reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

A u mnie z mojej rodziny wie tylko moja siostra, dzieci jeszcze nie wiedzą a do rodziny męża pewnie już doszło bo pracuje z jego siostrą a musiałam iść na zwolnienie. Szczerze to dla mnie okropny okres bo wszystko poszło nie tak a z resztą muszę poczekać do czwartku :(

reklama
A ktory to tydzien u Ciebie?

Teraz zaczelam 8t, czyli dokladnie 7t1d ;)
Chcialam sie wstrzymac z informowaniem rodziny do czasu, az zostanie w koncu poteierdzona przez lekarza. Ale moja mama wyjexdza i pozniej moglabym to zrobic tylko przez telefon- czego bym nie chciala. Skoro mamie, to juz wszystkim najblizszym. Kupilismy kartki kolorowe z napisem "gratulacje" na okladce. W srodku napisalismy "zostaniesz dziadkiem/babcia/ciocia/wujkiem/pradziadkami naszego dzidziusia!" - podpisalismy swoimi imionami + data (miesiac i rok). Podajac koperty mowilismy, ze znalezlismy to u nich na skrzynce/ schodach i nagrywalismy ich reakcje mala kamera, ktorej o dziwo nikt nie widzial :) moj P. Chce zmintowac ciazowa pamiatke :))

Chcialam sie wstrzymac z informowaniem rodziny do czasu, az zostanie w koncu poteierdzona przez lekarza. Ale moja mama wyjexdza i pozniej moglabym to zrobic tylko przez telefon- czego bym nie chciala. Skoro mamie, to juz wszystkim najblizszym. Kupilismy kartki kolorowe z napisem "gratulacje" na okladce. W srodku napisalismy "zostaniesz dziadkiem/babcia/ciocia/wujkiem/pradziadkami naszego dzidziusia!" - podpisalismy swoimi imionami + data (miesiac i rok). Podajac koperty mowilismy, ze znalezlismy to u nich na skrzynce/ schodach i nagrywalismy ich reakcje mala kamera, ktorej o dziwo nikt nie widzial :) moj P. Chce zmintowac ciazowa pamiatke :))
Ale efektowne poinformowanie rodziny. A jakir był reakcje?

cb7wyx8d867elviu.png

Ale świetny pomysł z tym znalezieniem w skrzynce! :wink:

hej dziewczyny, proszę Was o opinię - to moja pierwsza ciąża, mam 36 lat więc trochę panikuję. jestem w 6 tyg. od ok 4 tyg ciąży mam silne bóle w podbrzuszu, nie codziennie, od czasu do czasu i trwają ok pół godz (czasem krócej ) takie jakby skurcze, ścisk, jak przed okresem. dodam , że nie towarzyszą im żadne plamienia, krwawienie. czy miałyście podobnie? czy to bardzo niepokojący objaw, czy dać na luz na razie ? z góry bardzo dziękuję za odpowiedz

Delli to na kiedy masz termin? Bo chyba skoro dziś masz już 7tydzień to jakoś na koniec maja?
Z terminu @ to 28.05, ale na wizycie nie bylo nic widac w 6t i powiedzieli, ze mialam spozniona owu, zatem wszystko sie przesunie. Zadnego wstepnego terminu, nikt mi nie okreslal.

Realcje.. Wszyscy pytali czy powaznie i gratulowali. Jedni sie smiali "no w koncu", innie plakali z radosci .. :) moja szwagierka byla najlepsza. Broda jej spadla na podloge i przez dwie minuty niemogla nic posiedziec :) fajnie bylo :)

hej dziewczyny, proszę Was o opinię - to moja pierwsza ciąża, mam 36 lat więc trochę panikuję. jestem w 6 tyg. od ok 4 tyg ciąży mam silne bóle w podbrzuszu, nie codziennie, od czasu do czasu i trwają ok pół godz (czasem krócej ) takie jakby skurcze, ścisk, jak przed okresem. dodam , że nie towarzyszą im żadne plamienia, krwawienie. czy miałyście podobnie? czy to bardzo niepokojący objaw, czy dać na luz na razie ? z góry bardzo dziękuję za odpowiedz
Magnez i nospa może Ci pomóc przy takich bólach. Byłaś u lekarza?

cb7wyx8d867elviu.png

Delli swietny pomysl ;) ja nie jestem taka kreatywna :)
Wroniasta to sa objawy rozrastania sie macicy. Moim zdaniem nie powinnas sie stresowac ;) a jesli masz miec nerwy to idz do gina :)

reklama
Do góry