reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny , co do wątku zamkniętego to proponuję
Jakos tak bliżej porodu. Teraz jeszcze zawsze ktoś dołączy.
Jak planujemy działać?
Na obu wątkach jednocześnie?
Tylko ma zamkniętym?
Gdzie kto chce?
Bo mi osobiście nie bedzie chciało się czytać jednego i drugiego żeby być na bieżąco.

Na tą chwilę stworzyłabym wątek zamknięty z galerią zdjęć, bo czytam , że niektóre chcą się pochwalić , ale czekają na zamknięty. Ogólny niech zostanie tutaj przez jakiś czas.
Oczywiście to moje zdanie.

oar8pg4ngmro558y.png

reklama
Dziewczyny , co do wątku zamkniętego to proponuję
Jakos tak bliżej porodu. Teraz jeszcze zawsze ktoś dołączy.
Jak planujemy działać?
Na obu wątkach jednocześnie?
Tylko ma zamkniętym?
Gdzie kto chce?
Bo mi osobiście nie bedzie chciało się czytać jednego i drugiego żeby być na bieżąco.

Na tą chwilę stworzyłabym wątek zamknięty z galerią zdjęć, bo czytam , że niektóre chcą się pochwalić , ale czekają na zamknięty. Ogólny niech zostanie tutaj przez jakiś czas.
Oczywiście to moje zdanie.

oar8pg4ngmro558y.png
To jest dobry pomysł żeby wątek ze zdjęciami był zamknięty. Na dobrą sprawę zależy nam na tym żeby właśnie te nasze zdjęcia nigdzie nie wyciekły bo rozmowy i tak moim zdaniem pozostają anonimowe

f2w3rjjgfd8znk4b.png

Hej. Byłam z samego rana w szpitalu na biocenozie pochwy...
Też coś takiego macie?

Monya zgadzam się. Zdecydowanie wątek zamknięty ze zdjęciami.

7v8rikgnfeynrbw6.png

Dziewczyny, czytam o tych Waszych ruchach i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie dowierzam. Sama kilka razy miałam wrażenie, ze to juz to. W pierwszej czułam dopiero w 21 tc.

Poniżej link do wywiadu z mamąhinekolog, kobietą która jest ginekologiem i jednocześnie mamą.

Czy zawsze jest tak, że w drugiej i kolejnej ciąży czujemy ruchy dziecka szybciej? Z czego to wynika? W którym tygodniu brak ruchów dziecka powinien n...

Czytaj dalej na www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-tanczacy-brzuch-czyli-cala-prawda-o-ruchach-dziecka/ [emoji767] SuperStyler.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

Dla leniwych powiem, że druga ciąża to ok 18 tc. Dla ginekologów czucie ruchów w 16 tc to juz baaaaardzo wcześnie , a 12tc dziecko jest za małe , a płynu owodniowego za dużo, ściana macicy za gruba żeby cos poczuć.
Więc czekajmy spokojnie i nie nakręcajmy się tymi ruchami.

oar8pg4ngmro558y.png
Przeczytałam ten artykuł i wcześniej kilka podobnych. I mimo wszystko będę się upierać że to co czuję to dziecko. Nie odczuwam tego codziennie ale zawsze te same miejsca i jest to na tyle dziwne uczucie że napewno nie jelita... No chyba że oprócz 2 bobasów mam jeszcze tasiemca. Też mi się to wydawało dziwne że tak szybko i ignorowalam te ruchy napoczątku.

Hej. Byłam z samego rana w szpitalu na biocenozie pochwy...
Też coś takiego macie?

Monya zgadzam się. Zdecydowanie wątek zamknięty ze zdjęciami.

7v8rikgnfeynrbw6.png
Miałam kiedy robione to badanie. To inaczej badanie czystości pochwy. Ja robiłam bo nie.moglam się wyleczyć z infekcji. Teraz też mnie to czeka. W zasadzie każda z nas to badanie nie ominie.

f2w3rjjgfd8znk4b.png

Przeczytałam ten artykuł i wcześniej kilka podobnych. I mimo wszystko będę się upierać że to co czuję to dziecko. Nie odczuwam tego codziennie ale zawsze te same miejsca i jest to na tyle dziwne uczucie że napewno nie jelita... No chyba że oprócz 2 bobasów mam jeszcze tasiemca. Też mi się to wydawało dziwne że tak szybko i ignorowalam te ruchy napoczątku.

Zostawiam to do oceny każdej z Was indywidualnie, we własnych głowach i własnych brzuchach, a nie udowadniania na forum , że się nie mylę.
Nie chce tylko żeby druga połowa wątku nakręcała się, że jak to możliwe ze nic nie czuje skoro połowa juz czuje i to od 11/12 tc.

oar8pg4ngmro558y.png

Ostatnia edycja:
Biocenoze dosyć często miałem robiona. Sprawdza przede wszystkim czystość pochwy. Jednak w ciąży jeszcze nie robiłam.
Kurka ale mi się marzy śnieg... Tak dużo i biało, spacer... Ach jak dawno tego nie było w naszym Poznaniu :-(

Dziś test PAPPA, ale nie chce mi się z łóżka wychodzić :-/

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry