reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Moze lekarz sam na to wpadnie, a moze nie. Nie czekaj na to, działaj sama. Jeszcze nie teraz bo za wcześnie, ale ok 30 tc umów sie do specjalisty i ten wyda Ci odpowiednie zaświadczenie (ze poród SN jest dla was niebezpieczny), z takim zaświadczeniem możesz mieć cc gdzie tylko zdecydujesz sie rodzic.
Ja tak miałam przy pierwszym porodzie, z tym że to mój lekarz zasugerował żebym szła do specjalisty. Ginekolog nie wyda ci takiego zaświadczenia jeśli wskazanie do cc nie jest typowo ginekologiczne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem ale porozmawiam w pon o tym z moja gin. U niej będę rodzic więc może się uda, a jak nie to właśnie pójdę do ortopedy

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Też miałam masakre w 1 ciąży z tym ustepowaniem miejsc. Jeździłam do 8 miesiąca do szkoły codziennie autobusem . Ludzie udają , że nie widzą . Tak się złożyło że przyjaciel też nim jeździł . I zganiał ludzi z miejsc w tej ciąży się nie dam. Gdzie się tylko da będę szła na pierwszą . Może to ludzi nauczy . Dużo kobiet z tego nie korzysta . A jak już jakas się odważy to zostaje tak objechana , że szok.
To pokolenie ma telefony i inne gadżety . Rodzice dbają o wszystko . Ale zero jakiś wartości przekazanych. Mój 4 letni syn umie się bardziej zachować od dorosłych osób w takich sytuacjach.

34bwyx8dkk6avua5.png

Kobietki czy któraś z was miała robiony jakiś zabieg na szyjce ? Po 1 ciąży miałam robiona konizacje ( to wycięcie kawałka szyjki ) . Byłam też nacinana przy porodzie . Wiec są 2 blizny. Zastanawiam się jak to odbije się na 2 porodzie . Czy rozwarcie się zrobi itp.

34bwyx8dkk6avua5.png

Zajac no niestety... Jak bylam w 8mc i poszlam do sklepu i stałam w kolejce na miesny okolo 20osob przede mna i mnie ekspedientka zawolala bez kolejki to myslalam ze mnie zlinczuja ;)

oar8s65gmlqg37sx.png

Ja tez mam same złe wspomnienia, pamietam jak w poprzedniej ciąży w 9 mcy stałam w kolejce w aptece. Jeszcze był ze mną synek (2lata) który strasznie sue nudził. Mega kolejka, upał bo sierpień, ja z brzuchem jak na bliźniaki. Jakaś pani odchodząc od kasy zapytała panią w okienku czy ja nie mam pierwszeństwa, a ta pokazała tabliczkę że pierwszeństwo mają weterani i honorowi dawcy krwi. Że moze mnie przyjąć poza koleją jak sue inni zgodzą, oczywiście zaraz teksty ze wszystkim cieżko, ze wszyscy stoją itd. Podziękowałam za zrozumienie i uprzejmość i wyszłam, bo wiedziałam że jak zostanę to albo zrobię scenę albo sie rozrycze (eh, hormony).

Cześć mamuśki, dzisiaj od ponad 2 miesiecy pije znowu moja ulubiona kawe (bezkofeinowa) ale wrocila mi ochota :D Poza tym samopoczucie lepsze i mnie juz praktycznie nie mdli :D Jedynie mam jakies uczulenie na bio oil albo na inny olejek weleda bo skora mnie strasznie swedzi.Chyba jednak postawie na olej kokosowy.Milego dnia i super ze wszystkie wizyty ida zgodnie z planem i wszystko jest ok :)

Cześć mamuśki, dzisiaj od ponad 2 miesiecy pije znowu moja ulubiona kawe (bezkofeinowa) ale wrocila mi ochota :D Poza tym samopoczucie lepsze i mnie juz praktycznie nie mdli :D Jedynie mam jakies uczulenie na bio oil albo na inny olejek weleda bo skora mnie strasznie swedzi.Chyba jednak postawie na olej kokosowy.Milego dnia i super ze wszystkie wizyty ida zgodnie z planem i wszystko jest ok :)

Jak ci zazdroszczę!!!!!! Ja jestem meeeeega kawoszem, a w ciążach mnie zawsze odrzuca. Teraz kawa mi tak śmierdzi że szkoda gadać. Musze czekać do drugiej połowy ciąży bo wiem że wtedy smak powróci.

Daktyl, nie odpowiedziałaś na moje pytanie [emoji12]
Dlaczego pytałaś o objawy w związku z tym że karmiłam praktycznie do zajścia w ciąże?

Anula1988 ja mam jeszcze dzisiaj zwykłą wizytę,w końcu u tej gin co chciałam :) o której masz usg jutro?? Ja o 16:15 ;)

reklama
Przyjemnie się budzić gdy za oknem tak biało i tak sobie leżę i patrzę mój pies (Wincent) nie odstępuje mnie na krok. U mnie Prawie 3 tyg do wizyty strasznie mnie to niepokoi wolałabym wiedzieć wcześniej co tam słychać.
Dzisiaj się ważyłam na wasze jest +4

Do góry