje :) Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to będę zawracać Ci głowę :D A z jakiego regionu Niemiec jesteś? Ja z Niedersachsen.

Nastepnawkolejce napisalam PW

Ostatnia edycja:
No ale co mam mu powiedzieć? "Wybacz pan ale nie jest Pan uprawniony i chce iść gdzie indziej"?
Jak Wy to rozgrywacie?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Możesz juz sie u niego nie pojawić i tyle a możesz normalnie u niego prowadzić ciąże ale prenatalne u kogos innego zrobić i przynieść mu wyniki.

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry