reklama
Ewa.se
Fanka BB :)
Ciasto szpinakowe?! [emoji7] Brzmi bardzo po mojemu, a nigdy nie robiłam! Przepis?Mmmm lubię takie wynalazki, marchewkowe jadłam w wielu postaciach..
I często robię ciasto szpinakowe. Absolutny hit.[emoji4]
A we Władysławowie jest fajna eko kawiarnia i mieli tam zawsze takie ciasta jak szpinakowe, marchewkowe, babeczki pokrzywkowe...[emoji7]
Ja dziś na śniadanie dostałam placki owsiane z bananem, jogurtem i borówkami. O matko jakie to było dobre! A jakie zdrowe, i szybkie! [emoji173] no i ta duma kiedy największy fan bekonu, z własnej nieprzymuszonej woli robi Ci śniadanie z przepisu Lewandowskiej, i jeszcze paluchy oblizuje! Jest nadzieja że po tylu latach związku zmienię mu nawyki żywieniowe [emoji2]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
AgaRS90
Broń Panie Boże.hej dziewczyny czy ktoraś z was pali w ciazy ? ;/
Rzuciłam ponad 2 lata temu (30 czerwca będą 3 lata) ale pewnie gdybym zaszła 2 ciążę paląc jeszcze rzuciłabym na szlag.
Didi, cytujac moje slowa zwroc uwage, ze napisałam o kategorii pytania a nie o osadzie osoby jej zadającej.
Jezeli uzycie przeklenstwa tak Was poruszylo - przepraszam. Tylko za to. Nie chciałam, zebyscie poczuly sie niekomfortowo.
Ja mam swoje zdanie o palących w ciąży. Bardzo skrajne. Stąd przez wrazliwosc Waszą nie wypowiem.
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Jezeli uzycie przeklenstwa tak Was poruszylo - przepraszam. Tylko za to. Nie chciałam, zebyscie poczuly sie niekomfortowo.
Ja mam swoje zdanie o palących w ciąży. Bardzo skrajne. Stąd przez wrazliwosc Waszą nie wypowiem.
Z dużym prawdopodobieństwem tak właśnie było, ale zadając takie pytanie na forum dla ciężarnych dobrze byłoby napisać krótkie uzasadnienie. Pewnie tematu w ogóle by nie było. I nie było tutaj hejtu skierowanego konkretnie w stronę autorki, ale w stronę takiej postawy ogólnieHejty jak zawsze zero odpowiedzi a może szukała wsparcia w rzuceniu? może szukała porady myslcie kobiety.
Ewa.se moja córka urodziła sie z niską masą w 37 tc i neonatolog zaleciła kangurowanie, jako formę "dogrzania" dziecka, tak aby ten okres intensywnego kangurowania - wlasnie w formie spania na nas czy przytulania, byl utrzymany minimum do czasu, w ktorym dziecko powinno przyjsc na swiat. A jezeli jest mozliwosc to jak najdluzej sie da, bo to tylko z benefitem dla dziecka.
Mowila, zeby puscic mimo uszu rady typu: "nie rob tak bo sie tylko tak nauczy spac" - bo tak spalo przez ostatnie miesiace i to dla niego jest wlasnie naturalne i znane.
A co do tego kiedy to jest zalecenie lekarza - to to jest raczej sugestia i rada. Kangurowanie na pewno pomaga w sytuacjach z wczesniakami i jest bardzo wazne.
Mowila, zeby puscic mimo uszu rady typu: "nie rob tak bo sie tylko tak nauczy spac" - bo tak spalo przez ostatnie miesiace i to dla niego jest wlasnie naturalne i znane.
A co do tego kiedy to jest zalecenie lekarza - to to jest raczej sugestia i rada. Kangurowanie na pewno pomaga w sytuacjach z wczesniakami i jest bardzo wazne.
KikaRika
Moderatorka
Wpisz w wyszukiwarkę leśny mech. Na górę przychodzi masa z serka mascarpone, pokruszonego tego ciasta i owoce typu granat, maliny, borówki, na co jest sezon..Ciasto szpinakowe?! [emoji7] Brzmi bardzo po mojemu, a nigdy nie robiłam! Przepis?
Ja dziś na śniadanie dostałam placki owsiane z bananem, jogurtem i borówkami. O matko jakie to było dobre! A jakie zdrowe, i szybkie! [emoji173] no i ta duma kiedy największy fan bekonu, z własnej nieprzymuszonej woli robi Ci śniadanie z przepisu Lewandowskiej, i jeszcze paluchy oblizuje! Jest nadzieja że po tylu latach związku zmienię mu nawyki żywieniowe [emoji2]
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Mogę później poszukać przepisu..
Edit;
AgaRS90
To moja mama "dzieki Ci żadnego kłucia w kręgosłup jeszcze Cie sparaliżują i co bedzie?"[emoji16] no brak wiedzy niestety i wyobraźnia potem człowieka nakręcaJak siedzę w domu i się nudzę to mi się chce, ale złudzeń nie mam że to ma sens
Tak jak wkurzają mnie pacjenci opowiadający jak to "znają osobiście" dwie osoby co po znieczuleniu "do kręgosłupa" są spraliżowane (statystycznie niemożliweto mimo wszystko staram się im wytłumaczyć na czym to znieczulenia polega, bo może choć jedna osoba nie będzie powielała urban legends
Mnie to nie przekonuje - 4 choroby autoimmunologiczne pojawiające się nagle i brak diagnostyki immunologicznej - przepraszan, ale wierzyć się nie chce. Przyczyn chorób z autoagresji jest multum: przez zakażenia wirusowe, bakteryjne, ciążę, genetykę, narażenie na substancje szkodliwe, toksyny, nowotwory, płeć, rasę, czynniki środowiskowe (możnaby wymieniać), ale młoda osoba "nagle zapada" na 4 z +/- 100 znanych chorób z autoagresji i bez diagnostyki stawia się diagnozę, że to przez szczepionkę? No nie ma to rąk ani nóg. Żeby była jasność - ja nie mówię i nigdy nie mówiłam, że nie może być powikłań po szczepieniach - bo oczywiście mogą być, ale statystyka: ilość osób uratowanych dzięki szczepieniom do ilości zdarzeń nieporządanych jasno wskazuje, że powinno się szczepić.
A na pytanie: "Dlaczego można dostać szczepienie na grypę za darmo, a zdrowe jedzenie itd jest takie drogie?" jest prosta odpowiedź bez żadnych teorii spiskowych: takie kraje jak USA liczą co się opłaca, a co nie (w kwestiach medycznych mają jasne dane ze szpitali jakie są koszty)- jeśli leczenie grypy i powikłań (plus ewentualne utrzymanie obywatela na świadczeniach, bo nie jest w stanie pracować) pochłania X $, a zaszczepienie Y $ i X>Y to po prostu opłaca się dać pieniądze na szczepionki.
Wybaczcie moj sceptyzm i niewiarę z gory za to co ponizej. Oraz moją szczerosc.Z dużym prawdopodobieństwem tak właśnie było, ale zadając takie pytanie na forum dla ciężarnych dobrze byłoby napisać krótkie uzasadnienie. Pewnie tematu w ogóle by nie było. I nie było tutaj hejtu skierowanego konkretnie w stronę autorki, ale w stronę takiej postawy ogólnie
Raczej szukała kogos kto jej powie: "Tak, ja pale i to OK" albo "Znam kogos kto palil i dziecko bylo zdrowe!".
Zadajac takie pytanie raczej ma sie swiadomosc konsekwencji palenia w ciazy i szuka sie bratniej duszy, ktora w tym osadzie wylamie sie i da poczucie bezpieczenstwa.
reklama
AgaRS90
W punktjako była i wieloletnia palaczka to Wam powiem, że nic nie usprawiedliwia palenia w ciąży i nie powinno być żadnego społecznego przyzwolenia na to! może Jasmina zareaagowała przesadnie, ale mnie też wkurza widok babeczki w ciąży z fajką lub idącej z wózkiem, a w drugiej ręce fajka. dla mnie dramat
sama rzucałam przed zajściem w każdą ciążę, bo tak się po prostu robi jak się odpowiedzialnie podchodzi do tematu i tyle.
Podziel się: