reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej dziewczyny . Kupę czasu tu mnie nie było ale staram się nadrabiać. Wszystkie takie szczęśliwe jesteście :-) super ! U mnie waga 57 kg czyli -4kg :/ Do tego 14 tc a ja byłam tylko na jednym usg w 8 tc :( do tego nawet prywatnie nie mam gdzie pójść bo jedyna polska prywatna przychodnie zamknęli [emoji45]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Dobrze cię rozumie... U mnie 13tc i też ostatnio usg w 7bylo więc siedzę jak na szpilkach. Do polski się nie chce lecieć. W środę mam wizytę w szpitalu i mam nadzieję że zrobią usg bo jak mi tylko zechcą brzuch zmierzyć i wysłać do domu to ich wszystkich chyba pozabijamo_O

reklama
Ja nie mam pomysłów na prezenty. W prawdzie na wigilię dzieciaków nie będzie ale gorzej o prezenty dla dorosłych. 7os od 16 do 80lat.... Chyba każdy dostanie skarpetki rozmiar uniwersalny:Do_O8-)

Dziewczyny, czytam o tych Waszych ruchach i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie dowierzam. Sama kilka razy miałam wrażenie, ze to juz to. W pierwszej czułam dopiero w 21 tc.

Poniżej link do wywiadu z mamąhinekolog, kobietą która jest ginekologiem i jednocześnie mamą.

Czy zawsze jest tak, że w drugiej i kolejnej ciąży czujemy ruchy dziecka szybciej? Z czego to wynika? W którym tygodniu brak ruchów dziecka powinien n...

Czytaj dalej na www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-tanczacy-brzuch-czyli-cala-prawda-o-ruchach-dziecka/ [emoji767] SuperStyler.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

Dla leniwych powiem, że druga ciąża to ok 18 tc. Dla ginekologów czucie ruchów w 16 tc to juz baaaaardzo wcześnie , a 12tc dziecko jest za małe , a płynu owodniowego za dużo, ściana macicy za gruba żeby cos poczuć.
Więc czekajmy spokojnie i nie nakręcajmy się tymi ruchami.

oar8pg4ngmro558y.png

Dziewczyny, czytam o tych Waszych ruchach i z jednej strony się cieszę, a z drugiej nie dowierzam. Sama kilka razy miałam wrażenie, ze to juz to. W pierwszej czułam dopiero w 21 tc.

Poniżej link do wywiadu z mamąhinekolog, kobietą która jest ginekologiem i jednocześnie mamą.

Czy zawsze jest tak, że w drugiej i kolejnej ciąży czujemy ruchy dziecka szybciej? Z czego to wynika? W którym tygodniu brak ruchów dziecka powinien n...

Czytaj dalej na www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-tanczacy-brzuch-czyli-cala-prawda-o-ruchach-dziecka/ [emoji767] SuperStyler.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.

Dla leniwych powiem, że druga ciąża to ok 18 tc. Dla ginekologów czucie ruchów w 16 tc to juz baaaaardzo wcześnie , a 12tc dziecko jest za małe , a płynu owodniowego za dużo, ściana macicy za gruba żeby cos poczuć.
Więc czekajmy spokojnie i nie nakręcajmy się tymi ruchami.

oar8pg4ngmro558y.png
Tez ostatnio czytalam ten artykul :) ja z synem czulam dopiero w 22tc ciekawe kiedy teraz poczuje :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Laseczki potrzebna jest lista osob ktore maja miec dostep do dzialu zamknietego! Ustawiam nowy wątek i tam o tym bedziemy rozmawiac co by nic nie zaginelo

oar8s65gmlqg37sx.png
Ja bardzo chętnie, chociaż czasowo ledwo daje radę Was doczytać :)
Ja mam usg 9.12
W zeszym tygodniu miałam wizytę i widziałam malucha, słyszałam serducho, ale nie chciał się ruszać... lekarz twierdzi, ze ok ale jednak trochę się zmartwilam

Laseczki potrzebna jest lista osob ktore maja miec dostep do dzialu zamknietego! Ustawiam nowy wątek i tam o tym bedziemy rozmawiac co by nic nie zaginelo

oar8s65gmlqg37sx.png
Ja też na pewno z wami będę. Ostatnio mam poprostu tylko czas żeby poczytać co u was się dzieje. Ja mam wizytę dopiero 6.12. Trzeba czekać :(

Napisane na ZTE Blade A452 w aplikacji Forum BabyBoom

Karola...bo spał :)
Zjedz zawsze cos słodkiego przed usg lub wypij sok jabłkowy lub inny słodki, a zobaczysz jak będzie brykał.

oar8pg4ngmro558y.png

Ostatnia edycja:
reklama

oar8s65gmlqg37sx.png
Beata czy mamy ci wysłać wiadomość priv byś po nie musiała forum przekonywać i szukać chętnych....

Do góry