reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja też już po pobraniu krwi tylko, że 4 fiolki. Kolejki jeszcze nie było, byłam pierwsza. Teraz chwila odpoczynku. Dziewczyny, jestem w 11 tygodniu, piersi bola troche mniej i, gdyby nie przeziebienie, to mdlosci i wymioty jakby mniejsze. Czy to normalne czy jednak za szybko odpuszczaj mi te dolegliwosci, bo oczywiscie zamist cieszyć się to się martwie ;(

Ciesz sie ze sie dobrze czujesz , nie panikuj :) korzystaj z lepszych dni :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
A jeszcze mi się przypomniało jak kiedyś mój Syn (6lat) jak zobaczył, ze do autobusu wsiadł starszy pan to od razu zerwał się żeby ustąpić Mu miejsce... w tym momencie na wolny fotel dosłownie rzuciły się na oko 8latka ze swoją wcale nie stara babcią... mój Mati jak na młodego mężczyznę przystało od razu zwrócił uwagę "ej! nie robię ustapilem!"
Ale wtedy dumna byłam :D
Bardzo madry chlopczyk :)

Polecam nie pytać ogólnie czy ktoś mi ustąpi jeśli chodzi o komunikację tylko od razu wybrać sobie osobę i pytać personalnie. Zazwyczaj wybieralam facetów w średnim wieku bo jest szansa że już sami mają dzieci i wiedzą co znaczy kobieta w ciazy i nie ma niebezpieczeństwa ze sami są w ciazy [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Jadłam z tym i nie ma ryzyka że sam w ciąży hihihi

Dzień dobry :)

A propo stania, wczoraj grzecznie czekałam czekałam kolejce do rejestracji w lux medzie i jak już byłam druga to do babki przede mną podeszla kobieta,ze czy ona może bez kolejki bo ona tylko żeby potwierdzić wizytę... nosz kurde 80% ludzi tylko po to stoi w tej kolejce, nie ona jedną... i wtedy ja się odezwalam, ze sie nje zgadzam żeby kobieta przede mną ją wpuscila bo ja jestem w ciąży a też stoję.... a to babsko do mnie "ze przecież to tylko 30 sekund" to jej powiedziałam, ze dla mojego kręgosłupa każde dodatkowe 30 sekund stania to za dużo... ti bezczelne babsko podeszlo do kobiety za mną która czekała z noworodkiem na wizytę (mama noworodka oczywiście ją dosłownie wysmiala)

Dlatego nie cierpię chodzić do lekarza :/
Kobietki czy któraś z was miała robiony jakiś zabieg na szyjce ? Po 1 ciąży miałam robiona konizacje ( to wycięcie kawałka szyjki ) . Byłam też nacinana przy porodzie . Wiec są 2 blizny. Zastanawiam się jak to odbije się na 2 porodzie . Czy rozwarcie się zrobi itp.

34bwyx8dkk6avua5.png
Ja byłam nacinana przy pierwszej ogólnie to był traumatycznych poród ale nie będę straszyć no i było to 7 lat temu ale po tym porodzie z drugim synkiem było suuuuper położna mówi nie przyj...a ja muszę a ona no dobra Pani już lepiej wie co robi :D trzy parcia i syn na świecie 4,100 kg
Ja tez mam same złe wspomnienia, pamietam jak w poprzedniej ciąży w 9 mcy stałam w kolejce w aptece. Jeszcze był ze mną synek (2lata) który strasznie sue nudził. Mega kolejka, upał bo sierpień, ja z brzuchem jak na bliźniaki. Jakaś pani odchodząc od kasy zapytała panią w okienku czy ja nie mam pierwszeństwa, a ta pokazała tabliczkę że pierwszeństwo mają weterani i honorowi dawcy krwi. Że moze mnie przyjąć poza koleją jak sue inni zgodzą, oczywiście zaraz teksty ze wszystkim cieżko, ze wszyscy stoją itd. Podziękowałam za zrozumienie i uprzejmość i wyszłam, bo wiedziałam że jak zostanę to albo zrobię scenę albo sie rozrycze (eh, hormony).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym się zwyła jakie to beszczelne, matko! U nas kartka że kobiety w ciąży bez kolejki i powiem że ostatni o byłam i mocno się spieszylam wparowalam do apteki, jeszcze nic nie widać i pytam czy mogę bo w ciąży to jakiś młody chłopak mało mnie do kasy nie zaprowadził z wejścia, hehe że jasne, że oczywiście :D co by babcie nie zaczęły protestować
Cześć mamuśki, dzisiaj od ponad 2 miesiecy pije znowu moja ulubiona kawe (bezkofeinowa) ale wrocila mi ochota :D Poza tym samopoczucie lepsze i mnie juz praktycznie nie mdli :D Jedynie mam jakies uczulenie na bio oil albo na inny olejek weleda bo skora mnie strasznie swedzi.Chyba jednak postawie na olej kokosowy.Milego dnia i super ze wszystkie wizyty ida zgodnie z planem i wszystko jest ok :)
Ja piję zwykła rano i ogólnie robię to co dotąd choć sił mniej :(
Przyjemnie się budzić gdy za oknem tak biało i tak sobie leżę i patrzę mój pies (Wincent) nie odstępuje mnie na krok. U mnie Prawie 3 tyg do wizyty strasznie mnie to niepokoi wolałabym wiedzieć wcześniej co tam słychać.
Dzisiaj się ważyłam na wasze jest +4

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie też :( 13 mam USG prywatnie bo już tyle czasu nie miałam ostatnie w 5 tyg, a wizyta 15 grudnia ja już Bym chciała

Ja tez pamietam 8 miesiac brzuch widoczny nie do pomylenia z otyloscia, to moja przyjaciolka na caly glos odezwala sie, ze kobiety w ciazy poza kolejnoscia.

Ale mam lepsze wspomnienie co prawda juz po urodzeniu. Mlody mial ok miesiaca, mial przepukline pepkowa i do chirurga musielismy isc. Wielka kartka na drzwiach "dzieci do roku poza kolejnoscia", dla mnie ok. Odczekalam, powiedzialam ze mam miesieczne niemowle, juz mialam wejsc, z wozkiem w drzwiach jakiegos gabinetu, a jakies stare babsko zlapalo mi wozek, odepchnelo w tyl i weszlo do gabinetu.
Pierwszy raz widzialam mojego meza w takiej akcji, wlazl za nia, nawtykal i powiedzial, ze zada wszystkich danych, aby zglosic na policje. Do tego lekarz jej tez nagadal, mina kobiety bezcenna wyszla prawie z placzem i uciekla.

W przypadku ochrony dzieci nie ma zmiluj.

Ooo matko!
Mój mąż kiedyś zbluzgal faceta i kazał mu wypier...z apteki, ja z rocznym synkiem w aucie na wakacjach, sra i żyga Masakra, mąż po leki do apteki a tam facet stoi i - ile ten lek? A ten po ile? A może jeszcze ten mi pani pokażę to sobie porównam skład i tak z 10 razy... Jak się wpienil...

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Suelen Jakkolwiek może zachwalajaco to zabrzmi ale cały czas mam na uwadze, ze jakby nie było wychowuje Go dla innej kobiety... więc bardzo zwracam uwage na wpajanie Mu takich zasad... czy chociaż by takie pierdolki, ze w dzień kobiet zawsze do przedszkola idzie z kwiatem dla każdej koleżanki z grupy, pan uczących, pan kucharek oraz sprzataczek ; ) w tym roku dzwigal biedak prawie 30 tulipanów ale punktem honoru było to, że musiał donieść je SAM ;)

Ja też już po pobraniu krwi tylko, że 4 fiolki. Kolejki jeszcze nie było, byłam pierwsza. Teraz chwila odpoczynku. Dziewczyny, jestem w 11 tygodniu, piersi bola troche mniej i, gdyby nie przeziebienie, to mdlosci i wymioty jakby mniejsze. Czy to normalne czy jednak za szybko odpuszczaj mi te dolegliwosci, bo oczywiscie zamist cieszyć się to się martwie ;(

U mnie tez 11 tydz. I piersi też mniej bolą. Mdłości tez ustały..

Suelen Jakkolwiek może zachwalajaco to zabrzmi ale cały czas mam na uwadze, ze jakby nie było wychowuje Go dla innej kobiety... więc bardzo zwracam uwage na wpajanie Mu takich zasad... czy chociaż by takie pierdolki, ze w dzień kobiet zawsze do przedszkola idzie z kwiatem dla każdej koleżanki z grupy, pan uczących, pan kucharek oraz sprzataczek ; ) w tym roku dzwigal biedak prawie 30 tulipanów ale punktem honoru było to, że musiał donieść je SAM ;)
Tez staram sie tak wychowywac synka, dlatego tym bardziej milo, ze ktos tez pielegnuje takie zasady.

Moj w dzien kobiet maszurej z cukierkami bo to jego urodziny :) ale kwiatki tez niesie :)

To tak jak mój starszy dla mnie to podstawa, jest łobuz co chwilę wzywają mnie do szkoły ale szacunek to szacunek

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry