reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Ja tez bylam dzisiaj na standardowej wizycie u lekarza prowadzacego i nawet nie probowal sprawdzac płci.Teraz dopiero widze jaka jest przepasc miedzy lekarzem specjalista od usg a zwyklym ginekologiem.
A ja jakoś czuje się lepiej po wizycie u swojego ginekologa niż dzisiaj. . Zupełnie inna rozmowa jest z moim lekarzem prowadzącym

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No to u mnie wieksza różnica z OM 6.06 a z usg 10.06

uwo93e3kmxnv7rzl.png

Nie sposób Was nadrobić, naprawdę ;)

Dziś miałam z mężem dzień wolnego, bo nie tylko musieliśmy ogarnąć prezenty na Święta (nie robimy takich rzeczy na ostatnią chwilę by oszędzić sobie stresu ;)), ale jechaliśmy do Gda na USG 1.trymestru! Prawdę mówiąc pomieszane były emocje ekscytacji z obawami, które chyba każda gdzieś tam ma. Niewiele rosnę, póki co poza mdłościami niewiele czuję... ale ciagle towarzyszy mi uczucie że jest tam ten mój Mały Ktoś :)

Nie zanudzając... obawy okazały się zbędne, a nasz Maluszek ma się cało i zdrowo :) Podczas badania uraczył nas ruszającym się nóżkami i rączkami. Magiczne uczucie :) Całe 6,1cm Człowieka.
IMG_0310.JPG

Między czasie pojawiło się kilka wpisów o Waszych badaniach, dlatego gratuluję Wam :) Oby do przodu.

Załączniki

• IMG_0310.JPG
    IMG_0310.JPG
    857,6 KB · Wyświetleń: 138
Ja nawet nie nastawiałam się na jakiekolwiek info na temat płci, bo wiem, że genetyczne jest od czegoś innego i inne rzeczy są ważne.

Zielinka...ja po wizycie u swojego zawsze jestem przeszczęśliwa i przez kilka dni fruwam z radości z tej ciąży. A widzenia z dzieckiem są takim fajnym sposobem nawiązywania relacji w okresie płodowym między rodzicami i dzieckiem. A dziś, najpierw się zamartwiałam, że wszystkie wyniki to o kant dupy trzeba potłuc a teraz czekam na spotkanie z moim ginekologiem.
Zaufanie do lekarza to jednak podstawa w ciąży.

oar8pg4ngmro558y.png

Nie sposób Was nadrobić, naprawdę ;)

Dziś miałam z mężem dzień wolnego, bo nie tylko musieliśmy ogarnąć prezenty na Święta (nie robimy takich rzeczy na ostatnią chwilę by oszędzić sobie stresu ;)), ale jechaliśmy do Gda na USG 1.trymestru! Prawdę mówiąc pomieszane były emocje ekscytacji z obawami, które chyba każda gdzieś tam ma. Niewiele rosnę, póki co poza mdłościami niewiele czuję... ale ciagle towarzyszy mi uczucie że jest tam ten mój Mały Ktoś :)

Nie zanudzając... obawy okazały się zbędne, a nasz Maluszek ma się cało i zdrowo :) Podczas badania uraczył nas ruszającym się nóżkami i rączkami. Magiczne uczucie :) Całe 6,1cm Człowieka.
Zobacz załącznik 785479

Między czasie pojawiło się kilka wpisów o Waszych badaniach, dlatego gratuluję Wam :) Oby do przodu.
Jakie piekne zdjecie !!!

To było USG genetyczne ? Dziwne , bo mi jak nie mógł karku zbadać. To kazał mi kaszlnąć i wtedy dziecko zaczęło się ruszać i się odwróciło. Dla mnie to był szok , że lekarze znają takie sztuczki.
tak to było genetyczne. dzidzia chyba spala cały czas , na poprzednim usg to chyba tańczyła makarenę, raz buzia raz tyłkiem a raz bokiem. Cos zmierzył ale powiedział ze było by lepiej jak by było mierzone w innej pozycji .Reszta pomiarów super od przepływu pępowinowego do budowy mózgu .

reklama
Dziewczyny tak patrze i patrze i mamy wiecej postow niz mamy kwietniowe i majowe:D
Ja ostatnio patrzyłam na marcowe i to samo [emoji23]
tak to było genetyczne. dzidzia chyba spala cały czas , na poprzednim usg to chyba tańczyła makarenę, raz buzia raz tyłkiem a raz bokiem. Cos zmierzył ale powiedział ze było by lepiej jak by było mierzone w innej pozycji .Reszta pomiarów super od przepływu pępowinowego do budowy mózgu .

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry