reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mnie spanie bierze tak po obiadku i jak mam okazję to się prześpię. Najbardziej korzystna jest drzemka 20minutowa bo dłuższe spanie zamula. A od rana zazwyczaj mam więcej siły niż przed ciążą. Wstaje rano bez problemu. Wieczory są gorsze, sprzątać mi się niechce nic a nic :-D

reklama
A gdzie w końcu chcesz rodzić? Bo wcześniej mówiłaś że w Rybniku, nie?
Ja myślę o Żorach, ale nie mam nikogo kto tam rodził, ani kto tam pracuje..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Zabrze.
Poczytaj na gdzierodzic.
Moja doula tez poleca, zna wszystkie szpitale wokół i bardzo poleca.
Super atmosfera, super położne:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie spanie bierze tak po obiadku i jak mam okazję to się prześpię. Najbardziej korzystna jest drzemka 20minutowa bo dłuższe spanie zamula. A od rana zazwyczaj mam więcej siły niż przed ciążą. Wstaje rano bez problemu. Wieczory są gorsze, sprzątać mi się niechce nic a nic :-D
Ja mam tak samo. Rano jeszcze mam trochę energii, a potem spadek formy w dół :/ A tak ze 2-3 tygodnie temu myślałam, że ten etap mam za sobą i w końcu wróciły mi siły i zapał do robienia czegokolwiek. A tu lipa :/ Nie wiem, może jak przyjdzie w końcu prawdziwa wiosna i słońce będzie świecić od rana do nocy to nam się bardziej zachce :)

@mylenne ja jem chia już długo, strasznie lubię tą glutowatą konsystencję :) no a poza tym samo zdrowie. Na codzień dosypuje 2-3 łyżeczki do owsianki. Z deserów to bardzo lubię kakaowy pudding (chia+mleko+kakao gorzkie ew.+łyżka miodu).

Jak Wasze brzuszki dziewczyny? Ja mam wrażenie że mój rośnie z dnia na dzień, cieszy mnie ten brzusio ale już dość mocno przeszkadza. Zakładanie skarpetek-dramat. Jak on będzie w takim tempie rósł to już nawet w koszulki i bluzy tatuśka nie wejdę.

Ostatnio mam właśnie taką wewnętrzną potrzebę żeby się jakoś ogarnąć, wystroić, poczuć się kobieco. Sukienki i inne wiosenne rzeczy odpadają bo zimno okropnie ... wiec ostatnio dla ukochanego chciałam wskoczyć w sexi koszulę nocną. Poszłam i kupilam piękną białą koronkową koszulkę w lindexie, w rozmiarze jak dla słonia. Ale... jak się ubrałam i zobaczyłam się w lustrze to dziki śmiech mnie ogarnął bo zamiast brzemiennej bogini miłości jaką miałam zamiar zobaczyć, moim oczom ukazał się... wyłuzdany teletubiś. Potem oczywiście zaczęłam płakać (już w tatuśkowym t-shircie bo tamto ściągnęłam natychmiast)[emoji23] Oczywiście, wariuję ze szczęścia że będziemy mieć dzidziusia, ale już się czuje jakbym w tej ciąży wieki chodziła i mam czasem dość... jeśli wiecie o co chodzi.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

] Oczywiście, wariuję ze szczęścia że będziemy mieć dzidziusia, ale już się czuje jakbym w tej ciąży wieki chodziła i mam czasem dość... jeśli wiecie o co chodzi.

obawiam się, że "czas olbrzymów" dopiero przed nami i jestem tym przerażona...

Mnie buzują hormony masakrycznie [emoji32] wydzieram się na ślubnego, ale w sumie trochę zasługuje, bo średnio się interesuje druga ciążą... W niczym nie pomaga, nie zapyta jak się czuję, a o organizowaniu wyprawki to w ogóle nie wspomni.. Wszystko sama, wszystko na mojej glowie- a jak sobie pomyślę że ogarniam dom,zakupy, małego tak samo jak przed ciążą, to się mi chce wyć bo jakoś nie czuję, żeby to był jakiś wyjątkowy stan. [emoji17] jest mi przykro... Dobrze, że nie mam gości w święta, bo ciężko by mi było wszystko samej przygotować, a poza tym nawet nie mam nastroju żeby kogoś gościć i udawać, że promienieję szczęściem. Sorki, musiałam się wyżalic.

Brzuch też mam coraz większy, do niczego się już nie mieszcze, a koszulki z krótkim rękawem póki co na wyjścia się nie nadają, bo za zimno. Ja nawet nie mam w czym w święta wystąpić bo z eleganckich rzeczy to zero. @Ewa.se jak jak Cie doskonale rozumiem [emoji3] przybij piątkę [emoji113]

A co do spania to mam podobnie, rano jeszcze rześka, brzuch jakby mniejszy więc działam, ale koło 16 popołudniu mega spadek energii i jestem flak. Obawiam się, że te 2 ostatnie miesiące będą się wlekły

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja też już się czuje tak ciężko trochę. Pamiętam jak w poprzedniej ciąży kupili mi pod choinkę dres. Cieszyłam się. Był koloru szarego taki przyjemny i zamszowy. Spodnie i dół. Jak się ubrałam to myślałam że się pokulam ze śmiechu. Wyglądałam w tym jak słoń, dosłownie. Teraz na codzień noszę czarne getry i mężowe czarne koszulki i jest ok. Jutro spróbuję się wcisnąć w sukienkę bo jedziemy do teściowej.

@Bea.K84 mój podobnie! Też jestem na niego zła bo tak jak na początku wydawał się przejęty tak teraz w ogóle nie wykazuje inicjatywy. O wszystko muszę się prosić, czasem mam wrażenie że tylko ja przejmuje się tą ciążą i że cały czas mu biadolę o tym co jeszcze trzeba zrobić i co jeszcze trzeba kupić, jak to będzie jak się mała urodzi i tak dalej... on tylko słucha i tyle. Wiem że faceci inaczej to wszystko przeżywają, ale wolałabym żeby trochę bardziej mi pokazał że się przejmuje i cieszy.

Mam z mężem to samo.... Nie zapyta co jeszcze potrzeba, wszystko sama organizuje i planuje. A do tego pomoc w domu jego zerowa... I wszystko muszę się prosić i wymuszac inaczej palcem nie kiwnie, a mnie to wnerwia bo powinien sam pomyśleć że mi pomóc potrzebna że miło by było jakby mi zrobił kolacje czy cokolwiek... A nie żebym ja mu śniadanie ie obiad kolacje pod nos. Wiem że go tak nauczyła mamusia a ja nie oduczylam ale kurde w ciąży jestem, jest mi trochę ciężej że wszystkim niż przed. A i potem będzie ciężko. To ja to będę miała dwójkę dzieci... Eh Te chłopy....

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie miałam bóli krzyżowych, ale mówią o nich, że to najgorsze ze wszystkiego! Wspólczuje! A co bylo u Ciebie po 17h wskazaniem do CC jednak?

Ja pamiętam, że mnie lekarka przy 8 cm pytala czy chce znieczulenie jednak, bo to ostatni moment.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Synek stracil tętno, ja zemdlałam i akcja była bardzo szybka.

Do góry