reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

W Szwecji. Ja tego po prostu nie rozumiem... Co ja mam powiedzieć szefowi? Poza tym, on może mnie każdej chwili zwolnić, póki co nie miał powodu ale teraz? Eh. Mam się 'ścisnąć pasem i jeść Paracetamol, to powinno pomoc'

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Współczuję..

reklama
Jakaś masakra! nie rozumiem takiego podejścia, przecież to w niczym nie pomoże, praca przy ściśniętym brzuchu na lekach! Byłaś u internisty czy ginekologa? Spróbuj może do innego lekarza
Za 2 tyg mam wizytę u fizjoterapeuty i lekarza ginekologa, razem mają zdecydować czy jestem na tyle 'chora' żeby dostać 50%zasiłku (bo na 100% nie ma szans). Jeśli nawet ich wybłagam (co i tak już jest żałosne, bo mi się to NALEŻY) odpowiednik polskiego ZUSu może odrzucić wniosek i tak czy inaczej zasiłku nie przyznać. Położna mnie ostrzegła że zdarza się to bardzo często. Jakiś dramat.

W Szwecji. Ja tego po prostu nie rozumiem... Co ja mam powiedzieć szefowi? Poza tym, on może mnie każdej chwili zwolnić, póki co nie miał powodu ale teraz? Eh. Mam się 'ścisnąć pasem i jeść Paracetamol, to powinno pomoc'

A nie ma u Was takiej "ochrony" jak w PL, że kobiety w ciąży nie wolno zwolnić? Kurcze, nie chce mi się wierzyć, że gdzieś mogą być aż TAK chore przepisy, że kobieta w ciąży musi pracować pomimo złego samopoczucia i różnego rodzaju boleści :/ A Paracetamolu przecież nie będziesz "jadła" codziennie!
Może faktycznie idź do innego lekarza, może lekarz-kobieta bardziej zrozumie sytuację?

Link do: Kosmetyki na rozstępy | Sroka o.... :)
Jest tam ten Twoj z b dobra opinia:)
Przerazila mnie ta mustela! Taka kasa a takie g... tragedia.

9ewnqqmznpxcwjj5.png
A potem chyba zainwestuje w to
Wybaczcie za spam ale była o tym mowa i moze któraś tez skorzysta:)
Link do: Analiza: Nacomi Pregnant Care | Sroka o....

9ewnqqmznpxcwjj5.png

To samo w Holandii, ciąża to nie choroba i najlepiej pracować do ostatniego dnia przed porodem :/ paracetamol na wszystko. Jak człowiek jest umierający to wtedy może się zgłosić do lekarza...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

w UK też kobieta w ciąży nie jest chroniona, można ją zwolnić i raczej nie ma zwolnień w ciąży, można wybłagać u rodzinnego max 2 tygodnie, ale to rzadkość. Babki pracują najczęściej do końca 8-go miesiąca, a potem rozpoczynają urlop macierzyński (który też niej jest 100% płatny jak u nas)
także dziewczyny nie narzekać, u nas ciężarne mają dużo lepiej!

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dzięki, zasięgałam opinii koleżanek, które były w ciąży i chwaliły sobie :) Chociaż ja szczerze mówiąc smaruję się na zasadzie „zrobiłam co mogłam”, bo wydaje mi się, że tu uwarunkowania genetyczne decydują o tym, czy rozstępy się pojawią- w moim przypadku NIESTETY :(

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Hm, wynika z tego, że w sumie najlepszy jest krem Rossmanowski... Ja mam ziaję, która została niestety kiepsko oceniona, tyle że mam w innym opakowaniu.. Sprawdzę w domu, czy za zmianą opakowania nie poszła może zmiana składu ;) Jeśli nie to chyba kupię ten z Rossmana, a Ziajka pójdzie w odstawkę..

A nie ma u Was takiej "ochrony" jak w PL, że kobiety w ciąży nie wolno zwolnić? Kurcze, nie chce mi się wierzyć, że gdzieś mogą być aż TAK chore przepisy, że kobieta w ciąży musi pracować pomimo złego samopoczucia i różnego rodzaju boleści :/ A Paracetamolu przecież nie będziesz "jadła" codziennie!
Może faktycznie idź do innego lekarza, może lekarz-kobieta bardziej zrozumie sytuację?
Nie ma. Pracodawca nie może zwolnić z POWODU ciąży, ale redukcja etatu, jak najbardziej.

Poczekam do tego 14. Tu już na prawdę nie chodzi o pieniądze, bo nie umrzemy z głodu, tylko o sam fakt w jaki sposób mnie potraktowano. I tutaj zasiłek rodzicielski rozliczają na podstawie rocznego dochodu, więc jeżeli teraz przez kilka miesięcy nie będę miała dochodu to mój zasiłek będzie śmieszny. A jak dzidzia przyjdzie na świat to lepiej jakby nam kasy nie brakowało... eh. Za dużo stresu, stanowczo.

@AgaRS90 Przerażające są te składy kosmeyków [emoji44][emoji19]Trza się doedukować.

reklama
Hm, wynika z tego, że w sumie najlepszy jest krem Rossmanowski... Ja mam ziaję, która została niestety kiepsko oceniona, tyle że mam w innym opakowaniu.. Sprawdzę w domu, czy za zmianą opakowania nie poszła może zmiana składu ;) Jeśli nie to chyba kupię ten z Rossmana, a Ziajka pójdzie w odstawkę..
Rossmann wogole w większości kosmetyków ma fajny skład, szczególne tych dla dzieci, a Ziaja to przeważnie średnie..
Śledzę blok sroki odkąd byłam w ciąży z córką, czyli już jakoś 4kata, uwielbiam ją :)

Do góry