reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Kolejne 24h czytania do nadrobienia ;)

Tak jak części Was mój małżonek bardzo dużo zajmował się (i nadal się zajmuje - tzn. teraz to już wspólne spędzanie czasu, bo Staś jest prawie samoobsługowy - jak to ośmiolatek ;)) Stasiem i nie mam wątpliwości, że i z tym bąblem tak będzie :) Pracujemy w takim samym systemie, plus minus czasu w pracy spędzamy tyle samo ale zliczając co, kto, ile w domu robi to z ręką na sercu muszę powiedzieć, że to On robi więcej... Zawsze w sumie tak było. I z zajmowaniem się Stasiem podobnie - jasne że w nocy to ja wstawałam- Małżonka nie obudziłby i alarm bombowy - ale to było naturalne bo natura poskąpiła Mu piersi ;) Warto mężów/partnerów mobilizować bo bardzi wpływa to na więź jaką ma z nim potem dziecko :)

Jutro piękny dzień, bo po 24h w pracy koło 8 rano dotrę do domu i prześpię całe, calutkie przedpołudnie :D A już wiem, że Małżonek ugotował dziś chińszczyznę, więc będę też jadła, jadła i jadła ;)

U mnie w spitalu betaHCG kosztuje 20zł (niezły jest rozrzut - jak czytam Was - w zależności od laboratorium!).

I mam pytanko: czy te z Was które bolały od początku piersi nadal one tak bolą? U mnie obecnie dziewiąty tydzień (8t+2) i tak jakby coraz mniej mnie piersi bolą... a że w poprzedniej ciąży tego objawu nie miałam, to teraz nie wiem co o tym myśleć :)
U mnie beta kosztuje 37zł. Dzisiaj byłam oddać krew i mocz na badania które zleci mi ostatnio lekarz i mam portfel lżejszy o 340zł :(
Piersi mnie cały czas pobolewaja tak samo tak jak przed okresem, a jestem.obecnie w 8t5 :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień Dobry :) Mogę do Was dołączyć?

Jestem po pierwszej wizycie u ginekologa. Niestety na USG jeszcze nic poza pęcherzykiem ciążowym nie widać mimo, że to 7t2d (według OM 2.09). Póki co jeszcze się bardzo nie stresuję bo miewałam 40-45 dniowe cykle i jak na moje oko ciąża jest sporo młodsza. Dowiem się dopiero 7.11 co tam słychać :)
O ciąży wiem od tygodnia, a jeszcze nie mogę w to uwierzyć :)

Też Was bolą plecy, uda i jecie bez opamiętania? :D

Ja też dziś niewyspana. Młodsza zakatarzona, spałam tylko 3 godziny i musiałam wstawać do pracy. Mam nadzieję, że odeśpię po południu.

Mnie piersi też ciut mniej bolą niż wcześniej, ale nadal odczuwam dyskomfort.

@Mecenasowa27 ja mam to szczęście, że mam dwie placówki Medicover w mieście, jedną 10 minut od domu - zaraz obok pracy. Tylko moją panią doktor ginekolog mam w drugiej placówce - muszę dojeżdżać koło 40 minut. Ale ma to dla mnie swoje plusy - mogę spokojnie poczytać książkę :)
U mnie niestety tak dobrze nie ma i robiłam dzisiaj badania za które zapłaciłam 340zł. Jestem z małego miasta i tu nawet w pobliżu w większych miastach tez jest skąpo jeśli chodzi o Medicover a 100km też dojeżdżać Noe będę bo to się nie kalkuluje

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Oddałam krew na bete. I nie 26zl jak kirdys bylo tylko 30. [emoji12] I teraz czekam do 16 na wynik

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji3]
Nie pisze ale czytam was cały czas na bieżąco żeby nie mieć zaległości.

Nie mam siły ,od przed wczorajszego wieczoru nie mogę wstać z łóżka, jest mi cały czas niedobrze. Nie mogę nic jeść , poza sucharami.

Haha a tak tęskniłam za tym , ze nie mam objawów. Nie wiem jak się zwleke , żeby odebrać dziecko ze szkoły ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji3]
Nie pisze ale czytam was cały czas na bieżąco żeby nie mieć zaległości.

Nie mam siły ,od przed wczorajszego wieczoru nie mogę wstać z łóżka, jest mi cały czas niedobrze. Nie mogę nic jeść , poza sucharami.

Haha a tak tęskniłam za tym , ze nie mam objawów. Nie wiem jak się zwleke , żeby odebrać dziecko ze szkoły ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja niemal cały weekend przeleżałam. Pobolewa mnie podbrzusze. Dokładnie tak samo czułam się w drugiej ciąży. Dobrze chociaż, że tym razem nie odrzuca mnie od octu, bo korzystam z niego niemal codziennie.

reklama
Ja zaczęłam tydzień wymiotami;/ więc czuję że przez pierwsze miesiące będę na minusie.;(
Każda ciąża u mnie wymioty do 2 trymestru.

Umówiłam się na 1 wizytę

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry