reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

No to powiem Ci , że dziwna sprawa . Ja bym się upomniala. I zapytała go czemu tego nie robi. Ktoś sobie tego dla jaj nie wymyślił żeby była taka opcja w karcie. Musicie mieć to monitorowane . [emoji8][emoji8][emoji8]

34bwyx8dkk6avua5.png
Weszły nowe zalecenia i teraz od któregoś tam tygodnia ciąży ważą i mierzą ciśnienie. Wszytko zależy czy przychodnia idzie starym czy nowym.

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Dziewczyny skutki nadciśnienia są masakryczne... stan przedrzucawkowy, wylew, odklejenie się łożyska.. tu nie ma żartów i w razie złych wyników trzeba leczyć od początku ciąży, bo później nadciśnienie już ciężko opanować. Mój lekarz kazał mi samej mierzyć trzy razy dziennie. Ale ja mam naprawdę niepokojące wyniki.. za początku ciąży 145/90 a dzisiaj 161/108... od razu wdrożyl leczenie i wysłał mnie do kardiologa.

Link do: Nadciśnienie w ciąży: przyczyny, objawy, leczenie
Ja muszę sobie kupić ciśnieniomierz. Kiedyś miałam ledwo 120/60. A teraz co wizytę wyższe a ostatnio mi położna powiedziała że widać że ciśnieie mierzone z biegu wysokie bo dopiero co przyszłam tylko nie pokoi mnie to że od początku ciąży przy zwiększonej aktywności zamykają mi się uszy. Nawet jak w kościele stoję denerwuje mnie to strasznie, może to właśnie ciśnienie?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie. Maluszek ma ponad 3 cm i wg usg jest młodszy o 5 dni. Za dwa tygodnie usg genetyczne. Trochę mnie lekarz zmartwil, bo mam duże nadciśnienie i ryzyko wylewu albo rzucawki, albo odklejenia się łożyska... dostałam leki i skierowanie do kardiologa. Z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije mocno, ale humor i tak mi siadł ... martwię się :(
Kochana niemasz sie czym martwić , dostalas leki to wszystko bedzie dobrze! Ja z corka w ciazy bralam od 20 tyg. Dopegyt
Lek na obniżenie cisnienia. Cisnienie bez leku mialas strasznie wysokie. Ogolnie orzez cala ciaze mierzylam cisnienie 3 razy dziennie i zapisywalam. Jak bedziesz brała leki to wszystko bedzie dobrze [emoji8] u mnie odrazu po porodzie wszystko wróciło do normy.

Ja już po wizycie. Maluszek ma ponad 3 cm i wg usg jest młodszy o 5 dni. Za dwa tygodnie usg genetyczne. Trochę mnie lekarz zmartwil, bo mam duże nadciśnienie i ryzyko wylewu albo rzucawki, albo odklejenia się łożyska... dostałam leki i skierowanie do kardiologa. Z maluszkiem wszystko w porządku, serduszko bije mocno, ale humor i tak mi siadł ... martwię się :(
Nie martw się na zapas. Dobrze się stało ze wykryli te nieprawidłowości i mogą wdrożyć leczenie. Ja tez mam ciśnienie takie sobie ale u mnie to głównie stres. Raz jest mega ogromne ze az mnie głowa boli a raz jak u noworodka.

Dziewczyny ta noc to jakaś masakra była. Nie spalam wcale. Dobrze ze siostra ze mną jedzie bo nie byłabym w stanie chyba skupić się na drodze.

Mi przed każdą wizyta mierza ciśnienie i ważą. Choc to drugie to mogliby czasami ominąć[emoji3]

f2w3rjjgodcc729t.png

Justyna trzymam kciuki:*
mnie też co wizyta ważą i mierzą ciśnienie.
Dziś miałam okropny sen. Taki strasznie pokrecony i jak się obudziłam to miałam bardzo złe przeczucia.ale serduszko bije więc nie potrzebnie ;) Smiała się dziś ze mnie młodsza siostra że bobas wie kiedy mama się śpieszy, bo normalnie parę minut szukam bicia jego serca, a dziś 30 sek [emoji2]

w57vyx8dubspq12k.png

Dziewczyny skutki nadciśnienia są masakryczne... stan przedrzucawkowy, wylew, odklejenie się łożyska.. tu nie ma żartów i w razie złych wyników trzeba leczyć od początku ciąży, bo później nadciśnienie już ciężko opanować. Mój lekarz kazał mi samej mierzyć trzy razy dziennie. Ale ja mam naprawdę niepokojące wyniki.. za początku ciąży 145/90 a dzisiaj 161/108... od razu wdrożyl leczenie i wysłał mnie do kardiologa.

Link do: Nadciśnienie w ciąży: przyczyny, objawy, leczenie
Dokladnie..ja przez nadcisnienie mialam cc bo dziecku zaniklo tetno..gdyby nie ktg to bym jej dzis nie miala

reklama
Witajcie :)

Emka jeeej, jaki slodki ten reczniczek, piękny jest! Jakie plany na dzisiejszy pierwszy dzień wolnego od pracy? :)

Dziewczyny gratuluje wczorajszych wizyt! Cudowne zdjęcia, dzieciątka wspaniale :)

Madziarra wracaj szybko do zdrowka, oby te biegunki raz dwa przeszły, biedna :(

Ja również co wizytę mam mierzone ciśnienie oraz sprawdzana wagę. Myślałam, ze to standard wszędzie.

My wczoraj dość późno wróciliśmy z synkiem od lekarza i wszyscy poszliśmy spać po 21., hihi. Też miałam jakieś głupie sny, ale szybko wymazuje je z pamięci, aby sobie głowy nimi nie zaprzątać.

Coś kupujecie z okazji black friday?

Do góry