reklama
To samo w Holandii, ciąża to nie choroba i najlepiej pracować do ostatniego dnia przed porodem :/ paracetamol na wszystko. Jak człowiek jest umierający to wtedy może się zgłosić do lekarza...
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
I w Niemczech tez nie jest innaczej.
Ja rowniez nie dostalam zwolnienia bo ciaza to nie choroba.
Do tego moj pracodawca mnie zwolnil i przez to ze ja go nie poinformowałam pisemnie to mial do tego prawo.
A teraz taka nowinka. Wyslalam swojemu adwokatowi rozmowe z moim pracodawca, jak wyszlam od lekarza i mowilam ze moge byc w ciazy i ze mam to u ginekologa potwierdzić.
A ten wyslal ta rozmowe do adwokata mojego pracodawcy. A teraz pracodawca grozi mi rozprawa w sadzie i ze bede miec problemy bo nagralam rozmowe bez poinformowania.
I jak tu sie nie stresowac
AgaRS90
Fanka BB :)
To jest po prostu straszne .. współczuję Wam dziewczyny serio ;/I w Niemczech tez nie jest innaczej.
Ja rowniez nie dostalam zwolnienia bo ciaza to nie choroba.
Do tego moj pracodawca mnie zwolnil i przez to ze ja go nie poinformowałam pisemnie to mial do tego prawo.
A teraz taka nowinka. Wyslalam swojemu adwokatowi rozmowe z moim pracodawca, jak wyszlam od lekarza i mowilam ze moge byc w ciazy i ze mam to u ginekologa potwierdzić.
A ten wyslal ta rozmowe do adwokata mojego pracodawcy. A teraz pracodawca grozi mi rozprawa w sadzie i ze bede miec problemy bo nagralam rozmowe bez poinformowania.
I jak tu sie nie stresowac
Ja malowalam włosy w grudniu nic nie było. Jedynie zapach farby mnie drażnil ale jest prawdopodobienstwo ze na skutek hormonów farba moze uczulic. Dlatego warto zrobić próbę uczuleniowa. To w zasadzie zalecaneDziewczyny a jak to jest z farbowaniem włosów w ciąży? Wolno czy nie? Zapisałam się ponad 3 tygodnie temu na ombre i stale mam wątpliwości
Zajdz i powiedz ze strasznie boli cie miednica że az noga nie dasz rady ruszać. Powymyslaj trochęAleż się wściekłam po mojej ostatniej dniowce w pracy stwierdziłam że nie ma opcji żebym dłużej pracowała, więc dziś poszłam do lekarza, powiedziałam mu o bólach i poprosiłam o zwolnienie i wiecie co? Nie dostałam. Bo zwolnienie i zasiłek chorobowy przysługuje w przypadku choroby. A ani ciąża ani ból nie są chorobą. Więc albo mam pracować, albo siedzieć w domu ale bez zasiłku. Kurde, płacimy prawie najwyższe w Europie podatki... na co? Poczułam się tam jak symulantka, potraktowano mnie jak naciągaczkę... Oczywiscie po wyjściu z gabinetu w płacz. Nie wiem co robić teraz☹☹☹
Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli redukcja to wtedy nie mogą nikogo na jej miejsce zatrudnić. Opcjonalnie dyscyplinarka o ile w tamtym prawie tak jestNie ma. Pracodawca nie może zwolnić z POWODU ciąży, ale redukcja etatu, jak najbardziej.
Poczekam do tego 14. Tu już na prawdę nie chodzi o pieniądze, bo nie umrzemy z głodu, tylko o sam fakt w jaki sposób mnie potraktowano. I tutaj zasiłek rodzicielski rozliczają na podstawie rocznego dochodu, więc jeżeli teraz przez kilka miesięcy nie będę miała dochodu to mój zasiłek będzie śmieszny. A jak dzidzia przyjdzie na świat to lepiej jakby nam kasy nie brakowało... eh. Za dużo stresu, stanowczo.
@AgaRS90 Przerażające są te składy kosmeyków [emoji44][emoji19]Trza się doedukować.
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
AgaRS90
Ja też bym szla i nawymyslala... gorzej jeśli Cie poloza na oddziale:/Ja malowalam włosy w grudniu nic nie było. Jedynie zapach farby mnie drażnil ale jest prawdopodobienstwo ze na skutek hormonów farba moze uczulic. Dlatego warto zrobić próbę uczuleniowa. To w zasadzie zalecane
Zajdz i powiedz ze strasznie boli cie miednica że az noga nie dasz rady ruszać. Powymyslaj trochę
Jeśli redukcja to wtedy nie mogą nikogo na jej miejsce zatrudnić. Opcjonalnie dyscyplinarka o ile w tamtym prawie tak jest
Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ewa.se
Właśnie taki mam plan tego 14. Trochę powyolbżymiam jeżeli prawda nie wystarczyła. Choć póki co cokolwiek się nie działo to słyszałam że to normalne. Więc mnie tu już nic nie zdziwi.Ja też bym szla i nawymyslala... gorzej jeśli Cie poloza na oddziale:/
lap_ciuch
Z takich blogów, które mnie się dobrze czyta (w sensie, że ciekawych rzeczy się można dowiedzieć) to:Właśnie a propos blogów dla mam.
Co polecacie do poczytania o sprawach ciążowo-rodzicielskich?
mamaginekolog
MAMAlife
Mamoholiczka
srokao
KiedyMamaNieŚpi
to tak na szybko mi przyszły do głowy; ale na pewno jest wiele, których nie odkryłam
a tak z innej beczki, jecie w ciąży jakieś azjatyckie dania? Jest tydzień azjatycki w lidlu i tak mnie strasznie korci, żeby coś sobie zakupić i smacznie zjeść
Ja przed ciaza jadlam a teraz mnie odrzuca
reklama
myllenne
@lap_ciuch ja bym zjadła coś azjatyckiego nic nie jadłam w ciąży więc w sumie już dawno nic takiego nie było.... muszę to nadrobić
Byłam w rossmanie i pierwszy raz zdarzyło się , że zostałam wpuszczona bez kolejki do kasy - szczerze się wzruszyłam..... haha. Miałam za grosz oliwkę przeciw rozstępom więc teraz będę jej używać a tam w składzie jest olejek kokosowy i makadamia
A ja dziś byłam w second handzie i takie łupy dla dzidzi
Byłam w rossmanie i pierwszy raz zdarzyło się , że zostałam wpuszczona bez kolejki do kasy - szczerze się wzruszyłam..... haha. Miałam za grosz oliwkę przeciw rozstępom więc teraz będę jej używać a tam w składzie jest olejek kokosowy i makadamia
A ja dziś byłam w second handzie i takie łupy dla dzidzi
Załączniki
Podziel się: