motylek05
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co bierzesz za leki ?Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...
Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...
Ja biore okolo 30 minut przed sniadaniem. Mislam juz problemy wczesniej teraz tylko zwiejszyli mi dawke 6 x 75 i raz 50 euthyroxu.
Na wszystkie badania chodze bez jakichkolwiek lekow czuje sie bardzo dobrze w koncu przestalam marznac i spac
Hej, do dziś brałam euthyrox 50,od jutra euthyrox 88. Biorę codziennie o 6 rano, śniadanie jem około 8.Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...
Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...
A mozna wiedziec jak ten lekarz sie nazywa?Mam 34 mieszkam w Irlandii od 10 lat 1.5 roku żona Jestem w czwartej ciąży ale miałam 3 poronienia całkowite ostatnie w lipcu Pochodzę z Wrocławia i tam dostałam się do świetnego specjalisty który prowadzi moja ciążę od początku Nie ufam juz irlandzkiej służbie zdrowia nawet krwi nie pobiorą tylko test i do zobaczenia w 12 tyg
Monya ja mialam to samo. Dwa lata temu moglam spac i spac i zawsze bylo mi bardzo zimno. Odkad tsh spadlo mi z 4.9 to jest idealniePolusiowa...ja biorę od miesiąca. Biorę jak tylko się obudzę. Zanim zwlękę się z łóżka, skorzystam z toalety , przejdę po pokojach dzieci i dojdę do kuchni to mija godzina. Co do badana, to lekarz powiedziała,'żeby tylko nie brać przed badaniem TSH , o zwyczajnej morfologii nic nie mówiła, żeby nie brać. Myślę, że to nie powinno mieć wpływu na wyniki a juz na pewno nie na glukozę.
A co do samopoczucia na pewno nie śpię tyle co przed lekami, tzn wcześniej mogłam spać 24h/dobę a teraz rzadko kiedy mam drzemkę chyba, ze jakiś dzień ruchliwy na mieście to wtedy.
Koszula swietna ! Kupuje i swojemu !Dziewczyny kupiłam mężowi koszulkę [emoji23] pójdzie do pracy to nie będzie się musiał chwalić każdemu z osobna [emoji16][emoji23]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Euthyrox 75 i jeszcze dzis dokupuje na recepte ten jodin 100 ,ale wiem ze jest cos podobnego tez bez recepty z jodem wiec jak to sie skonczy to mam sobie kupic tamto bez recepty..A co bierzesz za leki ?