reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A ja mam tak spuchniete, dretwiejace dlonie, ze tragedia... palce mam jak serdelki [emoji12] [emoji35]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
U nas wszystko pięknie. Ale pierwsza doba na ogół taka jest. Dzidziuś odsypia poród. Zabawa zaczyna się od 2 (dostrzega ze jadnak juz nie w brzuchu , 3 nawał mleczny). Tak więc wszystko przed nami.

Poprosiłam męża o kupno pieluszek 0, bo te 1 są mega wielkie na Zosię i trzeba przy tym pępuszku zawijać je kilometr. Wiec moze te mniejsze chociaż na czas gojenia się pępek bedą lepsze.
My zostajemy w szpitalu do jutro chyba - taki termin standardowy - jeśli nic nie wyjdzie w badaniach. Zdecydowaliśmy ze jednak nie przyspieszamy. Mamy obstawę w domu do pomocy. Synek jeszcze nie tęskni aż tak okrutnie. A tenczas tutaj to jedyny czas kiedy mogę spędzić sam na sam z Zosią i jej się trochę pouczyć.

Owocnych skurczy dla pozostałych życzę.

Dzień dobry!
Miałam słabą nockę,bo ciągle się budziłam-niekoniecznie na siku...i teraz mnie głowa boli :oo:

Dzisiaj mam pierwszy termin z OM(ten nieważny ;)) ale do dzisiaj mam zwolnienie także wieczorkiem na KTG i zobaczymy jak zapatrują się na mój termin z usg ;)
Miłego dnia!

Dzień dobry!
Miałam słabą nockę,bo ciągle się budziłam-niekoniecznie na siku...i teraz mnie głowa boli :oo:

Dzisiaj mam pierwszy termin z OM(ten nieważny ;)) ale do dzisiaj mam zwolnienie także wieczorkiem na KTG i zobaczymy jak zapatrują się na mój termin z usg ;)
Miłego dnia!

Daj znać co Ci poowiedza i czy będą się zapatrywac na to tak jak u mnie

Ja ogarniam dom bo jutro rano mam sie zgłosić do szpitala a w poniedziałek zobaczę moja córeczkę:D Emocje sięgają zenitu:)
Ale zazdraszczam ;)

Moja mała idzie w masę. W przeciągu miesiąca przytyla prawie kilogram, aż się boję ile dobije do porodu bo dopiero 36tc a ona waży 2800g.
Mój w 36+1 ważył 3 kg :D boję się,że dotrwam do terminu porodu i nie dam rady sama urodzić. Ale macica chyba już się przygotowuje na godzinę zero bo od wczoraj ciągle boli mnie brzuch ,nawet teraz a zwykle bolał tylko wieczorem lub w nocy a nie rano :D
Oby to był dobry znak :)

Boże to już na dniach,masakra tak dziwnie się czuję ,że za kilka dni albo nawet dziś całe życie się zmieni i nie będzie już 2 tylko 3 osobników . Nie będzie lenistwa tylko wielka odpowiedzialność i ten malutki człowieczek.
Zaczynam się bać i jednocześnie cieszyć ,że zobaczę w końcu swoje dziecko,bo USG 3d nie miałam :D

A mnie cholewa coś łamie w kościach....wypiłam mleko z miodem i czosnkiem, i leżę ale czuję się słabo. Oby dziś tylko mała nie chciała wyjść bo nie mam sił na poród [emoji27]

7v8rikgno1ck7egs.png
Łącze sie w bolu...wstalam z bolacymi migdałami i ogolnie mega slaba sie dzis czuje. A wczoraj myslalam, ze sobota to fajny dzien na rodzenia[emoji20]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mała idzie w masę. W przeciągu miesiąca przytyla prawie kilogram, aż się boję ile dobije do porodu bo dopiero 36tc a ona waży 2800g.
Nie panikuj. U mnie w 37tc jest 3400g.
Po pierwsze to wyniki orientacyjne, a po drugie przybrała kilogram a w następnym miesiącu może być tylko 400g.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry