reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Też słyszałam, że witaminy spowodują że dziecko będzie duże ale tu znowu moje koleżanki brały witaminki i wszystkie dzieciaczki urodziły się w okolicach 3,5 kg. Ja witaminy biorę bo uważam że nie dostarczam w diecie wszystkich potrzebnych składników.

U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia , więc nie ma tematu w ogóle :p Dobrze że wiem to odrazu i nie mam jakiejś nadziei że a nóż dostanę :p

Dziewczyny jecie nasiona chia? Wczoraj kupiłam pierwszy raz i zrobiłam ten pudding z jogurtu naturalnego dodałam sobie dziś banana i tak no sama nie wiem. Może macie jakieś sprawdzone pomysły?

Aliexpress rządzi , dziś przyszła zawieszka do wózeczka czy czegoś dla Natalki :) Gra grzechocze i naprawde fajnie się prezentuje.
29829908_1798132523540924_190461946_o.jpg

Załączniki

• 29829908_1798132523540924_190461946_o.jpg
    29829908_1798132523540924_190461946_o.jpg
    702,5 KB · Wyświetleń: 331
reklama
Dziewczyny czy któraś z Was ma złe wyniki badań? Ja już 3ci miesiąc biorę żelazo do tego witaminy i soki świeżo wyciskane na bazie buraków a hemoglobina nawet nie ruszyła. W tym miesiącu skoczyły mi jeszcze leukocyty:/ już nie wiem co robić żeby wyniki się poprawiły

Dziewczyny czy któraś z Was ma złe wyniki badań? Ja już 3ci miesiąc biorę żelazo do tego witaminy i soki świeżo wyciskane na bazie buraków a hemoglobina nawet nie ruszyła. W tym miesiącu skoczyły mi jeszcze leukocyty:/ już nie wiem co robić żeby wyniki się poprawiły
Podniesione leukocyty są w ciązy normą a nie anomalią.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Hmmm właśnie się zastanawiam czy w Polsce pójście do porodu z taką świadomością ma sens. Ile słyszałam historii, nawet na szkole rodzenia, o tym, że pacjentka prosi o zzo a położna na to 'a po co pani? A jakie są komplikacje? Wymieni mi?'... A i tak finalnie znieczulenia nie dostała. Oczywiście, rozumiem, że są sytuacje, kiedy znieczulenie nie jest możliwe, ale często niestety słyszy się historie, gdzie odmowa nie jest wytłumaczona, tylko nie bo nie, inne rodziły to ty też masz :/

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego jade do sprawdzonego szpitala i bede miała doule obok żeby za tym znieczuleniem latała[emoji16]
Gdybym jechała do swojego szpitala to na bank bym coś takiego usłyszała:/ ale jade gdzie indziej i jestem spokojna.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A mnie gin wczoraj przepisał żelazo tak w sumie bez powodu bo wyniki mam dobre, powiedział „a damy żelazo bo dzieciaczek może wysysać z Pani” i tyle w sumie. Co o tym sądzicie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Jak tam przed świętami? Ja miałam ostatnio niesamowicie bolesny skurcz łydki, jak nigdy w życiu. Aż się wystraszyłam. Okien nie umyłam..nic mi się nie chce. Z dziećmi trochę pomalowaliśmy. Zrobiliśmy takie płaskie jajka z masy solnej do powieszenia. A jak już farbki były rozwalone to pomalowali mi brzuch w wielką pisankę. Mam trochę zdjęć ale dzieci robiły więc jakoś masakryczna. Ale zawsze jakaś pamiątka :)
pixlr_20180330170540224.jpg

Załączniki

• pixlr_20180330170540224.jpg
    pixlr_20180330170540224.jpg
    65,2 KB · Wyświetleń: 134
U mnie hemoglobina ok, ogólnie wszystkie wyniki w normie, ciśnienie nawet za niskie, a nogi jak balony! Palce w stopach mam jak rozgotowane parówki, z tyłu jak stoję to nie widać gdzie mam kostki :no: to aż boli przy chodzeniu, czuję się jakby mi te nogi ktoś napompował. Leżenie z nogami do góry niezbyt pomaga, po nocy też lepiej nie jest :/

Witajcie dziewczyny czy któras z Was w tym trzecim trymestrze również odczuwa tak duże zmeczenie, rozkojarzenie nie mówiąc o senności ? Bo ja się czuję przez to jakbym była w pierwszym trymestrze gdzie hormony zaczynają szaleć

reklama
Dlatego jade do sprawdzonego szpitala i bede miała doule obok żeby za tym znieczuleniem latała[emoji16]
Gdybym jechała do swojego szpitala to na bank bym coś takiego usłyszała:/ ale jade gdzie indziej i jestem spokojna.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A gdzie w końcu chcesz rodzić? Bo wcześniej mówiłaś że w Rybniku, nie?
Ja myślę o Żorach, ale nie mam nikogo kto tam rodził, ani kto tam pracuje..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry