reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja nie wierze w takie rzeczy jeśli chodzi o płeć.
Z pierwszym synem brzuch miałam "rozlany" (na chłopca) w ogóle odrzuciło mnie od mięsa, a wędliny nie jadłam jeszcze rok po ciąży.
Z drugim brzuch szpiczasty (na dziewczynkę) wielka ochota na słodkie i znowu chłopak :p
Teraz bardzo bym chciała dziewczynkę ale wole sie nie nastawiać- jak to moja sis mówi, jak forma ustawiona na cegłę to pustaka nie zrobisz [emoji23]

Ja dołączam do grona narzekających. Juz nie daje rady. Nikt nie moze ze mną wytrzymać, ja sama ze sobą nie wytrzymuje. Jest mi ciagle niedobrze. Jak tylko wstaje to wymiotuje. Nie mogę nic jeść a z piciem jest jeszcze gorzej. Mój mąż rozmawiał dzis z pielęgniarka środowiskowa i zapowiedział mi że jak do jutra nie zacznę pić to ta przyjedzie z kroplówką [emoji17]
Zazdroszczę wam zachcianek i jedzenia, nie jadłam obiadu od miesiąca [emoji17] no i jak tu z kimś takim wytrzymać?!

Gratuluje udanych wizyt.
Ja tez w środę do lekarza :)

svch3e3kmlns0urx.png

er3m3e5e8iqnaksz.png

82doanlisuo8ommh.png

reklama
A ja już też trochę lepiej po paru kroplowkach więc mam nadzieję że niedługo wyjdę :) martwi mnie trochę że karza mi łykać hydroksyzyne ale jest na oddziale też mój lekarz prowadzący więc chyba wiedzą co robią. No i byle do poniedziałku bo kolejne usg :)

An93 gratuluje! cieszę się, ze wszystko dobrze u Twojej Dzidzi.

Gaya ooo ja tez wpadam na łazanki, a jeszcze domowe, to dopiero mniam! Ja mieszkam 20 km od Wejherowa, tuż nad morzem :)

Ja miałam dzisiaj taka ochotę na kapusniaka z kiszonej kapusty, ze zrobiłam pierwszy raz w zyciu, hihi. Wyszedł pycha, też mam cały gar, więc i ja zapraszam :)

Ja idę 2 grudnia na prenatalne, ktoś jeszcze tego dnia?? W kwocie 250 zl mam USG 2D i 3D, mnóstwo zdjęć i nagranie na płytę z całego badania. To nagranie na płytę to super pamiątka z pierwszej ciąży, bardzo rozczulające.

A ja już też trochę lepiej po paru kroplowkach więc mam nadzieję że niedługo wyjdę :) martwi mnie trochę że karza mi łykać hydroksyzyne ale jest na oddziale też mój lekarz prowadzący więc chyba wiedzą co robią. No i byle do poniedziałku bo kolejne usg :)

Hydroksyzyne?!
W życiu bym się nie zgodziła! Mi podali to przy końcówce ciąży i powiedzieli, ze to bezpieczne i w ogole bym lepiej spała - a to jest silny lek, neurologiczny. Poczytaj o nim

74703e3ksg0ul1uj.png

u mnie 175 min
An93 gratuluje! cieszę się, ze wszystko dobrze u Twojej Dzidzi.

Gaya ooo ja tez wpadam na łazanki, a jeszcze domowe, to dopiero mniam! Ja mieszkam 20 km od Wejherowa, tuż nad morzem :)

Ja miałam dzisiaj taka ochotę na kapusniaka z kiszonej kapusty, ze zrobiłam pierwszy raz w zyciu, hihi. Wyszedł pycha, też mam cały gar, więc i ja zapraszam :)

Ja idę 2 grudnia na prenatalne, ktoś jeszcze tego dnia?? W kwocie 250 zl mam USG 2D i 3D, mnóstwo zdjęć i nagranie na płytę z całego badania. To nagranie na płytę to super pamiątka z pierwszej ciąży, bardzo rozczulające.

Dziewczyny bez kitu musimy się zgrać raz ,póki jeszcze możemy się doczołgać. Po drodze do wszystkich jest chyba Lębork nie:) Trza na kawę się zmówić :)

Prenatalne mam 15 grudnia ale płacę 150zł,z płytką i całą resztą- strasznie drogo u Was.

Natalia wracaj szybko do zdrowia. A co do tego leku, to też bym chyba nie brała. Masz chociaż jakieś konkretne wskazania, by brać ten silny lek???

u mnie 175 min

Dziewczyny bez kitu musimy się zgrać raz ,póki jeszcze możemy się doczołgać. Po drodze do wszystkich jest chyba Lębork nie:) Trza na kawę się zmówić :)

Prenatalne mam 15 grudnia ale płacę 150zł,z płytką i całą resztą- strasznie drogo u Was.

Gaya mogłabym znaleźć taniej, ale ten lekarz jest naprawdę dobry, kupa lat doświadczenia, bardzo polecany przez innych ginekologow, ma swietny nowoczesny i dokładny sprzęt itp., bylam u niego w pierwszym ciazy na obu USG w 13tyg i 22tyg, bylam bardzo zadowolona, więc nie chce już kombinować i szukać innego, bo ma troche taniej :)

reklama
Gaya mogłabym znaleźć taniej, ale ten lekarz jest naprawdę dobry, kupa lat doświadczenia, bardzo polecany przez innych ginekologow, ma swietny nowoczesny i dokładny sprzęt itp., bylam u niego w pierwszym ciazy na obu USG w 13tyg i 22tyg, bylam bardzo zadowolona, więc nie chce już kombinować i szukać innego, bo ma troche taniej :)

Co racja to racja. Dobra, uciekam na chwilkę, jadę odebrać mojego dorosłego 11-letniego syna z dyskoteki :)

Do góry