Ja nie miałam bóli krzyżowych, ale mówią o nich, że to najgorsze ze wszystkiego! Wspólczuje! A co bylo u Ciebie po 17h wskazaniem do CC jednak?Ja jak będę rodzic sn (w co wątpię) to tylko że znieczuleniem. Nie bede się męczyć bo nie widzę w tym sensu. Pierwszy porod trwał 17 godzin zanim zrobili CC. Miałam znieczulenie i ból był okropny w momencie kiedy przestał działać i czekałam na kolejną dawkę. Gdybym tyle godzin miała być w ciągłym bólu to bym kogoś zabiła chyba. Ale szczerze to skurcze tak nie bolaly jak bóle krzyżowe.
Ja pamiętam, że mnie lekarka przy 8 cm pytala czy chce znieczulenie jednak, bo to ostatni moment.Ja tam ekspertem nie jestem i doświadczeń nie mam żadnych, bo to pierwsze dziecko, ale słyszałam, że jest taki moment, że jest już za późno na znieczulenie. Moja koleżanka tak miała, chciała naturalnie do końca, ale w pewnym momencie stwierdziła, że ból jest zbyt mocny i jak wtedy poprosiła o znieczulenie to usłyszała, że jest na to za późno i musi do końca dać sobie radę, mówiła później, że mdlała z dwa razy z bólu. Ale szczerze to nie wiem, który to moment, może jest to zależne od rozwarcia?
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom