reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień doberek...
Jak nocka minęła dziewczyny. Ja dziś się ledwo z łóżka zwlekłam by księżniczce śniadanie do szkoły zrobić. Dobrze że zaraz święta i ferie świąteczne to się w końcu wyspie. Jak u was z energią i chęciami do działania, bo u mnie powoli wracają. Dobrze że 1trymestr już się kończy...
No ja to jeszcze się nie zwleklam, ale zaraz muszę bo szykuję imprezę dla męża i sporo przepisów do przerobienia, jak już zrobie to pochwale się co wymyśliłam do jedzenia
Zajac no niestety... Jak bylam w 8mc i poszlam do sklepu i stałam w kolejce na miesny okolo 20osob przede mna i mnie ekspedientka zawolala bez kolejki to myslalam ze mnie zlinczuja ;)

oar8s65gmlqg37sx.png
Mi też nikt nigdy nie ustępował, nawet jak byłam w 8 mcu z synem u lekarza i poprosiła pielęgniarkę że jestem przed rozwiązaniem i czy mogę wejść pierwsza bo boję się aby nie złapać czegoś to powiedziała że nie! Czaicie pielęgniarka??

A no to życzę żeby nie było problemów Z uzyskaniem cc, ale skoro już kilku lekarzy tak mowilo to i w szpitalu się powinni zorientować w tym tym bardziej ;)

Wiecie z tym ustepowaniem na początku to nie ma co się narazie obrażać bo ludzie nie są pewni czy ciąża czy tylko otyłość brzuszna. Sama byłam kilka razy świadkiem jak się dziewczyny oburzaly ze w ciazy nie sa. I się potem ludzie boją, że kogoś niechcący urażą.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

No właśnie ja też boję się innym sugerować ciążę :)

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobrek. My właśnie próbujemy się podnieść z wyrka i ciężko idzie bo mokro za oknem aż się nic nie chce...

Co do przepuszczania w kolejce to jak byłam ostatnio u rodzinnego lekarza to dwóch panów się wepchalo przede mną mimo, że świeciłam im brzuchem przed nosem. No ale ja z niekłutliwych więc stałam i czekałam grzecznie heh..

Cześć Mamusie [emoji178] Jak tu u Was miło! Cieszę się, że wszystko u Was ok [emoji4] Zaglądam do Was tu czasem, ale potrzebowałam czasu żeby dojść do siebie po zabiegu... Jestem już po kontrolnej wizycie, wszystko jest w porządku i "teoretycznie" dostałam zielone światło na kolejne starania [emoji16] Więc jeśli dobrze pójdzie, przeskoczę z Czerwcówek na Sierpniówki [emoji178] Pozdrawiam!
P.s Prześliczne te Wasze brzusie i Maluszki [emoji7]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
To super Kasiu powodzenia!!!I daj znac co u ciebie ;)

Cześć Mamusie [emoji178] Jak tu u Was miło! Cieszę się, że wszystko u Was ok [emoji4] Zaglądam do Was tu czasem, ale potrzebowałam czasu żeby dojść do siebie po zabiegu... Jestem już po kontrolnej wizycie, wszystko jest w porządku i "teoretycznie" dostałam zielone światło na kolejne starania [emoji16] Więc jeśli dobrze pójdzie, przeskoczę z Czerwcówek na Sierpniówki [emoji178] Pozdrawiam!
P.s Prześliczne te Wasze brzusie i Maluszki [emoji7]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Kasia jak miło , że się odezwałaś. Tesknilyśmy za Tobą[emoji8] 3mam kciuki kochana żeby się udało.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ostatnia edycja:
Mi też zwykle nikt nie ustępował. Najgorzej jak raz Wracałam ze szkoły 120km i nie było miejsca - 7 , 5 miesiąca , poporsiłam czy ktoś mi ustąpi to starszy PAN powiedziedział, że mogę usiąść na podłedze jak mi jest ciężko[emoji53]

A teraz np jak widzę , że w Rossamnie jest duża kolejka to przechodzę do kasy pierwsza i nikogo się nie pytam ( tam są kasy pierwszeństwa ).

f2w3skjoapwrgv7j.png

Dzień dobry :*
Uhh jutro genetyczne i coraz większe nerwy..
Zając Czerwcowy i dobrze zrobiłaś,w ogóle nie powinnaś stać w kolejce. Też zamierzam korzystać z przywileju pierszeństwa, chociaż już widzę te wszystkie spojrzenia i komentarze ;) ale ja to z tych kłótliwych hehe

Dzień dobry :)

A propo stania, wczoraj grzecznie czekałam czekałam kolejce do rejestracji w lux medzie i jak już byłam druga to do babki przede mną podeszla kobieta,ze czy ona może bez kolejki bo ona tylko żeby potwierdzić wizytę... nosz kurde 80% ludzi tylko po to stoi w tej kolejce, nie ona jedną... i wtedy ja się odezwalam, ze sie nje zgadzam żeby kobieta przede mną ją wpuscila bo ja jestem w ciąży a też stoję.... a to babsko do mnie "ze przecież to tylko 30 sekund" to jej powiedziałam, ze dla mojego kręgosłupa każde dodatkowe 30 sekund stania to za dużo... ti bezczelne babsko podeszlo do kobiety za mną która czekała z noworodkiem na wizytę (mama noworodka oczywiście ją dosłownie wysmiala)

Dzień dobry :)

Kasiu cieszę się, ze takie pozytywne informacje przynosisz. Życzę dwóch kreseczek jak najszybciej :)

an93 ja też już odliczam godziny do jutrzejszego USG.

Mnie w pierwszej ciąży dużo ludzi ustepowalo miejsca- w sklepie, aptece, na poczcie a nawet w Kościele, hihi. Naprawdę nie mogłam w tej kwestii narzekać.

Dzień dobry :*
Uhh jutro genetyczne i coraz większe nerwy..
Zając Czerwcowy i dobrze zrobiłaś,w ogóle nie powinnaś stać w kolejce. Też zamierzam korzystać z przywileju pierszeństwa, chociaż już widzę te wszystkie spojrzenia i komentarze ;) ale ja to z tych kłótliwych hehe
Ja tez bede korzystala od dzis... mam prawo ;)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Mi raczej nie pozwolą rodzić naturalnie. Biodra są tak krzywe że dziecku może się coś stać ( jak chodze to kuleje, bo te biodra skracają jedną noge o 2cm). Moja mama bardzo się martwi czy ktoś wpadnie na to że ja muszę mieć cc ( odkąd skończyłam 6 lat ortopedzi i neurochirurdzy mówili że z ciąża to będą problemy i jak wgl donosze to cc). Jak się nie zgodzi moja lekarka na planowaną cc, to będę rodzic prywatnie - my poprostu wiemy że to nie jest nasz wymysł i moje dziecko może nie przeżyć naturalnego porodu.

w57vyx8dubspq12k.png

Moze lekarz sam na to wpadnie, a moze nie. Nie czekaj na to, działaj sama. Jeszcze nie teraz bo za wcześnie, ale ok 30 tc umów sie do specjalisty i ten wyda Ci odpowiednie zaświadczenie (ze poród SN jest dla was niebezpieczny), z takim zaświadczeniem możesz mieć cc gdzie tylko zdecydujesz sie rodzic.
Ja tak miałam przy pierwszym porodzie, z tym że to mój lekarz zasugerował żebym szła do specjalisty. Ginekolog nie wyda ci takiego zaświadczenia jeśli wskazanie do cc nie jest typowo ginekologiczne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry