reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Mnie spanie bierze tak po obiadku i jak mam okazję to się prześpię. Najbardziej korzystna jest drzemka 20minutowa bo dłuższe spanie zamula. A od rana zazwyczaj mam więcej siły niż przed ciążą. Wstaje rano bez problemu. Wieczory są gorsze, sprzątać mi się niechce nic a nic :-D

reklama
A gdzie w końcu chcesz rodzić? Bo wcześniej mówiłaś że w Rybniku, nie?
Ja myślę o Żorach, ale nie mam nikogo kto tam rodził, ani kto tam pracuje..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Zabrze.
Poczytaj na gdzierodzic.
Moja doula tez poleca, zna wszystkie szpitale wokół i bardzo poleca.
Super atmosfera, super położne:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie spanie bierze tak po obiadku i jak mam okazję to się prześpię. Najbardziej korzystna jest drzemka 20minutowa bo dłuższe spanie zamula. A od rana zazwyczaj mam więcej siły niż przed ciążą. Wstaje rano bez problemu. Wieczory są gorsze, sprzątać mi się niechce nic a nic :-D
Ja mam tak samo. Rano jeszcze mam trochę energii, a potem spadek formy w dół :/ A tak ze 2-3 tygodnie temu myślałam, że ten etap mam za sobą i w końcu wróciły mi siły i zapał do robienia czegokolwiek. A tu lipa :/ Nie wiem, może jak przyjdzie w końcu prawdziwa wiosna i słońce będzie świecić od rana do nocy to nam się bardziej zachce :)

@mylenne ja jem chia już długo, strasznie lubię tą glutowatą konsystencję :) no a poza tym samo zdrowie. Na codzień dosypuje 2-3 łyżeczki do owsianki. Z deserów to bardzo lubię kakaowy pudding (chia+mleko+kakao gorzkie ew.+łyżka miodu).

Jak Wasze brzuszki dziewczyny? Ja mam wrażenie że mój rośnie z dnia na dzień, cieszy mnie ten brzusio ale już dość mocno przeszkadza. Zakładanie skarpetek-dramat. Jak on będzie w takim tempie rósł to już nawet w koszulki i bluzy tatuśka nie wejdę.

Ostatnio mam właśnie taką wewnętrzną potrzebę żeby się jakoś ogarnąć, wystroić, poczuć się kobieco. Sukienki i inne wiosenne rzeczy odpadają bo zimno okropnie ... wiec ostatnio dla ukochanego chciałam wskoczyć w sexi koszulę nocną. Poszłam i kupilam piękną białą koronkową koszulkę w lindexie, w rozmiarze jak dla słonia. Ale... jak się ubrałam i zobaczyłam się w lustrze to dziki śmiech mnie ogarnął bo zamiast brzemiennej bogini miłości jaką miałam zamiar zobaczyć, moim oczom ukazał się... wyłuzdany teletubiś. Potem oczywiście zaczęłam płakać (już w tatuśkowym t-shircie bo tamto ściągnęłam natychmiast)[emoji23] Oczywiście, wariuję ze szczęścia że będziemy mieć dzidziusia, ale już się czuje jakbym w tej ciąży wieki chodziła i mam czasem dość... jeśli wiecie o co chodzi.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

] Oczywiście, wariuję ze szczęścia że będziemy mieć dzidziusia, ale już się czuje jakbym w tej ciąży wieki chodziła i mam czasem dość... jeśli wiecie o co chodzi.

obawiam się, że "czas olbrzymów" dopiero przed nami i jestem tym przerażona...

Mnie buzują hormony masakrycznie [emoji32] wydzieram się na ślubnego, ale w sumie trochę zasługuje, bo średnio się interesuje druga ciążą... W niczym nie pomaga, nie zapyta jak się czuję, a o organizowaniu wyprawki to w ogóle nie wspomni.. Wszystko sama, wszystko na mojej glowie- a jak sobie pomyślę że ogarniam dom,zakupy, małego tak samo jak przed ciążą, to się mi chce wyć bo jakoś nie czuję, żeby to był jakiś wyjątkowy stan. [emoji17] jest mi przykro... Dobrze, że nie mam gości w święta, bo ciężko by mi było wszystko samej przygotować, a poza tym nawet nie mam nastroju żeby kogoś gościć i udawać, że promienieję szczęściem. Sorki, musiałam się wyżalic.

Brzuch też mam coraz większy, do niczego się już nie mieszcze, a koszulki z krótkim rękawem póki co na wyjścia się nie nadają, bo za zimno. Ja nawet nie mam w czym w święta wystąpić bo z eleganckich rzeczy to zero. @Ewa.se jak jak Cie doskonale rozumiem [emoji3] przybij piątkę [emoji113]

A co do spania to mam podobnie, rano jeszcze rześka, brzuch jakby mniejszy więc działam, ale koło 16 popołudniu mega spadek energii i jestem flak. Obawiam się, że te 2 ostatnie miesiące będą się wlekły

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja też już się czuje tak ciężko trochę. Pamiętam jak w poprzedniej ciąży kupili mi pod choinkę dres. Cieszyłam się. Był koloru szarego taki przyjemny i zamszowy. Spodnie i dół. Jak się ubrałam to myślałam że się pokulam ze śmiechu. Wyglądałam w tym jak słoń, dosłownie. Teraz na codzień noszę czarne getry i mężowe czarne koszulki i jest ok. Jutro spróbuję się wcisnąć w sukienkę bo jedziemy do teściowej.

@Bea.K84 mój podobnie! Też jestem na niego zła bo tak jak na początku wydawał się przejęty tak teraz w ogóle nie wykazuje inicjatywy. O wszystko muszę się prosić, czasem mam wrażenie że tylko ja przejmuje się tą ciążą i że cały czas mu biadolę o tym co jeszcze trzeba zrobić i co jeszcze trzeba kupić, jak to będzie jak się mała urodzi i tak dalej... on tylko słucha i tyle. Wiem że faceci inaczej to wszystko przeżywają, ale wolałabym żeby trochę bardziej mi pokazał że się przejmuje i cieszy.

Mam z mężem to samo.... Nie zapyta co jeszcze potrzeba, wszystko sama organizuje i planuje. A do tego pomoc w domu jego zerowa... I wszystko muszę się prosić i wymuszac inaczej palcem nie kiwnie, a mnie to wnerwia bo powinien sam pomyśleć że mi pomóc potrzebna że miło by było jakby mi zrobił kolacje czy cokolwiek... A nie żebym ja mu śniadanie ie obiad kolacje pod nos. Wiem że go tak nauczyła mamusia a ja nie oduczylam ale kurde w ciąży jestem, jest mi trochę ciężej że wszystkim niż przed. A i potem będzie ciężko. To ja to będę miała dwójkę dzieci... Eh Te chłopy....

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie miałam bóli krzyżowych, ale mówią o nich, że to najgorsze ze wszystkiego! Wspólczuje! A co bylo u Ciebie po 17h wskazaniem do CC jednak?

Ja pamiętam, że mnie lekarka przy 8 cm pytala czy chce znieczulenie jednak, bo to ostatni moment.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Synek stracil tętno, ja zemdlałam i akcja była bardzo szybka.

Do góry