reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja tez bylam dzisiaj na standardowej wizycie u lekarza prowadzacego i nawet nie probowal sprawdzac płci.Teraz dopiero widze jaka jest przepasc miedzy lekarzem specjalista od usg a zwyklym ginekologiem.
A ja jakoś czuje się lepiej po wizycie u swojego ginekologa niż dzisiaj. . Zupełnie inna rozmowa jest z moim lekarzem prowadzącym

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No to u mnie wieksza różnica z OM 6.06 a z usg 10.06

uwo93e3kmxnv7rzl.png

Nie sposób Was nadrobić, naprawdę ;)

Dziś miałam z mężem dzień wolnego, bo nie tylko musieliśmy ogarnąć prezenty na Święta (nie robimy takich rzeczy na ostatnią chwilę by oszędzić sobie stresu ;)), ale jechaliśmy do Gda na USG 1.trymestru! Prawdę mówiąc pomieszane były emocje ekscytacji z obawami, które chyba każda gdzieś tam ma. Niewiele rosnę, póki co poza mdłościami niewiele czuję... ale ciagle towarzyszy mi uczucie że jest tam ten mój Mały Ktoś :)

Nie zanudzając... obawy okazały się zbędne, a nasz Maluszek ma się cało i zdrowo :) Podczas badania uraczył nas ruszającym się nóżkami i rączkami. Magiczne uczucie :) Całe 6,1cm Człowieka.
IMG_0310.JPG

Między czasie pojawiło się kilka wpisów o Waszych badaniach, dlatego gratuluję Wam :) Oby do przodu.

Załączniki

• IMG_0310.JPG
    IMG_0310.JPG
    857,6 KB · Wyświetleń: 137
Ja nawet nie nastawiałam się na jakiekolwiek info na temat płci, bo wiem, że genetyczne jest od czegoś innego i inne rzeczy są ważne.

Zielinka...ja po wizycie u swojego zawsze jestem przeszczęśliwa i przez kilka dni fruwam z radości z tej ciąży. A widzenia z dzieckiem są takim fajnym sposobem nawiązywania relacji w okresie płodowym między rodzicami i dzieckiem. A dziś, najpierw się zamartwiałam, że wszystkie wyniki to o kant dupy trzeba potłuc a teraz czekam na spotkanie z moim ginekologiem.
Zaufanie do lekarza to jednak podstawa w ciąży.

oar8pg4ngmro558y.png

Nie sposób Was nadrobić, naprawdę ;)

Dziś miałam z mężem dzień wolnego, bo nie tylko musieliśmy ogarnąć prezenty na Święta (nie robimy takich rzeczy na ostatnią chwilę by oszędzić sobie stresu ;)), ale jechaliśmy do Gda na USG 1.trymestru! Prawdę mówiąc pomieszane były emocje ekscytacji z obawami, które chyba każda gdzieś tam ma. Niewiele rosnę, póki co poza mdłościami niewiele czuję... ale ciagle towarzyszy mi uczucie że jest tam ten mój Mały Ktoś :)

Nie zanudzając... obawy okazały się zbędne, a nasz Maluszek ma się cało i zdrowo :) Podczas badania uraczył nas ruszającym się nóżkami i rączkami. Magiczne uczucie :) Całe 6,1cm Człowieka.
Zobacz załącznik 785479

Między czasie pojawiło się kilka wpisów o Waszych badaniach, dlatego gratuluję Wam :) Oby do przodu.
Jakie piekne zdjecie !!!

To było USG genetyczne ? Dziwne , bo mi jak nie mógł karku zbadać. To kazał mi kaszlnąć i wtedy dziecko zaczęło się ruszać i się odwróciło. Dla mnie to był szok , że lekarze znają takie sztuczki.
tak to było genetyczne. dzidzia chyba spala cały czas , na poprzednim usg to chyba tańczyła makarenę, raz buzia raz tyłkiem a raz bokiem. Cos zmierzył ale powiedział ze było by lepiej jak by było mierzone w innej pozycji .Reszta pomiarów super od przepływu pępowinowego do budowy mózgu .

reklama
Dziewczyny tak patrze i patrze i mamy wiecej postow niz mamy kwietniowe i majowe:D
Ja ostatnio patrzyłam na marcowe i to samo [emoji23]
tak to było genetyczne. dzidzia chyba spala cały czas , na poprzednim usg to chyba tańczyła makarenę, raz buzia raz tyłkiem a raz bokiem. Cos zmierzył ale powiedział ze było by lepiej jak by było mierzone w innej pozycji .Reszta pomiarów super od przepływu pępowinowego do budowy mózgu .

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry