reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Planowałam dzisiaj, ale wczoraj okazało się, że to jednak 6, a nie 8 tydzień. Za tydzień powinnam dostać zaświadczenie o ciąży, wraca też z macierzyńskiego moja przełożona, więc nie będę musiała tłumaczyć szefowi - Niemcowi zawiłości zmian w prawie pracy.
Powiem prawdopodobnie w 8 tygodniu.

Ooo Ty też mieszkasz w Niemczech? :)
Ja wstępnie planuję powiedzieć po następnej wizycie (7.11) jeśli wszystko będzie w porządku i zobaczę serducho na usg :)

reklama
A może ktoś mi powiedzieć jak to cenowo wygląda? Długo czeka się na wizytę? :)
W tych Żorach samo USG między 11-13 tc 250 zł, chyba że chcesz 3 albo 4 D to więcej.. Zresztą na stronie cennik mają. A czeka się różnie, najlepiej dzwonić ponad 2 tyg wcześniej żeby mieć pewność że terminy będą

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Radze czekac do 9 tygodnia bo wtedy jest juz okres ochronny kobiet w ciazy i cie nie zwolnia. PRzezornego Pan Bóg strzeże;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Na umowie o prace na czas nieokreślony ochrona obowiązuje już od 1 dnia ciąży. W przypadku umowy o pracę na czas określony, jeśli umowa kończy się do 3 miesiąca ciąży faktycznie nie ma ochrony, ale jeśli umowa kończy się po 3 miesiącu ciąży to jest przedłużana automatycznie do dnia porodu. I wtedy ochrona jest niemal taka sama jak na UoP na czas nieokreślony.

Nastepnawkolejce widze ze tez z De jestes :) dlugo juz tu mieszkasz?

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

U mnie pod gore u gina wszystko super ale....cisnienie i serce zaczelo szalec takze non stop jakies badania

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

Nastepnawkolejce widze ze tez z De jestes :) dlugo juz tu mieszkasz?

Gratuluje wszystkim udanych wizyt :)

U mnie pod gore u gina wszystko super ale....cisnienie i serce zaczelo szalec takze non stop jakies badania

[emoji738]Nawet najslodsza czekolada nie jest tak slodka jak usmiech dziecka[emoji738]

:) Trochę ponad dwa lata i jestem całkiem zielona jak tutaj sytuacja przedstawia się z późniejszymi badaniami, opłatami, zwolnieniem lekarskim itp... Zwłaszcza, że mój niemiecki jest w stopniu zaledwie średnim :p więc tym bardziej mam stresa jak tutaj to wszystko ogarnę. A Ty długo tu jesteś? :)

Wlasnie odebralam bete. Robilam w srode i dzis. Chyba przyrost jest dobry?
1509108651-cedf568d2c54d9e0-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom
Bardzo dobry. Ja miałam w srode 2188 [emoji6] więc lecimy prawie ze w tym samym czasie [emoji39]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry