reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej. Byłam z samego rana w szpitalu na biocenozie pochwy...
Też coś takiego macie?

Monya zgadzam się. Zdecydowanie wątek zamknięty ze zdjęciami.

7v8rikgnfeynrbw6.png
Ja nawet niewiem co to jest [emoji3] ..

reklama
Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...

uwo9dqk323h73wzt.png
A co bierzesz za leki ?

34bwyx8dkk6avua5.png

Ja dzisiaj pierwszy dzien biore leki na tarczyce.bylam wczoraj prywatnie i mam niedoczynnosc tarczycy.codziennie brac musze rano na czczo pol godziny przed posilkiem...zastanawiam sie jak to bedzie jak beda badania krwi i to obciazenie glukoza bo to chyba na czczo a potem sie czeka godzine czy dwie to kiedy ja wezme ta tabletke..nigdy nie mialam problemow z tarczyca...nawet w pierwszej ciazy..a wy? Ktore bierzecie tez te leki,jak sobie radzicie? Ile czasu przed pierwszym posilkiem bierzecie tabletke? Jak sie czujecie po tych lekach? I jak to z badaniami krwi i np wlasnie tym obciazeniem co nas czeka...

Ja biore okolo 30 minut przed sniadaniem. Mislam juz problemy wczesniej teraz tylko zwiejszyli mi dawke 6 x 75 i raz 50 euthyroxu.
Na wszystkie badania chodze bez jakichkolwiek lekow :) czuje sie bardzo dobrze w koncu przestalam marznac i spac :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

uwo9dqk323h73wzt.png
Hej, do dziś brałam euthyrox 50,od jutra euthyrox 88. Biorę codziennie o 6 rano, śniadanie jem około 8.
Lek nie ma żadnego wpływu na Twoje samopoczucia. Nie będziesz czuć się inaczej niż zwykle.

Jeśli jednak biorąc lek będziesz musiała robić badanie hormonów tarczycy to leku od rana nie bierzesz, dopiero po pobraniu krwi. I tak trzeba być na czczo więc żadnej różnicy w godzinie brania leku to nie zrobi. A możesz wziąć tabletki że sobą i po wszystkich pobraniach krwi ja po prostu weźmiesz ;-)

Przez trzy tygodnie tarczyca z 4.6 spadła do 3.15 jedna zwiększamy dawkę żeby szybciej to poszło :-)
:-*

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

uwo9dqk323h73wzt.png

Polusiowa...ja biorę od miesiąca. Biorę jak tylko się obudzę. Zanim zwlękę się z łóżka, skorzystam z toalety , przejdę po pokojach dzieci i dojdę do kuchni to mija godzina. Co do badana, to lekarz powiedziała,'żeby tylko nie brać przed badaniem TSH , o zwyczajnej morfologii nic nie mówiła, żeby nie brać. Myślę, że to nie powinno mieć wpływu na wyniki a juz na pewno nie na glukozę.
A co do samopoczucia na pewno nie śpię tyle co przed lekami, tzn wcześniej mogłam spać 24h/dobę a teraz rzadko kiedy mam drzemkę chyba, ze jakiś dzień ruchliwy na mieście to wtedy.

oar8pg4ngmro558y.png

Mam 34 mieszkam w Irlandii od 10 lat 1.5 roku żona Jestem w czwartej ciąży ale miałam 3 poronienia całkowite ostatnie w lipcu Pochodzę z Wrocławia i tam dostałam się do świetnego specjalisty który prowadzi moja ciążę od początku Nie ufam juz irlandzkiej służbie zdrowia nawet krwi nie pobiorą tylko test i do zobaczenia w 12 tyg
2nn33e3k57p2s5xe.png
A mozna wiedziec jak ten lekarz sie nazywa?:)

uwo9dqk323h73wzt.png

Polusiowa...ja biorę od miesiąca. Biorę jak tylko się obudzę. Zanim zwlękę się z łóżka, skorzystam z toalety , przejdę po pokojach dzieci i dojdę do kuchni to mija godzina. Co do badana, to lekarz powiedziała,'żeby tylko nie brać przed badaniem TSH , o zwyczajnej morfologii nic nie mówiła, żeby nie brać. Myślę, że to nie powinno mieć wpływu na wyniki a juz na pewno nie na glukozę.
A co do samopoczucia na pewno nie śpię tyle co przed lekami, tzn wcześniej mogłam spać 24h/dobę a teraz rzadko kiedy mam drzemkę chyba, ze jakiś dzień ruchliwy na mieście to wtedy.

oar8pg4ngmro558y.png
Monya ja mialam to samo. Dwa lata temu moglam spac i spac i zawsze bylo mi bardzo zimno. Odkad tsh spadlo mi z 4.9 to jest idealnie :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Do góry