reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Poki możesz to ściągnij bo po porodzie jest mega spuchnięte ciało. Ja już chodzę bez pierścionków ubieram od święta:)

A ja mam pytanie z innej beczki: czy któraś z Was zauważyła że ma jakieś wypryski na twarzy? Ja od wczoraj wyglądam jakbym dojrzewała cały czas mi coś nowego wychodzi:/
Ja nie mam wyprysków, ale pękają mi naczynka w ciąży :/ W różnych miejscach - na twarzy, rękach, ramionach.. Nie wiem, co lepsze, co gorsze..

reklama
Powiedzcie mi dziewczyny macie też problem ze ściągnięciem obrączki/pierścionka? Kurde mnie od tygodnia gdzieś spuchly paluchy i mam z tym problem [emoji39] zastanawiam się czy w ogóle ja ściągnąć do porodu i włożyć jak się unormuje stan wody w organizmie?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
O tak. Ja to już od początku II trym ściągam codziennie na noc - tak na początku chyba profilaktycznie, a od kilkunastu dni nie noszę obrączki również w dzień, po tym jak wróciłam któregoś dnia ze spaceru i miałam ogromne problemy, żeby ściągnąć. Wolę teraz nie nosić niż "narażać" się na interwencję strażaków hehe :) Choć przyznam, że czuję się bez niej jakoś tak "łyso".

My w tym roku na razie nie myślimy o wakacjach - to będzie nasze pierwsze dziecko, więc zobaczymy jak to będzie :) może na weekend uda nam się wyskoczyć, np. nad morze :) natomiast planujemy z mężem w przyszłym roku w maju polecieć na wakacje jeszcze przed moim powrotem do pracy i może uda nam się jak co roku w okresie sylwestrowym pojechać w góry, oby :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny pozwoliłam sobie jeszcze raz napisać.
Mam do sprzedania sporo ubranek w atrakcyjnych cenach. Ceny są sporo niższe niż rynkowe, ale w razie czego możemy się dogadać. Ubranka są nowe, zostały jedynie wyprane. Rozmiary od 50 do 74.

Ubranka są pogrupowane w zestawy, ale proszę się tym nie sugerować, mogę sprzedać również na sztuki to co kogoś zainteresuje, w razie czego zmienię aukcję. Im więcej rzeczy by zostałoby kupionych tym niższą cenę jestem w stanie zaproponować. Zależy mi na sprzedaży więc na pewno się dogadamy. Sprzedaję też m. in. kocyki, butelkę, pozytywkę a' la Szumiś itd. Zapraszam
usmiech.gif

Link do: Przedmioty użytkownika zulti - Allegro.pl

Załączniki

• hmprod (1).jpg
    hmprod (1).jpg
    180 KB · Wyświetleń: 72
  • IMG_20180305_160640.jpg
    IMG_20180305_160640.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20180305_162123.jpg
    IMG_20180305_162123.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 73
  • IMG_20180305_162208.jpg
    IMG_20180305_162208.jpg
    81 KB · Wyświetleń: 82
  • pinokio-happy-day-body-rozpinane-z-dlugim-rekawem-trojkaty-76889-c8a4f985.jpg
    pinokio-happy-day-body-rozpinane-z-dlugim-rekawem-trojkaty-76889-c8a4f985.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 78
  • pinokio-happy-day-ogrodniczki-czarne-76943-e49cbe1c.jpg
    pinokio-happy-day-ogrodniczki-czarne-76943-e49cbe1c.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 90
  • pinokio-north-kombinezon-ecru-77001-c0ef7ada.jpg
    pinokio-north-kombinezon-ecru-77001-c0ef7ada.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 86
  • pinokio-north-pajac-niebieski-77007-3d48a9c3.jpg
    pinokio-north-pajac-niebieski-77007-3d48a9c3.jpg
    63,7 KB · Wyświetleń: 82
  • 1.jpg
    1.jpg
    119,2 KB · Wyświetleń: 80
  • hmprod.jpg
    hmprod.jpg
    55,7 KB · Wyświetleń: 68
Powiedzcie mi dziewczyny macie też problem ze ściągnięciem obrączki/pierścionka? Kurde mnie od tygodnia gdzieś spuchly paluchy i mam z tym problem [emoji39] zastanawiam się czy w ogóle ja ściągnąć do porodu i włożyć jak się unormuje stan wody w organizmie?

Ja na razie noszę, ale na poród zostawię w domu ;) tak nam radziła położna na szkole rodzenia, że palce w czasie porodu mogą spuchnąć, więc trzeba zdjąć przed, żeby nie trzeba było rozcinać, a najlepiej to nie brać wcale ze sobą takich cennych rzeczy, bo złodzieje po szpitalach krążą

Dziewczyny, najlepszego dla nas! I obyśmy miały szybkie, bezproblemowe porody i grzeczne dzieci, nie mówiąc o mężach ;)
Hm, no właśnie u nas jest problem z jazdą nocną, bo oboje za tym nie przepadamy. Ja mogę wypić 3 kawy, 2 energetyki, a i tak po chwili oczy mi się kleją.. Więc jazda nocna jest w moim przypadku dużym ryzykiem i unikam jej - jak do tej pory skutecznie, bo tylko raz jechaliśmy nocą nad Bałtyk jak Pola miała 2 latka. Nie wiem, chciałabym gdzieś się w końcu wyrwać i odpocząć, bo prawdziwych wakacji nie mieliśmy od 3 lat, a wcześniej co roku jeździliśmy w jakieś fajne miejsca za granicę, gdzie pogoda gwarantowana, morze, plaża i pluskanie się w basenie dawało mi energii na następny rok.. Teraz mi tego strasznie brakuje. No, ale poczekamy chyba do porodu, zobaczymy jaki model nam się trafi i może wtedy podejmiemy decyzję, czy idziemy na całość i jedziemy do Chorwacji, czy pojedziemy gdziekolwiek w Polskę, byle zmienić klimat i troszkę odsapnąć od codzienności.
No to jest dobre rozwiązanie - bo egzemplarz egzemplarzowi nierówny ;) U nas też całe plany pierają się na założeniu, że Dusia będzie choć troszkę podobna do Stasia :D
A w samej Chorwacji to takich maluchów jest cała masa - w zeszłym roku (no jeszcze nie byłam w ciąży, ale starania już były, więc siłą rzeczy rozglądałam się za małymi dzieciaczkami ;)) to w naszej okolicy było chyba z 6-7 takich maluszków max pół roku - jeden to wyglądał jak noworodek ;)
Jazda w nocy na pewno ułatwia sprawę, ale też nic na siłę, bo bezpieczeństwo ponad wszystkim - moja mama też woli jechać w godzinach wieczornych i potem rannych, bo w nocy mówi, że i tak czuje że usypia - więc w ich aucie w nocy zmienia się mój brat z tatą :)

Co do palców to ja od około tygodnia mam tak mega spuchnięte, że nie miałabym opcji nosić obrączki (ale nie mam tego problemu, bo od 6 lat nie noszę - w pracy i tak muszę zdejmować i kilka razy bym prawie zgubiła, więc ostatecznie przestałam ją nosić). Nawet jak zginam palce to czuję jak skóra mi się napina :(

ja już chyba od miesiąca nie noszę, bo był problem ze ściągnięciem wieczorem...

reklama
A u mnie obrączka lata po palcu :eek: pewnie przez te ciągle wymarznięte dłonie. Domyślam się, że jak się zrobi ciepło to ta sytuacja się zmieni no i przed porodem na pewno ściągnę. U mnie ta woda to się chyba w tyłku i na udach zatrzymuje :frown:

Do góry