reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Niestety od dwóch dni ledwo żyje. Mam nadzieję, że to takie uderzenie na koniec i już będzie lepiej. W końcu zaczełam 14tc.

f2w3skjoapwrgv7j.png
Oby to bylo na zakonczenie bo przez 10 tyg nie bylo mi praktycznie nic. A teraz dzien w dzien powrot z pracy i spanie.

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
wyślij chłopa po zakupy :-D mój jak idzie po zakupy z kartką to wraca po 15 min i jest wszystko kupione nic z poza kartki .Ja zawsze pytam nie kupiłeś mi nic słodkiego ( wie że lubię ) a on że nie było na kartce
Eeee to moj idealnie ogarnia spozywke - bez kartki ;) ale to z racji zawodu - kucharz. Ja mam za to z tym mega problem i nie nawidze robic zakupow spozywczych. Nigdy nie wiem co do czego kupic jak np nie mam przepisu [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png

Ja już po wizycie( znaczy takiej zwykłej bo genetyczne już jutro!!),bo zmieniałam panią ginekolog. Obecna gin bez porównania do poprzedniej!! Była zdziwiona,że jeszcze nie mam porobionych badań typu hiv czy różyczka...no i też miałam cytologie po której dosyć mocno plamiłam ale już lepiej :)
No i było szybkie usg :D dzidziuś się wiercił i ma 5cm :)

Eeee to moj idealnie ogarnia spozywke - bez kartki ;) ale to z racji zawodu - kucharz. Ja mam za to z tym mega problem i nie nawidze robic zakupow spozywczych. Nigdy nie wiem co do czego kupic jak np nie mam przepisu [emoji12]

m3sx9jcg8o411yy9.png
Hmm to może tak musi już być...
Tylko jedna osoba w związku ogarnia ten temat idealnie ;-)
W końcu co dwie głowy to nie jedna ;-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

A więc dzisiaj byłam jeszcze raz tym razem u swojego lekarza. Zrobił usg, bardzo szczegółowo wszystko mi tłumaczył. Miałam i przez brzuch i dopochwowo bo Bąbelek nie chciał pokazać przezierności. Różnica wyników na obu sprzętach możliwa, ale sam się zdziwił, ze babka zmierzyła przeziernosc 1,9 a on za nic nie mógł uchwycić więcej niż 1,5.
Wg niego Maleństwo ma 7 cm ( czekaliśmy aż się wyprostuje) a nie 6. No i ciąża 13,2 a nie 12,2. A ze śmiesznych we wpisie od kobiety mam łożysko na tylnej, a wg niego na przedniej :)
Tak czy siak potwierdził, że wszystko jest ok. A Bąbelek na początku badania pokazywał ze jest chłopcem, a na końcu, ze dziewczyna. Tak więc pojawiły się o dziwo szansę na dziewczynkę.
Kolejne usg, gdzie juz płeć powinna byc pewna bedzie 27.12 czyli 18 tc.
My uspokojeni możemy przygotowywać się do świąt.
83e813399fbfb6c27f06ba8778205829.jpg

oar8pg4ngmro558y.png

Ja już po wizycie( znaczy takiej zwykłej bo genetyczne już jutro!!),bo zmieniałam panią ginekolog. Obecna gin bez porównania do poprzedniej!! Była zdziwiona,że jeszcze nie mam porobionych badań typu hiv czy różyczka...no i też miałam cytologie po której dosyć mocno plamiłam ale już lepiej :)
No i było szybkie usg :D dzidziuś się wiercił i ma 5cm :)
No to super! :-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry